Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Se Berlin og dö(ner)

Berlin har mange gode restauranter, men byens döner kebab er (næsten) grund nok i sig selv til at køre til storbyen!

Berlin bugner nemlig af gode steder, der serverer den populære fast-food på hver sin måde. Fælles for dem alle er, at den danske variant ikke når den tyske til sokkeholderne…

Mustafas Gemüse Kebap

Den verdensberømte

Mustafas Gemüse Kebap

Mustafas Gemüse Kebap er efterhånden på alle lister og döner-guides – og det er der altså en god grund til. Boden er nemlig langt fra en turistfælde, selvom den kan se sådan ud med sin meterlange kø.

Om det er den hemmelige sauce eller det karakteristiske skvæt citron, der gør forskellen, vides ikke. Men denne döner kebab i Berlin er hele ventetiden værd! Vælg mellem rulle eller pita, kød eller vegetarisk – og bedøm selv, om den fortjener sin kultstatus. 

Den verdensberømte Kebap findes på Mehringdamm 32, 10961 Berlin

Vöner

Den veganske

Vöner

Selvfølgelig findes den berømte spise også i en kødfri udgave! Og denne döner er (mindst) lige så god som sin kødfyldte fætter.

Besøg Vöner, der med sit rammende navn sælger veganske og vegetariske udgaver af döneren. Og du vil faktisk næsten ikke kunne se forskel, for den roterende kebab ligner den ægte vare, selvom der er tale om køderstatning!

Vöner har også vegetariske burgere og nuggets på menuen, og rygtet siger, de kan snyde selv den største kødelsker. 

Den veganske Kebap finder du på Boxhagener Str. 56, 10245 Berlin

Rosenthaler Grill

Den virkelig gode

Rosenthaler Grill

Rosenthaler Grill ligger (ikke overraskende) tæt på Rosenthaler Platz. Stedet er stort, men du skal også dele det med en masse lokale, der kommer for at få stillet sulten.

Her er portionerne store, priserne gode og döneren fantastisk! Vælg én dressing eller gå all in på alle tre varianter – og husk käse.

Du kan tage din döner med dig, spise inde i restauranten eller nyde den ude foran med en øl som de lokale.

God appetit!

Den virkelig gode Kebap findes på Torstraße 125, 10119 Berlin