Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Frisk luft til kroppen og varm kaffe i koppen. Hvad mere kan man ønske sig? Så skulle det da lige være en kort køretur ind til alt, hvad storbyhjertet begærer af shoppingmuligheder og historiske seværdigheder.

Tager du på camping i Berlin, får du den fede kombination af afslapning i naturen og bylivets puls. Tysklands hovedstad byder ikke bare på utallige ting at lave for voksne og børn, men også en lang række steder at parkere campingvognen eller autocamperen i nærheden.

Camping er nok næppe, hvad de fleste tænker, når man snakker overnatning i Berlin. Men her er faktisk overraskende mange muligheder for at slå forteltet ud. Nogle af pladserne ligger i selve byen. Andre skal du et stykke væk for at nå. Men uanset hvilken type sted du foretrækker, kan du tage på camping omkring Berlin i både nord, syd, øst og vest.

Der findes pladser med masser af aktiviteter, pladser med fred og ro – og så findes der endda et sted, hvor der allerede er sørget for en campingvogn til dig. Indenfor!

Læs med, når vi giver dig den vigtigste info om fem bemærkelsesværdige campingpladser ved Berlin.

Campingplatz Berlin-Gatow

I skovens dybe, stille ro

Skovbund

Foretrækker du det simple liv? Campingplatz Berlin-Gatow er en lille, hyggelig plads nær Berlin, der har åbent året rundt. Den er ikke prangende med alverdens aktiviteter og underholdning, men vil du bare gerne væk fra stress og jag, er stedet perfekt.

Hvem har brug for en pool, når der er sølle 500 meter ned til naturens funklende friske vand? Og hvorfor investere i en spadag, når du kan få ro i sjælen bare ved at kigge op på træernes svajende kroner, som omgiver dig?

Pladsen er egnet til både seniorer, par, børnefamilier, handicappede personer og hunde. Den har legeplads, snackbar, restaurant, frisk brød til morgenmad – og et busstoppested lige foran indgangen med kun 45 minutter ind til centrum af Berlin.

Adresse: Kladower Dam 207-213, 14089 Berlin
www.dccberlin.de

Königlicher Campingpark Sanssouci

Vand-vittigt sjov ferie

Ude på søen

Er du til lidt mere at lave og en lille smule luksus? Campér hos Königlicher Campingpark Sanssouci og opgrader din tur. Du har direkte adgang til søen Tempeliner See, hvor du kan leje båd, kajak og vandski eller sende børnene på surfskole.

I kan også få et kursus i maling eller keramik. Og får I ondt i kroppen af al den aktivitet, tilbyder Königlicher Campingpark Sanssouci massage. Der er selvfølgelig en legeplads til de små, og så er der skøn natur, lige meget hvor solbrillerne vender hen.

Vil I prøve noget andet end campingvognen, kan I leje en ferielejlighed på pladsen eller overnatte i en romantisk campinghytte formet som en vintønde. Og når I får brug for et afbræk fra campinglivets sysler, venter Berlins mange oplevelser kun en time væk med offentlig transport.

Adresse: An d. Pirschheide 41, 14471 Potsdam
camping-potsdam.de/en

Wohnmobil-Oase Berlin

Parker midt i byen

Campingvogne

Oase og oase… Der er ingen grund til at køre rundt om den varme grød: Wohnmobil-Oase Berlin er en betongrå parkeringsplads for autocampere. Intet mere, intet mindre. Men denne campingplads ligger i selve Berlin, så vælger du at slukke motoren her, kan du spadsere ind til centrum.

Hvis du gerne vil bo i nærheden af alle seværdighederne, men i din egen autocamper, er det her sted altså helt perfekt. Receptionen ligger i en skurvogn og byder dig velkommen hele året. Ved siden af finder du bad og toilet samt andre campist-fornødenheder.

På de opstillede borde-bænke-sæt kan du nyde en bid mad. Der er godt nok ingen køkkenfaciliteter – men hvem har også brug for det, når du bare kan træde ud af pladsen og have alle Berlins restauranter for dine fødder?

Adresse: Hochstraße 4, 13357 Berlin
wohnmobiloase.com

Camping Tropical Islands

Lalandia gigantia!

Dreng i pool

Her er vi godt nok et stykke væk fra Berlin, men trækker en campingplads med pool i dig, finder du det ultimative sted at dyppe kroppen hos Camping Tropical Islands! Pladsen ligger nemlig lige ved siden af Tropical Islands – et gigantisk indendørs og udendørs badeland.

Billetten til de tropiske svømmebassiner er inkluderet i jeres booking. Det betyder, at I kan smutte ind og ud af den opvarmede kuppel, lige så ofte I har lyst. Men bliver I trætte af rynkede fingerspidser, er der også masser af andre ting at lave på campingpladsen.

Tag på mini-safari, skyd med bue og pil, klar forhindringsbanen, hyg med boldspil, kør på segway, eller hop på cyklen og udforsk området. Sulten efter mere end spændende oplevelser? Fyr op for grillen på campingpladsen, eller spis på én af de mange restauranter inde i Tropical Islands-verdenen.

Adresse: Tropical Islands Avenue 1, 15910 Krausnick
www.tropical-islands.de

Hüttenpalast

Skør indendørs camping

På camping med bil

Berlin er kendt for sine spøjse kulturkoncepter, og campingmarkedet er ikke gået fri af byens skæve idéer! På grænsen mellem Neukölln og Kreuzberg kan du åbne døren til en gammel fabriksbygning og tjekke ind på campinghotellet Hüttenpalast.

Ja, her behøver du ikke medbringe din egen campingvogn. I stedet lejer du en af de über-seje restaurerede vintage-vogne eller legehus-agtige campinghytter i træ og overnatter i et farverigt retro-kitsch univers. Hver vogn og hytte er unik i størrelse, udformning og look. De har intet fortelt, for det regner aldrig på gulvets kunstige græs.

Under Hüttenpalasts tag finder du også en restaurant, et hyggeligt fællesområde og en urban gårdhave (der rent faktisk er udendørs). Vil du imponere dine børn og dine Instagram-følgere med en anderledes overnatning, der får smilet frem, så kast dig ud – eller ind – i en gang indendørs camping.

Adresse: Hobrechtstraße 66, 12047 Berlin
huettenpalast.de


NB: Vi tager forbehold for ændringer i faciliteter på campingpladserne og henviser til campingpladsernes egne hjemmesider for et opdateret overblik.