Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Kombinér aktiv ferie og ren afslapning på bade-øen Rügen

Rügen har fået kælenavnet Berlins Badekar, fordi det er hér, bymenneskerne kommer for at koble af. Og man forstår dem godt. For den lille ø har både storslået natur, skønne badestrande og masser af andre spændende oplevelser.

Glæd dig til at opleve Tysklands smukkeste ø, f.eks.  med base på skønne Seepark Sellin. Her er poolområde, boblebad, minigolf og cykeludlejning, så I både har underholdning på hotellet og nem mulighed for at udforske øen. Rügens lækre restauranter og hyggelige cafeer ligger lige rundt om hjørnet, og der er bare 800 meter til bølgen blå.

En ferie, der bevæger dig

Fyrtårn på Rügen

Elsker du at opleve naturen og få sved på panden, når du er på ferie? Så bliver du glad for at høre, at Rügens varierede landskab er som skabt til aktiv ferie! Til lands kan du cykle og vandre på øens mange ruter. Til vands kan du leje kajak, kano eller sejlbåd og opleve både Østersøen og de store indsøer.

Endnu nemmere bliver det i bil, hvor du hurtigt kommer til de mange naturskabte Rügen seværdigheder. Prøv også en hyggelig bådtur i farvandet omkring Rügen – eller hvad med en tur med damptoget ”Rasende Roland”, der (trods sit navn) kører i et afslappende tempo?

Binz

Badebyer med meget at byde på

Badebyen Binz

En Rügen seværdighed som er meget besøgt er afgjort Binz med sine smukke strandvillaer i jugendstil. Her finder du utallige hoteller, ferielejligheder, pensionater og Zimmer Frei, hvor gæster kan bo og nyde den korte afstand til dagens dyp i havet. Er du til eksklusivitet, kan du langs kystpromenaden finde lækre hoteller med udsigt.

De nærliggende badebyer Sellin og Göhren er mindre - men ikke mindre charmerende. Molen i Sellin kan for eksempel prale af at være den længste med sine 400 meter. Og for enden af den kan du få en helt unik oplevelse – at blive sænket ned på bunden af Østersøen i en dykkerklokke!

Putbus

En hvid by og hotel med en uhyggelig fortid

Putbus

Putbus er Rügens hvide by. Her folder røde roser sig ud foran statelige, hvide palæer og indrammer Cirkus, et cirkelformet haveanlæg af formklippede træer og lave buksbomhække. Den hvide by var fyrst Wilhelm Maltes forsøg på at komme til penge ved at lokke kurgæster til øen i det 19. århundrede.

Fyrstens projekt blev dog ikke nogen stor succes, men han fik skabt en henrivende by, der står den dag i dag – en Rügen seværdighed som bestemt er et besøg værd.

I en anden ende af verdenshistorien finder vi Prora – et enormt ferieanlæg bygget af Hitlers arkitekter. Det befinder sig få kilometer nord for Binz langs én af Rügens bedste strande. Hotelkomplekset, der aldrig nåede at blive taget i brug, består af 10.000 dobbeltværelser - alle med havudsigt.

Det strækker sig over 4,5 km og skulle have haft to bølgebassiner, togstationer, en havn til krydstogtsskibe, teater og biograf, samt spisesal til samtlige gæster. I dag er stedet indrettet med et museum, besøgscenter, historiske udstillinger, et hostel og sågar luksuslejligheder.

Højt fra træets grønne top

Hvide klitter på Rügen

Seværdigheder på Rügen byder også på de helt store naturoplevelser! Der er nemlig hele tre naturbeskyttede områder at opleve: Nationalpark Jasmund kendt for sine stejle kridtklinter, det fredede vådområde Biosphärenreservat Südost-Rügen, samt den bilfrie ø Hiddensee.

Naturen er meget varieret med kilometerlange sandtanger og kridtklinter, der er højere end deres danske fætre på Møn. En anden Rügen seværdighed, som er værd at besøge er øens højeste punkt, Piekberg!

Du kan også se Rügen fra oven ved at besøge Natur Erbe Zentrum, der tager dig op i trætoppene! Kun få kilometer fra Prora finder du oplevelsescentret, der har en interaktiv udstilling om natur og bæredygtighed (samt en god café til de kaffetørstige).

Fra centret fører en længere træbro op til udsigtstårnet, Ørnens rede, der befinder sig 42 meter over havet – så du skal ikke have højdeskræk! En ferie på Rügen er altid en god idé.

Brugernes billeder på Instagram #Rugen