Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Madsteder i Berlin der er besøget værd

Berlin er et af verdens bedste rejsemål for madinteresserede. Her kan du få en smagemenu kun med desserter, klassisk tysk husmandskost og street food i verdensklasse på bare en enkelt weekend. Og det er til priser, som ligger langt under de danske.

Vi har udvalgt nogle af de restauranter, som vi ikke kan få nok af lige nu – helt enkelt steder, du bare MÅ besøge.

District Mot

Vietnamesisk vinderburger

District Mot burger

Berlin har et fantastisk udbud af vietnamesiske restauranter, så du behøver ikke lede længe for at finde en skål dampende nudelsuppe eller en sprød bhan mi-macka. En af de førende vietnamesere er District Mot, som har ligget på Rosenthaler Straße i det centrale Berlin siden 2013. Her serveres flere forskellige burgervarianter, og den, som er toppet med frisk mango og sprøde riskager, vandt fornyeligt afstemningen som Berlins bedste burger.

Maden her er inspireret af gadekøkkenet i Saigon, og på menuen finder man også klassikere som nudelsuppen pho, forårsruller og glasnudelsalater. Blandt drikkevarerne findes for eksempel vietnamesisk Tiger øl, mango shake og hjemmelavet iste. Alt serveres i et muntert og farverigt miljø, som leder tankerne hen på en livlig baggade i Saigon.

Adresse: Rosenthaler Straße 62, 10119 Berlin
www.facebook.com/DistrictMot

Vegang

Vegansk vietnameser

Vegang

Der er sket en hel del på Berlins restaurantfront det seneste år, og her er nu dukket flere spændende nye steder op. Et af dem er Vegang Kantstrasse i Charlottenburg, en helvegansk vietnamesisk restaurant med farvestrålende risretter, varmende nudelsupper, kokosbaserede curryretter og sjove tapasretter som Louis Wonton, Rock’n’rolls og Peas out.

Alt er så godt, at selv kødelskerne bliver tilfredse.

Adresse: Kantstraße 33, 10625 Berlin
vegangberlin.de

Masha’s Bagels & Delicatessen

Bagels præcis som i New York

Masha's Bagles

Blandt de nytilkomne er også Masha’s Bagels & Delicatessen i bydelen Alt-Treptow, en jødisk deli, som serverer bagels, som er i samme klasse som dem i New York. Desuden er der røget laks, matzo ball soup og andre klassiske jødiske deliretter på menuen. Og i weekenderne lokker Masha, som skal opleves som at komme hjem til en jødisk bedstemor, med weekendbrunch på amerikansk manér. Det indebærer blandt andet french toast, eggs benedict og friskpresset ”OJ”.

Adresse: Bouchéstraße 15, 12435 Berlin
www.mashasbagels.com

Coda

Dessertmenu på Michelinrestaurant

Coda

Den tostjernede Michelinrestaurant Coda er drømmen for alle dessertelskere. Her serveres nemlig kun desserter, og det sker i form af to forskellige smagemenuer. Den første består af syv innovative retter, som sættes sammen med forskellige drikkevarer og skaber en komplet middagsoplevelse. Den anden består af fire forskellige desserter og passer til den, som allerede har spist middag, men vil afslutte med en dessertmenu ud over det sædvanlige.

Lyder det lige sødt nok, kan det være godt at vide, at kokken René Franks desserter er noget helt andet end de panna cottaer og chokoladefondanter, som serveres på andre restauranter. Han bruger ikke raffineret sukker, men bygger sine retter på ingredienser med naturlig sødme. Resultatet er retter med lige så meget salt, umami og syrlighed som sødme – og en restaurantoplevelse, du sent vil glemme.

Adresse: Friedelstraße 47, 12047 Berlin
coda-berlin.com