Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 4 min.

Badeferie og sommerstemning

Skal hele familien på sommerferie, er sol og strand en sikker vinder. Og I behøver faktisk ikke tage så langt væk, som I tror. Tyskland gemmer nemlig på masser af smukke og anderledes badedestinationer, som kan give alle en oplevelse, de sent glemmer.

Vi har samlet en håndfuld af de mange steder, så alt I skal gøre er at plotte destinationerne ind på GPS’en og tanke op med køresnacks og godt humør. Så er der ikke lang vej, inden ferien for alvor er i gang. God tur!

Kühlungsborn

Badebyen, der har det hele

Kühlungsborn

Ikke langt fra Rostock, ligger den lille charmerende badeby, Kühlungsborn, omgivet af strand og skov, så langt øjet rækker. Udover en imponerende sandstrand med plads til leg og afslapning for hele familien, er der også mulighed for cykelture, shopping og gode restauranter, hvis vejret mod forventning ikke skulle holde.

Får I pludselig nok af sand og saltvand, anbefaler vi en tur ind i skoven, hvor der er opsat liner, hængebroer og andre spændende klatremuligheder, som kan bidrage til et lille adrenalinkick.

Se hvordan I kan booke en tur i højderne og meget andet her

Mecklenburgske Sølandskab

Vand så langt øjet rækker

Mecklenburgske Sølandskab

Hvis I kører længere øst på, kommer i til det Mecklenburgske Sølandskab, der, som navnet antyder, er et landskab fuld af søer, floder og kanaler, der bugter sig i fredelige omgivelser. Her kan I med fordel snøre vandreskoene og pakke en kurv med lækker frokost, mens I begiver jer ud i den smukke natur, der er udnævnt til unik verdensnaturarv af UNESCO.

Det er også muligt at leje en båd og et par fiskestænger eller et paddleboard og tage en eftermiddag på vandet. Så er den friske dukkert ikke langt væk, når solens varme for alvor rammer. Læs mere her

Langener Waldsee

Slip børnene løs på endeløse sandstrande

Langener Waldsee

Hvem siger, at badeferie skal foregå ved havet? Ved søen Langener Waldsee lidt syd for Frankfurt får I silkebløde sandstrande og køligt ferskvand. Om sommeren kommer de lokale tyskere fra nær og fjern for en frisk dukkert, men heldigvis er stedet kendt for sin 900 meter lange sandstrand, så der er plads nok. Udover en masse populære spisesteder med plads til børn, er det også muligt at campere i området. Så pak teltet og mærk feriestemningen brede sig, mens børnene leger i vandet, og du nyder en kold drink fra liggestolen.

Få et overblik over de mange muligheder ved Waldsee her

Bodensee

Gardasøen får kamp til stregen

Bodensee

På grænsen mellem Tyskland, Østrig og Schweiz ligger Bodensee – Sydtysklands svar på Gardasøen. Med titlen som Europas tredjestørste ferskvandssø, kan Bodensee lidt af det hele, og som familie kan I derfor både se frem til et par sjove dage på vandet og til at besøge nogle af de idylliske landsbyer, der ligger langs bredden. Her finder I den lokale charme, mens I nyder en is eller en kølig forfriskning i skyggen.

Uanset hvor gammel man er, er der masser at lave ved Bodensee. Besøger I fx byen Lindau, der ligger på en ø forbundet til fastlandet med to broer, kan I både lære om Tysklands historie på Stadtmuseum og nyde den smukke udsigt over området fra fyrtårnet, Neuer Lindauer Leuchtturm, der ligger på toppen af øen.

Se nærmere på de mange steder, I kan bade og bo her

Walchensee

Lad roen sænke sig

Walchensee

Omgivet af bjerge og med små traditionelle landsbyer ligger en lille gemt perle i det sydtyske, tæt på München. Walchensee er en af Tysklands dybeste søer, og her kan I windsurfe, dykke, sejle og meget mere i det krystalblå vand, der hører en anden tid til. Stedet har en unik ro omkring sig, og turisterne er kun så småt ved at opdage de mange tilbud, som Walchensee har at byde på, hvilket betyder, at der er mere stille og lokalt end lignende steder.

Pak tasken og tag familien med på en tur i kabelvognen for at nyde udsigten fra Tysklands højeste bjerg, The Zugspitze, eller nøjes med at slappe af langs søbredden, hvor børnene kan surfe eller øve sig i at snorkle, mens du nyder udsigten og planlægger en dagstur til et af de mange flotte slotte, der ligger i området.

I kan fx besøge Neuschwanstein Castle, der ligger ca. 1,5 times kørsel fra Walchensee. Læs mere her