Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Underholdende pitstop i Tyskland

Det bugner med oplevelser i Nordtyskland. Overalt bliver der spillet, festet og gøglet i absolut verdensklasse.

Tag på bilferie til Nordtyskland, hvor du kan smutte forbi Hamborg og nyde lækker jazz i de smukkeste omgivelser, når sommerfestivalen Elbjazz løber af stablen start juni. På kør selv ferie i Nordtyskland kan du også lægge vejen forbi Berlin og smage en verden af øl til årets store ølfestival den første weekend i august.

Hvis du har børnene med på bagsædet, kan vi klart anbefale en tur i cirkus eller måske en cirkusferie, da cirkus i Tyskland er noget ganske særligt. Du kan også besøge det subtropiske badeland Hansedom i Tysklands nordøstligste hjørne og tage videre til Tysklands største ø, Rügen, med smukke kridtklinter og sandstrande. Derudover kan du tage forbi Mecklenburg Vorpommern, som er et paradis for naturelskere.

Læs mere om vores forslag til stop på din bilferie her.

Elbjazz

Jazz den af i Hamborg

Koncert i Hamborg

Er du til jazz, må du for alt i verden ikke gå glip af Hamborgs Elbjazz. Et paradis for jazzelskere og et perfekt stop på jeres bilferie i Nordtyskland. Sommerfestivalen finder sted den første weekend i juni og kombinerer havnebyens skibsværfter og dokker som historiefortællende kulisse med over 50 dygtige jazz-kunstnere.

Du kan blandt andre høre Joshua Redman Trio, Snarky Puppy, Agnes Obel og Hildegard Lernt Fliegen. Festlighederne finder sted i Hamborgs nye, imponerende koncertsal i Elbphilharmonie i den gamle industrihavn og Blohm + Voss skibsværftet. Så giv dig hen til nydelse i en by med en rig industriel kulturarv, langs Elbens breder - og kun få timers kørsel fra den danske grænse.

Elbphilharmonie er Hamborgs nye kulturelle vartegn og byder på en lang række koncerter, musicals og oplevelser i verdensklasse. Et sikkert hit på jeres bilferie i Nordtyskland.

Oplev Elbjazz på Platz der Deutschen Einheit 4, 20457 Hamborg

Har du planer om at tage et smut forbi Hamborg? Så bliv inspireret af vores guide til Hamborg.

Berliner Bierfestival

Tag på en munter tur til Berlin

Berliner Bierfestival

Tyskland har en solid tradition for at fejre øl, og den internationale ølfestival i Berlin er en del af denne tradition. Om det hænger sammen med, at berlinerne ikke kan vente til Oktoberfesten, eller det er en form for tyvstart, vides ikke, men den første weekend i august er der hvert fald dømt ølfestival i Berlin.

Hele Karl Marx Allee forvandles til verdens længste biergarten, når hele 86 nationaliteter dækker op og præsenterer mere end 2.000 forskellige øl fra over 300 bryggerier fra hele verden. Vil du med, hvor der for alvor danses på bordene, skal du bestille plads på Hofbräu lige bag Alexanderplatz.

Her er plads til 4.000 gæster i lederhosen og masser af skum – både på gulvet og på toppen af øllene, der naturligvis bliver serveret i 2 liters glas. Prost!

Tag til Berliner Bierfestival på Karl Marx Allee, mellem Strausenbergerplatz og Frankenfurter Tor

Læs mere om den fantastiske by i vores guide til Berlin.

Cirkus Cabuwali

Stuhr, stuhr zirkusnummer

Cirkus_cabuwali

Tyskland er kendt for at have noget videre rammer for cirkus. Slår I et smut forbi et cirkus på jeres bilferie til Nordtyskland, kan I være heldige at opleve både løver og tigere. Der er således dømt ekstra gys og åndeløs spænding for både børn og voksne.

Der er ofte et cirkus at finde i de større tyske byer, så læg mærke til plakater i gadebilledet. Det er som regel ikke nødvendigt at bestille billetter, så tag bare chancen og mød op. Hvis I ikke kan få nok af cirkus, kan I også tage på cirkusferie. Cirkus Cabuwali er en cirkusskole for børn i Berlin - og alle kan være med. Fyr en dag af sammen med ungerne og bliv bedre til at jonglere, lave akrobatik eller trylle.

Inden I planlægger et stop på jeres bilferie i Nordtyskland, så check deres hjemmeside ud først, så I er sikre på at få en plads på den populære cirkusskole. Udover cirkus er Tyskland leveringsdygtig i kæmpe omrejsende tivolilande i nærheden af motorvejen og i de større byer i løbet af året. En oplagt mulighed for at gøre jeres ferie ekstra forunderlig og eventyrlig.

Besøg Cirkus Cabuwali på adressen Bouchéstraße 74, 12435 Berlin

Hansedom

Ren badeferie for hele familien

Hansedom

Kun en times kørsel i bil fra Rostock finder I det subtropiske badeland Hansedom i Stralsund, hvor der er fristelser for hele familien. Palmer og papegøjer. Lagunevandfald og bølgebassin. Strand og sauna.

For de yngste er der søstjerneoasen med dejligt varmt vand og hyggelige dekorationer på væggene.

Har man lidt mere hår på brystet, er der vandrutsjebaner for ethvert temperament. Og er man voksen og vild med wellness, er der et 2.000 kvadratmeter stort spa-område, inspireret af ”Tusind og en nat”-eventyret.

Her findes ti forskellige saunaer og dampbade, oplevelsesbrusebade, en stor pool og en orientalsk have udendørs.

Er du til aromabehandlinger, massagebehandlinger eller har du lyst til at blive pakket ind i helende mudder eller kridt, er du kommet til det helt rigtige sted. Pst!

Som altid i Tyskland – og især i Østtyskland – er spa-området tekstilfrit. Håndklæder og badekåber er dog tilladt.

Besøg Hansedom på Grünhufer Bogen 18 - 20, 18437 Kramerhof

Rügen

Det tyske ø-paradis

Fyrtårn på Rügen

Når I har fået vandet ud af ørerne og tøjet på igen, går bilturen videre mod øen, Rügen, som ligger 25 minutter fra Hansedom i bil. Med sine hvide kridtklinter og smukke naturscenarier minder Rügen om Møns klint… bare endnu prægtigere.

Den tyske ø emmer af skønhed, og med sine mange kilometer hvide sandstrande lokker den til badeture og gåture i vandkanten – og dasen i de karakteristiske flettede strandkurve.

Vil I skifte de fire hjul ud med to for en stund, kan I leje cykler og fx styre mod Rügens nordspids, Kap Arkona, med det flotte fyrtårn. Prøv også en bådtur i farvandet omkring Rügen. Eller en tur med damptoget, Rasende Roland, i et afslappende tempo. 

Husk også at få lidt historie med på vejen: Langs en af Rügens smukkeste strande ligger nemlig Hitlers gigantiske strandhotel, Prora, der med sine 4,5 km er et af verdens længste byggerier. Prora blev på ordre fra Hitler bygget som badehotel for arbejderklassen – under idealet, at alle arbejdere havde ret til ferie ved stranden. I dag er byggeriet et vandrehjem med små 10.000 værelser, der er blevet renoveret for 100 millioner kroner – og gæsterne er mest børnefamilier fra hele Europa.

Kom og mærk historiens vingesus – eller glem alt om fortiden, nyd bruset fra havet – og saml energi til endnu en dag på Rügen eller Mecklenburg Vorpommern, som er næste stop.

Dyk ned i de mange spændende seværdigheder på Rügen.

Gebäude 15, Mukraner Str., 18609 Ostseebad Binz / OT Prora
www.ruegen.de

Brugernes billeder på Instagram #Rugen

Mecklenburg Vorpommern

Naturskønhed til alle sider

Sø i Mecklenburg Vorpommern

Mindre end et par timers kørsel fra Rügen venter Mecklenburg Vorpommern med sin uendelige skønhed og mangfoldighed: Naturen med de vide skove og vuggende bølger, byerne med murstensarkitektur og stråtage samt landskaberne der er formet af istiden med bakkede enge, marker og dybblå søer. Et must på jeres kør selv til Nordtyskland.

Stig ud af bilen og tag på familieeventyr i det fri.

Med mere end tusinde søer, er der mulighed for at kaste sig ud i alverdens udflugter på vandet: Med robåd, sejlbåd, i kano eller måske tømmerflåde?

Er I mere landkrabber, så snør vandreskoene og gør klar til at udforske de mange eventyrlige naturparker og nationalparker i sølandskabet. F.eks. nationalparken Müritz, og naturparkerne Nossentiner/Schwinzer Heide – og Feldberger Seenlandschaft. Naturoplevelserne vil ingen ende tage.