Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Spis på Berlins restauranter med Michelinstjerner

Ingen pulserende storby uden et stort udvalg af restauranter og spisesteder. Her er Berlin ingen undtagelse. Der er adskillige spisesteder at vælge imellem fra fine restauranter til streetfood og döner-joints, så det kan være svært at vælge.

For at guide dig på vej, sætter vi her spotlys på fire af den tyske hovedstads absolut bedste restauranter. Maden er udsøgt, og priserne er en smule lavere end herhjemme. 

Velbekomme!

Facil

Elegant oase midt i storbyen

Facil

Man skal ikke kaste med sten, når man spiser Michelin-mad i et glashus! Velkommen til Facil, hvor der er vinduer fra gulv til loft og udsigt til en udsøgt oplevelse. Du finder den to-stjernede restaurant i hjertet af Berlin, og her er afslappet minimalisme i højsædet.

Du skal besøge Facil, hvis du holder af god vin i glasset og avantgarde på tallerkenen. Vinlisten er nemlig lige så lang, som maden er lækker! Så forbered dig på et kreativt take på tyske klassikere med asiatisk inspiration akkompagneret af det bedste, vinkælderen har at tilbyde. 

Michelin Guiden har givet Facil 2 stjerner. 

Potsdamer Straße 3, 10785 Berlin
www.facil.de

Rutz

På toppen af en vinbar

Rutz

I den uanselige Chausseestraße finder du Rutz. Og lad dig ikke narre af stedets beskedne udseende, for selvom vinbaren i stuen er uformel og afslappet – så gemmer førstesalen på en ægte Michelin-restaurant! Og beskedenheden har ikke sat sine spor i maden.

Her får du nemlig serveret kontrastfyldte og smagfulde anretninger i indbydende omgivelser. Hver tallerken emmer af inspiration, og du går ikke skuffet derfra!

Michelin Guiden har belønnet Rutz med hele 3 stjerner. 

Chausseestraße 8, 10115 Berlin
www.rutz-restaurant.de

Tim Raue

Innovativ asiatisk madoplevelse

Placering af mad

Michelin-restauranten Tim Raue ligger i det afslappende Kreuzberg-kvarter i Berlin, og her har de specialiseret sig i at tilbyde deres helt egen fortolkning af asiatisk mad. Det asiatisk inspirerede køkken har derfor en unik stil, der blander traditionelle asiatiske smage med moderne teknikker.

På menuen er der et bredt udvalg af retter, der spænder fra smagfuld wagyu beef til dampende kim chi.

Restauranten blev grundlagt af Tim Raue, en anerkendt tysk kok, der tidligere har arbejdet på andre Michelin-restauranter i Tyskland. Du kan derfor være sikker på, at kokkene hos Tim Raue ved, hvad de laver.

Michelin Guiden har tildelt Tim Raue 2 stjerner.

Rudi-Dutschke-Straße 26, 10969 Berlin, Tyskland
tim-raue.com

 

ernst

Bæredygtig mad i verdensklasse

Michelin madtallerken

Ernst er en restaurant med bæredygtighed i centrum. Kokkene anvender nemlig kun lokale og økologiske ingredienser til deres kreative og innovative retter. Menuen skifter ofte, fordi den er baseret på, hvad der er i sæson og tilgængeligt fra lokale producenter, hvilket gør oplevelsen endnu mere speciel.

Hele ernst-oplevelsen kom sig af, at en gruppe kokke og madentusiaster ønskede at skabe en restaurant dedikeret til at fremme bæredygtighed og økologi i madlavning - og det lykkedes i den grad!

Når du kommer til den gamle lagerbygning i Berlin-Mitte, er du ikke gået forkert. Den rustikke og industrielle indretning giver en hyggelig og afslappet atmosfære, der kan mærkes.

Michelin Guiden har belønnet ernst med 1 stjerne.

Gerichtstraße 54, 13347 Berlin, Tyskland
www.ernstberlin.de