Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 6 min.

Sveddryppende aktiviteter i Berlin

Ready, set, go! Drømmer du om en aktiv ferie i Berlin med gang i den? Den vilde tyske hovedstad byder på masser af muligheder for at bevæge kroppen, få sved på panden og pulsen op.

Der er mange måder at være aktiv på i Berlin fra gåture til at ræse afsted på mountainbike eller at løbe et helt maraton.

I denne artikel får du en oversigt med inspiration til seks aktiviteter, som du kan udvælge på din aktive ferie i Berlin.

Dyrk udendørs fitness

Træn i Berlins natur

Fitness udenfor

I Berlin vrimler det med parker, som gemmer på et fedt udvalg af udendørs fitnessudstyr, så du kan flekse musklerne, mens du får frisk luft. Og så er det endda gratis!

Er du både til pull-ups og underhåndsserv? I Landschaftspark Johannistal/Adlershof finder du en lang række af fitnessstativer og barer at hive dig op i og klatre på, og lige ved siden af ligger en beachvolleybane.

En anden god park er Calisthenics Park, som har et bredt udvalg af træningsmaskiner, så du virkelig kan få sved på panden. Der er instruktioner til øvelser ved de forskellige maskiner, som du kan lade dig inspirere af.

Adresser:
Landschaftspark Johannistal/Adlershof, Hermann-Dorner-Allee, 12489 Berlin
Calisthenics Park, Marzahner Promenade 34, 12679 Berlin

Kør afsted på cykel

Kom nemt og hurtigt ud i det blå

Cykel i Berlin

Har du taget cyklerne med bag på bilen, kommer du nemt og bekvemt rundt i Berlin. Byen har mange cykelstier, og med det flade terræn er der ingen undskyldning for at ikke at svinge sig op på cyklen og komme omkring i storbyen på to hjul.

I Berlin finder du desuden masser af guidede cykelture, hvor du ser nogle af de store seværdigheder i Berlin såsom Berlinmuren eller Brandenburger Tor.

Ud over cykling i storbyen har Berlin mange MTB-ruter. På en mountainbike kommer du på en spændende måde gennem de dybe skove med stejle bakker og et udfordrende terræn.

Kan du ikke få nok af cykling, er der også mange andre ruter til en aktiv cykelferie i Tyskland, der giver sved på panden og smukke omgivelser.

Løb grønne ruter

Tag ud på hyggelige løbeture

Løbesko

Det er tid til at snøre løbeskoene. En god måde at se de grønne dele af byen er ved at tage ud på kortere eller længere løbeture. Du kan helt selv planlægge længden af din rute, og hvor den skal hen, hvilket giver dig masser af frihed.

Et godt sted at løbe er i Berlins største park, Tiergarten. Det er en populær, men fredfyldt park med frodig natur, floder og mindesmærker. I denne dyrehave ligger også Berlin Zoo og Rigsdagsbygningen i Berlin, som du kan spæne forbi på din løbetur.

Adresse:
Tiergarten, Str. des 17. Juni, 10785 Berlin

Deltag i Berlin Marathon

Løb eller hep til folkefesten

Berlin Marathon

Hvert år i slutningen af september afholdes Berlin Marathon, som er arrangeret af løbeklubben SC Charlottenburg. Det er en kæmpe begivenhed med omkring 40.000 løbere, som du kan træne op til og melde dig til.

Der er også rig mulighed for at være en del af den store folkefest og forbrænde energi som heppende tilskuer.

Gå ture i Berlins gader

Oplev byen på en spadseretur

Mennesker går ved Brandenburger Tor

Du behøver slet ikke iføre dig træningstøj for at være aktiv i Berlin. Gåture er en fantastisk måde at få let motion, og det er blevet besunget for at bl.a. sænke blodtrykket og risikoen for hjertekarsygdomme.

Så når du alligevel skal fra A til B, så lad busbilletten blive i lommen og gå derhen. Berlin er nem at finde rundt i – ofte kan du navigere ud fra TV-tårnet – og på en gåtur fornemmer du byen på en helt anden måde end fra undergrundsbanen.

Du kan også kombinere en gåtur med sightseeing på en byvandring. Læg din egen rute eller book en guidet tur, der passerer de største seværdigheder.  

Spil golf

Imponér med dine golfskills

Par spiller golf

Det overrasker måske nogle, men Berlin har mange store golfbaner til både nybegyndere og dem, der har et handicap på 10.

En af de største golfbaner er Golf Resort Berlin Pankow. Resortet har fire forskellige kurser og 36 baner. Hvis du betaler for at komme i golfskole, modtager du personlig træning fra en instruktør, der lærer dig nye teknikker eller finpudser dine skills.

Er du mere trænet, kan du besøge Tysklands ældste golfklub Golf- und Land-Club Berlin-Wannsee og spille mellem 9 eller 18 huller i det smukke grønne landskab.

Adresser:
Golf Resort Berlin Pankow, Blankenburger Pflasterweg 40, 13129 Berlin
Golf- und Land-Club Berlin-Wannsee, Golfweg 22, 14109 Berlin