Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Tag på juleeventyr i Hamborg

Ta’ bilen til Hamborgs store, traditionelle Rathausmarkt, der hvert år forvandler området omkring Rådhuspladsen til en eventyrlig lille by midt i byen. Så har du plads til at pakke alle dine nyindkøbte godter med hjem.

Markedet er Hamborgs ældste, og byder på intet mindre end 80 nøje udvalgte boder. Boderne spreder sig ud over hele pladsen i centrum, og du kan drikke ganen varm i glühwein, mens du gnasker på brændte mandler og shopper alle julegaverne – endda til budgetvenlige priser. Der er en hel gade bare med legetøj fra hele verden.

Det helt store julemirakel kan du opleve hver eftermiddag, hvor julemanden kommer ”flyvende” ind over pladsen foran rådhuset i sin kane (hjulpet på vej af en svævebane vel at mærke). Det foregår ca. hver anden time i tidsrummet kl. 16 – 20, men det kan variere i forhold til vejret. 

Se åbningstider for julemarkederne i Hamborg i 2023

Rathausmarkt

Se julemanden flyve i sin kane

Rathausmarkt i Hamborg

Ta’ bilen til Hamborgs store, traditionelle Rathausmarkt, der hvert år forvandler området omkring Rådhuspladsen til en eventyrlig lille by midt i byen. Så har du plads til at pakke alle dine nyindkøbte godter med hjem.

Markedet er Hamborgs ældste, og byder på intet mindre end 80 nøje udvalgte boder. Boderne spreder sig ud over hele pladsen i centrum, og du kan drikke ganen varm i glühwein, mens du gnasker på brændte mandler og shopper alle julegaverne – endda til budgetvenlige priser.

Der er en hel gade bare med legetøj fra hele verden. Det helt store julemirakel kan du opleve hver eftermiddag, hvor julemanden kommer ”flyvende” ind over pladsen foran rådhuset i sin kane (hjulpet på vej af en svævebane vel at mærke). Det foregår ca. hver anden time i tidsrummet kl. 16 – 20, men det kan variere i forhold til vejret.

Weißerzauber julemarked

Få hvid jul hele december

Weißerzauber julemarked

Ud til Binnenalster-søen står markedet Weißerzauber på Jungfernstieg badet i smukke julelys. Et hvidt vinterlandskab i magiske omgivelser, hvor du kan nyde det klassiske udvalg af søde godter, varme drikke og lune retter, der kan transporteres med rundt i hånden.

På dette julemarked i Hamborg finder du et væld af boder, der byder på helt unikt håndværk som smykker, keramik, dekorationer og andre gaveidéer. Markedet runder sæsonen af nytårsaften kl. 02 med et kæmpe brag af et fyrværkerishow.

Ved Binnenalster-søen finder du også eventyrskibene, der lægger til hver jul. En magisk oplevelse for hele familien, hvor der bliver spillet teater og serveret lækker, tysk julemad.

Munter og magisk juleparade

Juleparade

Ud over de hyggelige julemarkeder i Hamborg bliver der alle lørdage i advent drysset lidt ekstra magi ud over byens gader. Blandt gaveboder og duften af sukkerristede mandler opstår den ugentlige juleparade, der er kendt for at vække stor begejstring blandt byens besøgende.

Her optræder dansende julemænd og sukkerstokke, mens historiske hestevogne, juleslæder og orkestret bevæger paraden gennem byen. En farverig og munter oplevelse, hvor hele familien kan lade sig begejstre over det festlige optrin.

Paraden starter i Mönckebergstrasse ved siden af butikkerne Galeria Kaufhof og Saturn – husk varmt fodtøj, hvis du skal følge med hele vejen!