Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Tips til din road trip

Mange oplever Tyskland som én lang gennemfartsstrækning. Men hvorfor ikke tage en ausfahrt og tag på miniferie i Nordtyskland, vores alsidige naboland. Start bilen, nyd friheden og følg i vores hjulspor på road trip til tre foretrukne destinationer – fra Harburg over Freiburg til Bodensee. Tag på oplevelse i Nordtyskland og opdag nye sider af vores naboland.

Hvis I har mod på at tage på en længere tur ned gennem Tyskland, vil vi anbefale Eventyrvejen, der fører jer gennem fortryllende landsbyer og slotte på vejen.

Harburg – stedet hvor Michael Jacksons drømmeslot ligger

Road trip stop #1

Skov i Tyskland i tåget vejr

Kun to timer sydvest for den dansk-tyske grænse finder I den lille by Harburg, som rummer en stor skat: Schloss Harburg. Slottet, der ligger trygt og godt ved floden Wörnitz kan dateres tilbage til 1200 tallet og har aldrig været beskadiget under krige – derfor står det som et af Tysklands mest velbevarede slotte.

Dets skønhed gjorde så stort indtryk på popkongen, Michael Jackson, at han kaldte det ”slottet i mine drømme” og forgæves forsøgte at købe det. Mon ikke også slottet vil gøre indtryk på jer? Der er i hvert fald middelalderarkitektur, riddersal, borgmur og fængselstårne for alle pengene ved Harburg. Et anbefalet stop på jeres roadtrip i Tyskland.

Freiburg – et frikvarter værd

Road trip stop #2

Freiburg

I det sydlige Tyskland ligger Freiburg – et stenkast fra Frankrig og Schweiz. Og det kan mærkes. Der er nemlig flere solskinstimer i Freiburg end noget andet sted i Tyskland. Læg dertil en skøn sydlandsk stemning og en afslappet livsstil.

Ingen tvivl om, at Freiburg er et frikvarter værd… Et af de lange! For byen, som er bilfri, skal opleves i slowmotion til fods: Start med at parkere bilen ved banegården og nyd så de små bække, der risler langs de brostensbelagte stræder, som alle fører til Münsterplatz med et livligt marked og en imponerende domkirke. 153 trin, og I er oppe i kirketårnet med udsigt over hele byen.

Sulten? Prøv Markthalle, hvor 25 boder byder på mad fra hele verden – men husk at øllen skal være en kold Freiburger, som passer til det hele.

Bodensee - lige så skøn som Gardasøen, bare tættere på

Road trip stop #3

Bodensee

Den er en af Europas største søer. Alligevel bliver den ofte overset og overskygget af sine rivaler syd for Alperne. Vi taler om Bodensee, som ligger i grænselandet mellem Schweiz, Østrig og Tyskland.

Med skønne strande, vandaktiviteter, storslået natur og masser af gamle borge og historiske landsbyer kan den sydtyske sø i den grad måle sig med både Gardasøen og Comosøen. Den ligger bare tættere på Danmark, og både hoteller og mad er billigere end i Norditalien, et stop I må tage på jeres roadtrip i Tyskland.

Et must-see på jeres miniferie i Nordtyskland er den frodige og smukke blomster-ø, Mainau, i den nordlige del af Bodensee. Her møder I et klima, der nærmest er subtropisk med eksotiske og sjældne træer fra hele verden, orkideer, tulipaner og rododendron i alle regnbuens farver – og 20.000 roser, der dufter af magi. Scenen for en romantisk tur er sat – tag hinanden i hånden og kom afsted.