Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 3 min.

En magisk familietur i Brdr. Grimms fodspor

De fleste af os kender Brødrene Grimms eventyr, men kender I Eventyrruten i Tyskland? Tag familien med på biltur og nyd de 600 magiske kilometer, der fører jer gennem fortryllende landsbyer, slotte og landskaber som taget direkte ud af Brdr. Grimms mange samlinger. Følg vores road trip guide og lad eventyret starte i Bremen og ende i Hanau, hvor Brdr. Grimm er født. 

Bremen - stadsmusikanternes by

Start første kapitel af turen i Bremen på markedspladsen. Her møder I byens mest berømte indbyggere; et æsel, en hund, en kat og en hane, som i Brdr. Grimms eventyr tager ud i verden for at forsøge sig som musikere. Bronzestatuen af de 4 stadsmusikanter findes i forskellige variationer overalt i byen, og hver søndag fra maj til oktober fortælles eventyret live og i farver på Domshof. 

Intet besøg i Bremen uden også at opleve den lille hyggelige gågade Böttcherstrasse – og de middelalderlige bindingsværkshuse, der ligger som perler på en snor i det romantiske kvarter Schnoorviertel. Her får I følelsen af at være trådt lige ind i Brdr. Grimms verden. 

Vi ved godt, at uden mad og drikke duer familiens helte ikke. Så lav et pit-stop langs Weser-floden, hvor maden på de hyggelige caféer og restauranter er lige så skøn som udsigten.

www.bremen.de/bremer-stadtmusikanten

Hameln - Rottefængerbyen lokker

Hameln

Kender I Brdr. Grimms historie om rottefængeren fra Hameln? Hvis ikke, så glæd jer til næste stop på bilturen som går til Rottefængerbyen i Hameln – små 150 km fra Bremen. Sagnet fortæller, at en rottefænger lokkede børnene ud af byen med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. 

I dag er stemningen eventyrlig, og I kan roligt tage børn med! Oplev den nuværende rottefænger, når han med fløjte og dansetrin lokker besøgende i rotternes fodspor gennem den gamle by og de mange seværdigheder. Og læg mærke til de smukke blomsterprydede bindingsværkshuse, der i Weser-renæssancestil har udskårne ansigter i træ og gyldne indskrifter på gavlbjælkerne.

Rottefængerhuset i Osterstrasse er et af de smukkeste og største renæssancehuse, og I kan med ro og god appetit i maven besøge restauranten i huset, hvor maden er fantastisk. 

www.hameln.de

Prinsessernes rige

Schwalmstadt

Drømmer I om at lege prinser og prinsesser for en dag, så fortsæt turen til Askepots skønne by Polle, som danner den perfekte kulisse for jeres næste eventyr. Her kan I nemlig opleve ruinerne af det eventyrlige slot, hvor Askepot ifølge Brdr. Grimm var til bal og fandt prinsen på den hvide hest. Og hvem ved, måske finder I Askepots sko på trappen?

Rejs videre ind i poesiens verden og stop kareten ved den fantastiske eventyrskov Rheinhardswald mellem Göttingen og Kassel. Her gemmer sig det romantiske Torneroseslot Sababurg, hvor I kan blive i 100 år… hvis I har tid?

I kan også trille små 60 km videre til Rødhætteland i Schwalmstadt, som er kendt for sine rød-hvide-sorte folkedragter, gamle bindingsværkshuse og selvfølgelig Brdr. Grimms eventyr. 

Steinau – snip snap snude

Steinau

Når enden er god, er alting godt! Eventyret slutter i Brdr. Grimms charmerende hjemby Steinau an der Strasse. Kig indenfor i brødrenes hus, hvor der er en udstilling om deres liv og arbejde – og besøg også det smukke renæssanceslot, som bringer jer endnu tættere på Brdr. Grimm og deres verden.

Men inden I sætter punktum for turen, så hop ind i bilen og styr mod brødrenes fødeby Hanau, der ligger en halv time fra Steinau. Her vil det skønne Philipsruhe slot med sit historiske museum og amfiteater danne den perfekte ramme for jeres sidste eventyr på ruten. 
Og snip, snap, snude – så er den historie ude. 

www.germany-insider-facts.com