Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Fyld familieferien med oplevelser i Berlin

Sæt jagten ind på store og små oplevelser i Berlin – vi har samlet alt det, der gør storbyferien ekstra farverigt for hele familien. Uanset om I vil gå i fodsporene på dinosaurerne, spise jer gennem 3 etager med kvalitets-chokolade eller slå jer løs på byens mange, sjove legepladser, så finder I det hele her. Vi guider jer gennem byen i børnehøjde.  

Bare få ungerne med på bagsædet, og ta’ færgen til en lidt sjovere storbyferie.

Dinosaurudstilling i Tierpark Berlin

Udforsk dinosaurernes verden

Dinoworld Berlin

Der gemmer sig hundredvis af levende dyr i den zoologiske have Tierpark Berlin. Geder, zebraer, aber, giraffer, pingviner, bjørne, myreslugere. Listen er lang. Men ikke nok med det – i Tierpark Berlin kan du nemlig også støde på en masse dinosaurer, når du udforsker parken. Dog ikke levende, heldigvis.

Udstillingen indgår som en del af den normale dagsbillet i Tierpark Berlin – men du kan også spice det lidt op med en dino-billet, som inkluderer ”Dinoworld Berlin” – et magasin om dinosaurer og selve udstillingen, så alle de ægte dinofans, store som små, virkelig kan fordybe sig i dinooplevelsen og baggrundsfakta. Læs mere om billetterne på Tierpark Berlins hjemmeside.

Dinosaurudstillingen er fremme indtil oktober 2024 – så det er bare med at komme afsted, hvis du og familien gerne vil opleve en T-Rex, Triceratops eller enorme flyveøgler i et virkelighedsnært format! Indtil da kan du få en forsmag på dinosauroplevelsen med Tierpark Berlins video her.

Zoo Berlin

Sig hu hej til de vilde dyr

Panda i Zoo Berlin

Vild med dyr og eventyr? Man kan ikke tage på ferie i Berlin uden at besøge Berlin Zoo, hvor 17.000 mere eller mindre vilde dyr står klar til at hilse på hele familien. Haven dækker 35 hektar og Zoologisk have i Berlin til en helt enestående oase midt i den tyske storby. Her kan I møde alverdens dyr, som kun findes få steder på jorden.

Zoo Berlin er én af de få zoologisker haver i hele Europa, hvor I kan få lov til at betragte den bambusspisende, nuttede og eksotiske bjørn. I august 2019 blev der skrevet tysk verdenshistorie, da havens pandapar, hunnen Meng Meng og hannen Jiao Qing, blev forældre til hele to små pandaunger.

Foruden en flot park med et imponerende udvalg af dyr, har Berlin Zoo også masser af aktiviteter rundt omkring i haven. Der er altid fodringer, shows og guidede tours for skoler, selskaber og familier. Der er også gode muligheder for både gratis og betalt parkering, når I kommer i bil. 

Husk de gode travesko, for det bliver en heldagsudflugt fuld af indtryk og oplevelser.

Chokolade til alle de søde tænder

Chokoworld

Rittersports Chokoworld

Slikmunde, chokolade-elskere eller sukkergrise? Midt i Berlin venter en populær chokoladeoplevelse på jer, en oplagt seværdighed at besøge, når I holder ferie i Berlin med børn. I Rittersports Chokoworld i Französische Straße 24 kan I nemlig lave jeres helt egen chokolade med vingummibamser, nødder, mandler, jordbærdimser, og hvad fantasien ellers tillader. Og mens I venter på, at jeres små choko-værker afkøler, kan I gå en etage op og blive klogere på chokoladens historie. Her finder I en spændende udstilling om kakaobønner, chokolade og produktion af Rittersport. Der også mulighed for at købe alverdens smagfulde varianter - men sørg for at have god tid… det bliver svært at vælge.

Med på legen i Berlin

Plads til alle legebørn

Legeplads

Der er tusindvis af Iegepladser i Berlin. De er vidt forskellige, og flere af dem har fantasifulde temaer, der sætter legen i gang hos både store og små børn. I Prenzlauer Berg finder I næsten en legeplads på hvert et gadehjørne. Slip fx børnene løs på Spielplatz Indianerdorf i Prenzlauer Berg. Her kan der kravles ind i en tipi og op på hængebroen, hvor kabelbanen lokker med en tur for to over indianerlandsbyen. For de større børn ligger der også en skaterrampe lige ved siden. 

I Neukölln kan I skabe jeres helt egne eventyr på Märchen-Spielplatz, hvor der kan rutsjes mellem prinsesseslotte og ridderborge. Her er både gynger, klatrestativer og en stor sandkasse, hvor de små kan bygge deres egne eventyrslotte. 

Gemmer de små på en lille cirkusartist, så er det bare om at lade dem indtage manegen på Speilplats Zirkus Aladin på Nikolsburger Strasse. Legepladsen er bygget op som en ægte cirkusmanege, hvor ungerne kan boltre sig i klatrenet, på broer, kravle op ad stiger og lade sig rive med af cirkusstemningen.  

Glæd jer til at gå på opdagelse i legeglade Berlin.

Computerspiele Museum

Fortiden og fremtiden er i spil

Computerspiele Museum

Hører du til dem, der spillede computerspil i 70’erne, 80’erne og 90’erne, og er du en smule nostalgisk anlagt, så skal du tage børnene med på Computerspiele Museum på jeres ferie i Berlin – det første europæiske museum, der viser video- og computerspil gennem tiden.

Her kan I gå på opdagelse i 30-40 års spilhistorie med mere end 300 udstillingsgenstande. Fra Pong og Painstation til Donkey Kong, Space Invaders, Pacman, Bomb Jack og så videre. Der er masser af muligheder for at udforske de interaktive udstillingsgenstande. Kast jer f.eks. over det kæmpemæssige joystick eller fordyb jer i 3D-spillenes futuristiske verden.

Det hele sker på Karl-Marx-Allee 93A.

Berlin Naturhistorisk Museum

Mød Brachiosaurus og de andre dinoer

Berlin Naturhistorisk Museum

Alene navnet Brachiosaurus lyder spændende, og det er et besøg på Naturhistorisk Museum også. Her venter 150 mio. år gamle dino-skeletter og udstoppede dyr i alle afskygninger, bl.a. den gigantiske Brachiosaurus Brancai, som er et af de største opstillede dinosaurskelletter i verden: 11,72 meter høj og 22,25 meter lang… og havde den levet i dag, ville den veje 50 tons!

Udstillingen er sat op med specialkikkerter, så I kan se de store dyr bevæge sig i naturlige omgivelser. Børnene vil elske det, og det vil I også, og med en samling på hele 24 mio. genstande bliver der masser at tale om – ikke mindst vej hjem i bilen.

I finder det Naturhistoriske Museum på Invalidenstraße 43.

AquaDom & Sealife Berlin

Berlin under overfladen

AquaDom & Sealife Berlin

Kunne I tænke jer at stå ansigt til ansigt med alt fra hajer, blæksprutter og søstjerner til klovnefisk, rokker og tusindvis af andre fisk? Så dyk ned i verdens største cylindriske akvarium – uden at blive våd – og oplev over 1.500 tropiske fisk, der svømmer rundt i en million liter saltvand i et kunstigt koralrev. 

Akvarierne er bygget op i forskellige områder i verden, bl.a. søerne i Berlin og det Indiske Ocean, og det giver børnene et indblik i, hvor de forskellige fisk lever - og hvad de lever af. Hold øje med fordringstiderne og se f.eks. hvad hajen eller rokken spiser til frokost.

Husk også at tage en tur i glaselevatoren, som går op igennem den 25 meter høje og 12 meter brede vandcylinder og giver mulighed for at se de mange fisk fra alle vinkler – 360 grader rundt. 

Styr mod Spandauer Straße 3 ved Alexanderplatz i Mitte og få en vanvittig sjov dag med børnene i AquaDom & Sealife Berlin.

Brugernes billeder på Instragram fra #berlinzoo