Ingen pulserende storby uden et stort udvalg af restauranter og spisesteder. Her er Berlin ingen undtagelse. Der er adskillelige spisesteder at vælge imellem fra fine restauranter til streetfood og döner-joints, så det kan være svært at vælge.

For at guide dig på vej, sætter vi her spotlys på fem af den tyske hovedstads absolut bedste restauranter. Maden er udsøgt, og priserne er en smule lavere end herhjemme. 

Velbekomme!

Eins Unter Null

Ukonventionel Michelin-kælder

Eins Unter Null

Hvis du er træt af middag på gadeniveau, kan du spise prisbelønnet mad under Berlins overflade! På Eins Unter Null bliver du nemlig ført ned i kælderen til middag. Det er de nye drenge i Michelin-klassen, der står bag restauranten, og her får du alt andet end det forventede.

Faktisk skal du glemme alt, hvad du nogensinde har lært om smag, hvis det står til Eins Unter Null. Deres koncept er baseret på lokale råvarer, og meget kommer også fra stedets egen have – og så er de helt utrolig gode til fermentering. 

Hannoversche Str. 1, 10115 Berlin
www.restaurant-einsunternull.de

Cinco by Paco Pérez

Molekylær middelhavskunst

Cinco by Paco Pérez

Tag til Berlins Cinco by Paco Pérez, hvis du vil opleve et måltid, der mest af alt minder om kunst – både på tallerkenen og i omgivelserne. I det lune skær af designlamper omgivet af buttede kobbergryder kan du opleve en symfoni af retter, du sent vil glemme.

Her er det nemlig mad-virtuos (og femstjernet Michelin-kok) Paco Pérez, der står bag restaurantens koncept af avantgarde middelhavscuisine med et molekylært touch.

En smagsoplevelse i verdensklasse (og så til en vældig fin pris)! 

Drakestraße 1, 10787 Berlin
www.5-cinco.com

Facil

Elegant oase midt i storbyen

Facil

Man skal ikke kaste med sten, når man spiser Michelin-mad i et glashus! Velkommen til Facil, hvor der er vinduer fra gulv til loft og udsigt til en udsøgt oplevelse. Du finder den to-stjernede restaurant i hjertet af Berlin, og her er afslappet minimalisme i højsædet.

Du skal besøge Facil, hvis du holder af god vin i glasset og avantgarde på tallerkenen. Vinlisten er nemlig lige så lang, som maden er lækker! Så forbered dig på et kreativt take på tyske klassikere med asiatisk inspiration akkompagneret af det bedste, vinkælderen har at tilbyde. 

Potsdamer Straße 3, 10785 Berlin
www.facil.de

Pauly Saal

Fra pigeskole til Pauly Saal

Pauly Saal

I en bygning, der tidligere tilhørte en jødisk pigeskole, finder du nu Pauly Saal. En helt unik Michelin restaurant i Berlin, hvis dristige serveringer nydes under lysekroner og raketter. Pauly Saal serverer primært madkunst formet af sæson og skabt af lokale råvarer.

Vegetarer kan her få en ægte gourmet-oplevelse, ligesom kødspisere vil blive forkælet med kun det fineste. Hvis du er til kreativ og mindeværdig mad, så slå et smut forbi Pauly Saal til enten frokost eller aften.

Auguststraße 11–13, 10117 Berlin
www.paulysaal.com

Rutz

På toppen af en vinbar

Rutz

I den uanselige Chausseestraße finder du Rutz. Og lad dig ikke narre af stedets beskedne udseende, for selvom vinbaren i stuen er uformel og afslappet – så gemmer førstesalen på en ægte Michelin-restaurant! Og beskedenheden har ikke sat sine spor i maden.

Her får du nemlig serveret kontrastfyldte og smagfulde anretninger i indbydende omgivelser. Hver tallerken emmer af inspiration, og du går ikke skuffet derfra!

Chausseestraße 8, 10115 Berlin
www.rutz-restaurant.de