Tid til en tøsetur? Kør med Cana Buttenschøn mod spa, shopping og sightseeing i Hamborg

Af: Cana Buttenschøn
Blogger på: canabuttenschon.dk

Bio
Cana Buttenschøn er blogger, jordemoder og forfatter til bestselleren ”40 Uger Efter”, som på kærligste – og ærligste – vis giver et indblik i livet som nybagt mor, på godt og på ondt. Cana bor i København og har to drenge, Jens og Peter på 7 og 4 år, som dagligt giver hende både grå hår og latterkramper på en måde som kun børn kan. 
 
Med mere end 20 år som bosiddende sønderjyde, fordelt over både mit børne- og voksenliv, har jeg altid haft et helt særligt forhold til Tyskland, fordi jeg er kommet der så ofte. Som barn var det altid slikket, der var i højeste kurs, hvorimod jeg som voksen hurtigt opdagede, at Tyskland har meget mere at byde på, end bare billigt slik – selvom om dét selvfølgelig heller ikke er at kimse af.

Særligt Hamborg har fået en særlig plads i mit hjerte. Stemningen i byen er alsidig og god, uanset om man kommer sommer eller vinter, og hvad enten man er til genbrug eller high-end, synes shoppingmulighederne uanede. Når man til særlige lejligheder eller i en luksusvending kombinerer det med tyskernes hang til lækre spa-hoteller, ja, så vil lykken nærmest ingen ende tage. 

Shoppeturen starter på havet

Shopping ombord på færgen

Tidligt mandag morgen ankom min veninde hjemme hos mig, hvorfra vi satte kursen mod Rødby i mit lille røde lyn af en bil. Det er så hyggeligt at køre sammen, og med den perfekte playliste på radioen virkede turen til færgen nærmest alt for kort! 

På færgen startede vi med en kop kaffe to-go. Og så stod den ellers på Onboardshopping – vi skulle jo alligevel op i shoppe-gear, nu hvor turen gik til Hamborgs gader. Jeg forelskede mig hovedkulds i en parfume fra Yves Saint Laurent, men besluttede at gemme den til ønskelisten til min fødselsdag og købte i stedet ”bare” et par (kæmpestore) poser slik til køreturen. 

Fransösischer frokost, shopping og kanalrundfart

Kanalrundfart i Hamborg

Velankommet til Hamborg var vi ved at være godt sultne, selvom sukkerniveauet var tårnhøjt, takket være køreslikket. Vi startede derfor med at spise på Café Paris tæt på Hamborgs smukke rådhus. Bilen havde vi parkeret i ét af Hamborgs mange p-huse tæt på, så vi så let som en leg bare kunne gå derhen. Jeg var på forhånd blevet anbefalet Café Paris og efter at have været der, forstår jeg godt hvorfor. Maden var upåklagelig, betjeningen skøn og loftet derinde nærmest en kirke værdig – manner, hvor var det pænt! Hvis ikke det havde været fordi min veninde og jeg havde planer om både shopping og spa, så kunne vi snildt have siddet og sludret dér i timevis. Men, men, men – shoppinggaderne kaldte ;-)

Vi slentrede ned ad Neuer Wall, vinduesshoppede i alle de fine high-end-butikker og slog et smut ind forbi nogle af butikkerne langs kanalen, hvor vi i det gode vejrs anledning traf en hurtig beslutning om at tage på kanalrundfart. Og heldigvis for dét! Det var sådan en dejlig tur og for sådan en lille shoppemus som mig, var det fantastisk at se Hamborg fra en lidt anden vinkel, end jeg plejer. Det er jo også noget af det fede ved at være afsted ”bare” med en veninde – at man kan gøre, hvad man har lyst til. En kæmpe luksus, når man er småbørnsmor!

Den hyggelige, skæve del af Hamborg

Sternschanze og Karolinenviertel

Efter kanalrundfarten besluttede jeg mig for at vise min veninde mit absolutte yndlingsområde i Hamborg: Sternschanze og Karolinenviertel. Der er knap så ”pænt” som i Alterstadt, hvor vi startede, men til gengæld er der simpelthen så hyggeligt! Butikkerne er lidt mere skæve, og hvis man går en tur ned igennem Marktstraße, kan man næsten ikke undgå at forelske sig i flere af de små kunstnerdrevne minishops, der er overalt. Og jeg kommer altid til at købe en hel masse finurlige dimser og accessories med hjem derfra. 

Timerne gik og sludderen ligeså, og da aftenen begyndte at trænge sig på, sagde vi farvel og på gensyn til det centrale Hamborg og hentede bilen for at styre mod vores spa-hotel. 

En sjælden luksus med spahotel og lækre behandlinger

Spa i Hamborg

Tyskerne er gode til mange ting, men især må jeg altså fremhæve deres evne til at etablere gode spa-hoteller! De ligger overalt og i forhold til danske priser, så får man virkelig meget for pengene. Vi tjekkede ind, spiste en lækker middag og gik tidligt i seng. Det er jo en sjælden luksus, når man har små børn, at kunne sove helt alene og uforstyrret i en dejlig blød seng – en hel nat.

Og luksussen fortsatte næste morgen, hvor vi gik ombord i den overdådige morgenbuffet. Vi skulle jo lige tankes godt op inden spa! 

Ahhhh… Allerede da vi trådte ind i receptionen i spa-området, vidste jeg, at det ville blive en skøn dag. Den søde kvinde bag disken bød os smilende velkommen og viste os ind i et afslapningsrum med et par magasiner og nogle forfriskninger, som vi kunne nyde i et par usædvanligt lækre liggestole. At kunne ligge sammen med en god veninde og bladre langsommeligt igennem et magasin, er altså bare helt fantastisk. Vi havde bare magasinerne fra receptionen, og det viste sig faktisk, at det var ret fedt at læse det samme, fordi vi så kunne snakke lidt om tingene undervejs. Men en anden gang tænker jeg, at jeg måske gerne vil huske at få et par danske magasiner med mig – det er trods alt lidt nemmere at forstå alt det, der står, når det foregår på éns modersmål, ikke sandt? 

Efter behagelig afslapning, sludder og læsning af magasiner, blev vi vist ind i hvert vores behandlingsrum – og sikke en behandling! Jeg fik den dejligste rygmassage, jeg længe har fået.

Og hvis jeg troede, jeg var afslappet inden jeg kom derind, så lærte jeg hurtigt, at jeg under kyndige hænder snildt kunne komme endnu længere ned i gear. Suk, altså, hvor var det dejligt! Dét burde man gøre noget oftere. 

Ja, i det hele taget burde man nok tage på flere af den slags ture med en god veninde. Tyskland er jo – når man tager færgen – så tæt på, og der er altså mange penge at spare både på shopping og spa, hvis man er til den slags. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg allerede glæder mig til at gentage succesen. Snart, forhåbentlig.