Ta’ med til nye, usædvanlige oplevelser i Berlin

Berlin har noget helt særligt over sig. Måske det er byens livlige historie, der gør, at små finurlige ideer kan vokse sig kæmpestore og få alle til at synge med. Her genopstår fortidens gyldne tider i ny, gennemført stil, mens Berlins baggårde åbner op for street-art og urban subkultur i verdensklasse. 

Vi har fundet fire helt unikke ting du skal se i Berlin, hvor I både blender ind med de lokale og får byens vilde leben at mærke. 

Ta’ med til helt særlige oplevelser, I med garanti ikke finder herhjemme. 

Syng med til Bearpit Karaoke

Bearpit Karaoke

Én af de ting du skal se i Berlin er Bearpit Karaoke. 1 mikrofon, 2 højtalere, 5000 sange og virkeligt mange mennesker. Det er opskriften på Bearpit Karaoke og en festlig søndag eftermiddag i Mauerpark.  

Den ugentlige sangfest startede som en lille ting i 2009 af Joe Hatchiban, som rejste rundt med sit mobile anlæg og gav folk chancen for at finde deres indre entertainer frem. Siden da er det vokset helt vildt, og i dag stimler mere end 2000 mennesker sammen i parken hver søndag ved 15-tiden. Alle kan gribe mikrofonen, og ligegyldigt om du er en ægte crooner eller blot en lalleglad og modig amatør, er publikum med dig hele vejen. 

Bearpit Karaoke bliver ofte beskrevet som den absolut bedste gratis underholdning, Berlin har at byde på. Stemningen bliver da også helt magisk, når menneskemængden måbende jubler og kvitterer med stående bifald til nervøse stjernefrø, der viser sig at gemme på kæmpe sangtalenter.

Snup en kold Weissbier under armen, og ta’ til Bearpit Karaoke i Mauerpark. Det er hver søndag fra april til oktober og aflyses kun, hvis det står ned i stænger.

(Og gi’ da lige et nummer. Du tør jo godt!)  

Bearpit Karaoke – Mauerpark – Berlin
www.bearpitkaraoke.com

Berlin, boheme, burlesque

Bohème Sauvage

Pokerspil, Charleston, Swing, perlekæder, pandebånd og dans, dans, dans. 1920’ernes Berlin lever i bedste velgående, og I har masser af muligheder for at blive en del af festen. 

I 20’ernes Berlin swingede det på Chaussestrasse i Berlin Mitte, og det gør det stadigvæk. Her ligger Ballhaus Berlin, der med god grund kalder sig home of the twenties. Stedet har eksisteret siden 1905 og skaber de mest originale rammer, hvor I kan opleve både varietéshows, kabaret og selvfølgelig masser af dans!  

Også på Bohème Sauvage på Köthener Strasse i Kreuzberg kan I træde 100 år tilbage. Her er mottoet, at du aldrig kan være overdressed. Dresscoden er naturligvis 20’er-stilen. Bohéme, cabaret, dandy, dekadent, diva, gigolo og vaudeville er bare nogle af nøgleordene, når I skal dresses op til en aften på Bohéme Sauvage. Dansegulvet varmes ofte op med små korte danseinstruktioner, så selv nybegyndere kan kaste sig ud i en Lindy Hop eller en Charleston. Mangler I et outfit, ligger der en velekviperet kostumeudlejning, Le Boudoir, på Wühlichstrasse 19 i Friedrichshain. 

Er I til det mere rendyrkede og vovede burlesque, er det værd at finde vej til teaterbaren Kleine Nachtrevue. Her dyrkes burlesque-kulturen med stor entusiasme og en god portion frigjorthed. 

Ta’ en tur tilbage til 20’ernes Berlin. 

www.ballhaus-berlin.de/
www.boheme-sauvage.com/berlin
www.kleine-nachtrevue.de 

Check ind og chill out i Flughafen Tempelhof

Flughafen Tempelhof

Berlinerne forstår at udnytte vartegnene fra en ellers omtumlet historie og gøre dem til nye symboler på frihed og fællesskab. Det er Tempelhof et rigtigt godt eksempel på. Den tidligere lufthavn, der engang stod som et gigantisk monument over Nazitysklands storhed, er nu omdannet til et stort frirum, Tempelhofer Feld. 

Landingsbanerne, hvor flyene under luftbroen til Vestberlin engang lettede med forsyninger, er nu omdannet til en stor offentlig park, hvor I kan tage en tur på rulleskøjter eller skateboard, og på græsset kan I mødes med de lokale, tænde op under grillen og flyve med drager, hvis vinden er til det. 

Udover den alternative park kan I også gå på opdagelse i Tempelhof lufthavnens historie med guidede ture i det imponerende bygningsværk, udstillinger på rooftop gallery og videre op i kontroltårnet, der også er åbent for alle. 

Tempelhofer Feld er som en tur ud af byen, uden at I behøver at forlade den. Og hvor cool er det lige at kunne drøne på rulleskøjter ud ad landingsbanen?  

www.thf-berlin.de

Ta’ flugten ind i Berlins baggård

Haus Schwarzenberg

En ting du skal se i Berlin er Haus Schwarzenberg, der ligger godt gemt på Rosenthaler Strasse 39, men det er bestemt værd at finde vej til Berlins street-art hotspot. Når først I er gået gennem indgangen åbner sig nemlig et sandt skattekammer af gadekunst, gallerier, cafeer og endda et monsterkabinet. Baggården emmer af ægte berlinerstemning, hvor I kommer helt under overfladen og væk fra nabolagets ellers pæne boligkvarterer. 

Nyd stemningen og en kølig forfriskning i gården, inden I begiver jer på opdagelse i murenes streetart og galleriernes eksperimenterende kunst. I Der Neurotitan galleri og butik finder I altid nye, spændende udstillinger, et stort udvalg af elektronisk musik fra undergrunds-kunstnere og anderledes design-effekter. 

Snyd heller ikke jer selv for en tur i monsterkabinettet, hvor den lokale kunstnergruppe, Dead Chickens, får computerstyrede robotter og mekaniske monsterfigurer til at stå for underholdningen. I kælderen føres I igennem et legende univers, hvor figurerne bliver levende, synger og danser sig gennem en død forlystelsespark, der vækkes til live. Der starter et nyt show en gang i timen. 

Sæt god tid af til et besøg i Haus Schwarzenberg. Der er masser at kigge på i huset, der også byder på en biograf, barer, undergrundsklubber, små galleri-værksteder og anderledes shopping med nye, ukendte mærker, du ikke finder på hverken på Kurfürstendamm eller i Kaufhaus des Westens.

Brugernes billeder på Instagram #Hausschwarzenberg