Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Besøg 4 af Tysklands skønneste byer

Trænger I bare til at komme lidt væk fra hverdagen, er det let at pakke bilen og sætte kursen mod nye eventyr i Tyskland – måske et, der ikke står skrevet i guidebøgerne? Syd for grænsen venter en verden af oplevelser, der er tættere på, end I tror. Og med flere end 60 daglige afgange, kan I komme afsted, lige når I er klar til et nyt kapitel.

Vi har samlet 4 spændende steder, oplagt til en ferie i Tyskland, der ligger under 2 timer fra færgen – og alle byder på skøn feriestemning, spændende specialiteter og masser af afslapning.

Har I mod på at køre lidt længere, er det let at komme til Goslar, der tager jer tilbage i tiden med middelalderstemning og minedrift. Så spænd sikkerhedsbæltet, og glæd jer til en tur fyldt med overraskelser og fri for den store planlægning.

Ren afslapning i Rostock

Rostock havn

Efter en kort færgetur fra Gedser til Rostock, kan I glæde jer over straks at ramme Rostock, som byder på et hav af spisesteder, shoppesteder og seværdigheder. Parkér bilen ved Neuer Markt, hvor Rådhuset ligger, og gå en tur i de små gader, der både byder på iskolde fadøl, tyske specialiteter og internationale lækkerier.  

På jeres ferie i Tyskland må I ikke snyde jer selv for Stadthafen, hvor I finder hyggelig havnestemning i skønne omgivelser. Her er der ikke længere så mange søfolk at finde, til gengæld er der stadig liv og glade dage.

Vil I lidt videre, ligger Warnemünde bare en kort køretur derfra, og her i badebyen finder I alt fra sandstrande og kursteder til cool caféer og restauranter. De gamle, farvestrålende fiskerhuse er flotte selv uden filter, og selvom I er tæt på Danmark, er der en særlig følelse af at være langt væk fra hverdagen.

Brugernes billeder på Instagram #rostock

Slotsbyen Schwerin

Schwerin slot

Schwerin ligger bare et stenkast fra Rostock, og i denne lille skønne by gemmer sig blandt andet Schloss Schwerin, som er et slot i billedskønne omgivelser. Slottet er nemlig omgivet af søer og skov, og hele herligheden byder dig eventyrligt velkommen på vejen. 

Selve byen byder også på små søer blandt de hyggelige huse, og her er god plads til at geare ned fra den travle hverdag. I må ikke snyde jer selv for en slentretur i Schelfstadt, som er den gamle bydel, der byder på små skæve bindingsværkshuse og smalle hyggelige gader. Hold øje med Schelfkirken, som er et imponerende bygningsværk i barokstil. På torvet midt i byen er et godt sted at holde pause med en god kop kaffe, mens I kigger på forbigående. Tæt ved torvet ligger også Schlachtermarkt, som er et slagtertorv, hvor de lokale sælger friske råvarer alle hverdage. 

Brugernes billeder på Instagram #Schwerin

Lækkerier i Lübeck

Marcipanlækkerier i Lübeck

Tæt på både Schwerin og Rostock ligger Lübeck og gemmer på gode indkøb og skøn feriestemning. Det er nemlig ikke kun det kendte julemarked, der lokker folk langvejsfra til Lübeck. Her er den dejlige, gamle bydel bestemt et besøg værd, og der er masser af muligheder for at gøre gode kup hele året – udvalget er nemlig stort, og priserne langt lavere end de danske. De bedste steder at handle ligger langs Lübecks gågader ved centrum og er blandt andet stormagasinerne Karstadt, TK Maxx, Peek & Cloppenburg og arkaden ved König Passage.

Start langs de snoede gader, og læg vejen forbi Rådhuspladsen, hvor I kan være heldige at ramme torvedag med boder, der bugner med lokale lækkerier, som f.eks. delikatessepølser. Er I mere til den søde side, vil I elske marcipanen fra byen, hvor man typisk kun brugte mandler og intet sukker. Nu er kravet, at mindst 70% skal være mandler, mens de sidste 30% kan være sukker. 

Sæt ikke næsen op efter gastronomi på et højt niveau, men glæd jer til at smage nye udgaver af kendte klassikere som blandt andet Wienerschnitzel og skipper labskov. Hertil skal der selvfølgelig god, tysk fadøl – og husk det tager tid, at skænke den med rigtig godt skum. 

Fra Lübeck kan I let hoppe på færgen hjem fra Puttgarden til Rødby, men I kan også køre tilbage i tiden og tage afstikker lidt længere sydpå – her finder I nemlig UNESCO-byen, Goslar, der giver jer et unikt indblik i middelalderen. Et stop der er værd at tage med på jeres ferie i Tyskland.

Brugernes billeder på Instagram #lübeck

Tilbage i tiden til Goslar

Gade i Goslar

Er I vilde med Verdenskulturarv, vil I elske den skønne middelalderby, Goslar. Lige nord for Harzen ligger den UNESCO-listede by, der er omgivet af fantastisk natur med bjergenge, granskove og badesøer. Her er I omgivet af høje tårne fra de utallige kirker, farverige bindingsværkshuse og brolagte gader, der tilsammen danner de perfekte rammer for en tur tilbage i tiden.

Start med at besøge nogle af byens kirker og museer, for at få indblik i historien – og ta’ plads på torvet for at komme tilbage til nutiden med den livlige stemning og selvfølgelig de smarte butikker omkring. Hver dag er der mulighed for at deltage i bybesigtigelser, hvor I kan komme med indenfor i kirker, historiske hospitaler og museer.

Harzen er generelt et skatkammer af mineraler og metaller, og Goslar er kendt for sin minedrift, som også er en del af UNESCO verdenskulturarv. Den gamle mine ved Rammelsberg, som er både er den største og den ældste, er i dag et museum, og her kan I få et spændende indblik i historien bag driften. Et lille bjergtog tager jer med helt ind til minen, hvor børn får lov at lege minearbejdere, men de voksne hører historien om, hvordan arbejderne med livet som indsats hamrede sig vej ind i bjerget og senere kom frem til de til moderne sprængningsmetoder.

Brugernes billeder på Instagram #goslar