Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Gode ture og stop i Tyskland med børn

Mangler du ideer til familieferien i Tyskland i år? Ingen grund til bekymring, vi har masser af ideer, til hvordan turen til det tyske bliver en fantastisk oplevelse for alle størrelser.  

Det er som regel nogle spændte og en smule utålmodige ildsjæle, der ivrigt følger med på bagsædet. Derfor er det en god ide at have et es eller to oppe i ærmet, når man skal på ferie med de små. Vores forslag kan både være tiltrængte stops undervejs på køreturen eller den endelige destination på jeres ferie i Tyskland. 

Ferie i Nordtyskland med børn

Forlystelsesparker, storbyer og idyl

Børn svømmer i pool

Tættest på den danske grænse ligger selvfølgelig Nordtyskland. Derfor er det også et oplagt område at tage børnene med på ferie imod. Ikke kun fordi, at turen er dejlig kort - men også fordi, at der er masser af steder, der er som en drøm for rollingerne. Her er nogle af dem:

Weissenhäuser Strand

Er i en familie af vilde vandhunde, er der ikke mange bedre steder at tage hen end til feriecenteret Weissenhäuser Strand. Her er der et kæmpe vandland, en dejlig strand, wellness, butikker, restauranter og alt hvad man kan ønske sig af underholdning og afslapning for en børnefamilie. 

Hansa Park

Hansa Park er den største forlystelsespark i Nordeuropa og har over 125 forlystelser. Vilde rutsjebaner, sjove landskaber, eventyrlige temaområder og mulighed for overnatning ved vandet. Hansa Park har alt hvad de små kunne ønske sig. Og så er det ovenikøbet kun en ca. en 45 minutters køretur væk fra Puttgarden.

Schwerin Slot

Er det gammeldags charme, naturen og måske lidt med prinser og prinsesesser, som der optager børnene? Så kan det være, at I skal ligge turen forbi Schwerin og byens overdådige slot.  

Hamborg og Heide Park

Vil du gerne lidt spendere lidt tid i Hamborg også? God ide, for der er masser at komme efter. Udforsk storbylivet, den kæmpe havn, tag i Miniatur Wunderland og meget mere. Især en kanalrundfart, hvor man se på alle de store skibe, kraner og bygninger, kan spærre øjnene op på de små.  

Turen til Hamborg kan du eventuelt kombinere med en tur til Heide Park, en fantastisk forlystelsespark for de små, lige på den sydlige side af Hamborg. Parken er ovenikøbet en drøm for Gurli Gris-fans, da den berømte tegneseriefigur har sit helt eget område - perfekt til de helt små.  

Lübeck

Den første storby du kan lægge vejen forbi efter at være landet i Puttgarden, er den gamle hansestad Lübeck. Oplevelser på vandet, gode legepladser, spændende museer og selvfølgelig masser af marcipan. Det er bare nogle af de oplevelser I kan opleve i den hyggelige by Lübeck.

Børnevenlige Berlin

Hovedstad i børnehøjde

Brandenburger Tor

Den tyske hovedstad er enorm, og emmer af energi og historie hvor end man går. Der er noget for alle i Berlin. Uanset hvem man er, hvor mange man er afsted og hvad man interesserer sig for. Det gælder også for børnefamilier

Elsker I dyr? Udforsk de to zoos Zoo Berlin og Tierpark Berlin. Elsker i chokolade? Tag i Ritter Sports Chokoladeverden. Elsker i computerspil? Tag på computerspilsmuseum... Og sådan kan man blive ved!

I Berlin vil I opleve en uudtømmelig kilde af museer og historiske bygninger, men der er også masser af legepladser, parker og andre aktive oplevelser, hvor børnene kan komme af med lidt energi. 

Saalfelder Feengrotten

Imponerende og skinnende grotteeventyr

Legeplads

I delstaten Thüringen finder i byen Saalfeldt. Og i Saalfeldt finder I Saalfelder Feengrotten, som er vaskeægte stalaktitgrotter. Engang blev grotten brugt til minedrift, men efter lukningen deraf, har de tiden udviklet sig til skinnende og "magiske" spektakler. Hele historien og Saalfelder Feengrotten-oplevelsen er opdelt i tre forskellige dele:

  1. Selve grotterne, som skinner op med mineraler og giver den unikke naturoplevelse. De er ovenikøbet kendt som de mest farverige grotter i verden. Grotterne kan kun opleves på en guided tur. 
  2. Det tilhørende museum, Grottoneum, hvor I på forskellig vis kan blive klogere på, hvordan grotten blev til og har udviklet sig igennem tiden. 
  3. Ikke mindst er der det eventyrlige legeland, Feenweltchen, hvor børnene kan udforske en lille udendørs eventyrverden med figurer, tårne og meget mere. Dog kun i sommerhalvåret (ca.)

Saalfelder Feengrotten er en fed seværdighed, som perfekt omfavner det eventyrlige ved grotterne. Og så gør det eventyrlige fe-tema kun oplevelsen endnu mere magisk - især for de små. Læs mere om Saalfelder Feengrotten på hjemmesiden her.

Eventyrruten gennem Tyskland

En fortryllende køretur

Rødhætte i skoven

Er man vild med eventyr i alle facetter, kan man tage på en magisk familietur igennem Tyskland, der følger direkte i Brdr. Grimms fodspor. På Eventyrruten gennem Tyskland (Deutsche Märchenstrasse), kommer I på en køretur, der tager jer halvvejs igennem Tyskland, forbi fortryllende landsbyer, slotte og landskaber som taget direkte ud af et Brdr. Grimms-eventyr. 

Følg hele sporet, eller tag bare noget af vejen. Uanset er byer som Bremen, Hameln, Hanau og vældig charmerende og bestemt et besøg værd - eventyrelsker eller ej!

Sjov og leg i München

Bold, biler og badefest

Eisbach Im Englischen Garten

Copyright München Tourismus, Werner Boehm

Hvis I vil lidt længere ned i varmen, til Sydtyskland, er der en temmelig spændende storby.

Udover et smukt og festligt bybillede, er der en masse unikke oplevelser, som interesserer både store og små. Synes man fx at biler er det sejeste i verden, skal man tage en tur forbi BMW Welt.

For de fodboldglade, er München også en fantastisk by, da det er hjemsted for storklubben FC Bayern München. Tag ind og se en kamp eller bare ud at se det fantastiske stadion, Allianz Arena.

Legeglade og teknikbegejstrede børn og voksne kan glæde sig til et besøg på Deutsches Museum – verdens største tekniske museum. Tryk på knapper, hiv i snore og fordyb jer i alt fra rumfart og robotter til store maskiner og små, elektriske dingenoter. De allermindste kan lege med kuglebaner, lave skyggeteater og meget mere. 

Selvom München næsten ikke kunne ligge længere væk fra havet, er det vigtigt at huske badetøjet. For i Englischer Garten løber floden Isar - og den kan man bade i (nogle steder). Find et af de gode lavvandede spots, så de små kan være med til at plaske i det klare vand. I Englischer Garten er der også legepladser og masser af plads til at tumle på, så de små ben kan få brændt lidt krudt af. Ved Eisbachwelle kan I ovenikøbet finde surfere balancere akrobatisk på bølgerne midt i byen - et sjældent og underholdende syn.

Start ferien med en sejltur

En oplevelse til søs

Scandlines hybridfærge

Når du skal på ferie i eller igennem Tyskland, er det oplagt at tage færgen fra Danmark. Ikke bare fordi, at det oftest er den hurtigste løsning - men også fordi, at det kan være en tiltrængt pause fra den stillesiddende køretur. Især for børnene. 

På færgen kan I strække benene og slappe af med muligheden for at fylde maven, gå på shoppingtur og lege. Og selvfølgelig få en masse frisk luft, direkte fra Østersøens friske briser. På den måde bliver sejlturen hurtigt en oplevelse i sig selv.

Skal du mod det vestlige Tyskland og Vesteuropa (Frankrig, Holland etc.) er det typisk færgeoverfarten Rødby-Puttgarden, der er den oplagte. Her tager overfarten kun 45 minutter. Skal du mod det østlige Tyskland og Sydeuropa (Italien, Kroatien etc.) er det typisk Gedser-Rostock, der er den hurtigste løsning. På Gedser-Rostock tager overfarten ca. 2 timer. 

Læs mere om mulighederne ombord på færgen