Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 4 min.

Skyd nytåret ind på tysk manér

Du er nemlig kun en smuttur fra en nytårsaften i Tyskland, en fest ud over det sædvanlige. Tyskland er i særdeleshed kendt for at markere årets højttider i stor stil, og nytårsaften – der i øvrigt bliver kaldt for Silvester – er ingen undtagelse. Selvom traditioner er dejlige, kan ”same procedure as last year” godt have brug for en udskiftning en gang imellem.

Stik af til Berlin eller Hamborg, der både byder på folkefest, maritime middage til søs og løsslupne fester, hvis du er til det helt store nytårsbrag. Tyskerne har desuden tradition for at gå ud at spise, når de skal byde det nye år velkommen.

Holder du nytårsaften i Tyskland kan du derfor forvente masser af god stemning i byernes gader og rundt omkring på pladserne. Og du skal ikke bekymre dig om pladsen i bagagerummet, for du behøver ikke tage klapstolen med. I Tyskland er der nemlig ikke tradition for at hoppe ind i det nye år. Til gengæld forærer de hinanden små gaver, der skal bringe held i det nye år.

God tur und Frohes Neues Jahr! 

Få bulder og brag i Berlin

Fyrværkeri over Brandenburger Tor

Skift pailletterne ud med en lun parka, og ta’ til Tysklands største brag af en gadefest ved Brandenburger Tor i Berlin. Folkegildet er godt to kilometer langt og strækker sig helt til Siegessäule i Großer Tiergarten.

Her kulminerer nedtællingen til det nye år i raketter og menneskejubel, og i timerne op til får du en lang aften spækket med musik og underholdning i overflod. Den ekstra store bonus ved Berlin er, at byen byder på et væld af spiseoplevelser i Michelin-klasse, der ikke koster det hvide ud af øjnene.

Snyd ikke dig selv for en aften, der kan blive noget ud over det sædvanlige. Book et bord i god tid, så du er sikker på at få en helt unik nytårsaften, du også husker til næste år.

Havnefest i Hamborg

Fyrværkeri over Hamborg nytårsaften

Med kun 160 km fra Puttgarden, skal du ikke køre langt for at gøre din nytårsaften lidt ekstra speciel. Hamborg er en herlig by, der byder på et væld af spiseoplevelser og storbystemning med gode muligheder for shopping.

Er du på udkig efter et festligt sted at skyde det nye år ind, skal du ikke lede meget længere. Hamborgs berømte havneområde ved Elben forvandler sig nemlig til at smukt virvar af fyrværkeri, fest og små pop-up barer langs fronten. Her samles hele byens befolkning for at fejre året, der er gået, og byde det nye velkommen.

I det gamle arbejderkvarter omkring St. Pauli og Reeperbahn skrues der ekstra højt op for festlighederne, hvor barer, diskoteker og hoteller holder fest hele natten for alle glade besøgende.

Med andre ord bliver det svære ikke at finde festen, men at finde ud af hvilken fest, du skal til.

Skål nytåret ind til søs

Hamborg havn

Er du ikke til stroboskoplys og dunkende basrytmer, har Hamborg heldigvis også meget andet at byde på. Foruden havnefronten, der omkranser Elben, finder du søerne Außenalster og Binnenalster inden for Hamborgs bygrænse.

Skal du ikke hoppe ind i det nye år til lands, er der altså rig mulighed for at gøre det til vands. Her kan du tage en rolig tur til søs og opleve det smukke fyrværkeri-show fra første parket på en af de mange bådture. Flere af dem serverer også nytårsmenuer. Er du ikke søstærk, kan du stadig få en billedskøn og maritim nytårsaften omkring Außenalster, hvor der er mindre postyr og færre mennesker.

Skal du have det hele med, bør du placere dig på broerne lige mellem Binnenalster og Außenalster, hvor du får et farverigt fyrværkerishow til begge sider. Få en oversigt over Hamborgs bedste steder til fyrværkeri-kiggeri her