Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

(U)hyggelige udflugter fra Berlin

En weekendtur til Berlin er rigtig hyggelig. Ingen tvivl om det.

Men der er også mulighed for at opleve en anden side af storbyen. Såsom Berlin oplevelser der har en mørkere side, hvor kuldegysninger er garanteret, og nakkehårene rejser sig.

Så læs videre, hvis du tør… 

Spreepark

Forladt forlystelsespark

Spreepark

En rusten gynge, der vajer i vinden. Et gabende tomt pariserhjul og en rutsjebane, der står foruroligende stille. I Spreepark står boderne tomme, og forlystelserne er ved at blive overtaget af mos.

Det er en af de Berlin oplevelser, der ikke længere er et sted for børn. Eller sarte sjæle. Den efterhånden legendariske park havde sin storhedstid i det tidligere Østberlin, men har været lukket siden 2002.

Her hersker en spøgelsesagtig stemning, og parken har været et populært spot for fotografer og spændingsjagere. Med god grund. For den er et helt særligt (og skræmmende) syn.

Parken er lukket for omverdenen, så med mindre du vil have polizei på nakken, skal du booke en guidet tur.

Find Spreepark på adressen Kiehnwerderallee 1-3, 12437 Berlin, Tyskland

Berliner Unterwelten

Berlin under overfladen

Berliner Unterwelten

Tør du gå under jorden? Berliner Unterwelten viser vej, når turen går nedad til byens gemte indre og underjordiske anlæg. Så sig farvel til sollys og livlige stræder, for under byen hersker en kølig ro.

Her kan du opleve bunkere, der gemmer på mange års hemmeligheder og minder fra krigen. De guidede ture tager dig vidt omkring under Berlins gader og ind i historier om bomber, bunkere og den berygtede mur.

Har du mod på at rejse ned under overfladen, kan du læse mere via linket.

Besøg Berliner Unterwelten på Brunnenstraße 105, 13355 Berlin, Tyskland

Medicinsk Museum

Et medicinsk rædselskabinet

Medicinsk Museum

Det har taget lægevidenskaben et godt stykke tid at ankomme til den moderne medicins mirakler. I den tid foregik der ting, der kunne få selv den mest hærdede til at dåne. Så tag en dyb indånding, før du begiver dig ind på Medicinsk Museum i Berlin!

Her kan du med egne øjne se fortidens første forsøg på behandling af de syge – og samtidig prise dig lykkelig for at leve i denne tidsalder. Se blandt andet museets mange konserverede præparater på glas og datidens jerntanke til de polioramte.

Få et indblik i gruopvækkende deformiteter og sygdomme, vi (heldigvis) er sluppet af med i dag.

Find Medicinsk Museum på Schumannstraße 20, 10117 Berlin