Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Hamborg er et slaraffenland for foodies

Når man er på ferie i Hamborg, skal der selvfølgelig spises god mad. Udover den gode solide tyske mad finder du inspiration fra både det amerikanske, franske og japanske køkken, når du bevæger dig rundt i Hamborgs gader og stræder. Vi har nøje udvalgt 6 restauranter i Hamborg, hvor du finder lækkerier for enhver smag og pengepung. Lige fra den bedste burger og steak med de skønne sideorders til sublim sushi og en klassisk wienerschnitzel med hvide asparges og hollandaisesauce.

Så skynd dig at pakke bilen og glæd dig til en romantisk weekend med din partner eller en festlig get-away med vennerne fyldt med unikke madoplevelser.

Ottos Burger

Otto er ikke et næsehorn

Ottos Burger

Otto er navnet på Hamborgs måske bedste burgersted. Og menukortet er til at forstå. Burger, pommes og shakes. Bøffen er 100 % bæredygtigt produceret og briochebollen såvel som alle saucer og shakes er lavet ud fra Ottos egne opskrifter.

Hvis du er til en sød og blød bolle, en stor og saftig bøf, sprød salat, hjemmerørt mayonnaise og shakes med Oreo, peanutbutter og banan eller saltet karamel, så læg vejen forbi Ottos Burger - en restaurant i Hamborg du helt sikkert ikke vil fortryde at besøge. Du får hele svineriet for ca. 17 euro. 

Find Ottos Burger på Schanzenstraße 58, 20357 Hamburg

Bistrot Vienna

Tysk på den fede måde

Bistrot Vienna

Når du er i Tyskland, er det næsten obligatorisk at sætte tænderne i en wienerschnitzel. På Fettstrasse ligger Bistrot Vienna, som serverer tysk mad med et twist. Få også Gorm Wishew's bud på de bedste g i Tyskland her.

Prøv deres wienerschnitzel med hvide asparges og hollandaisesauce – men pas på, den er stærkt vanedannede. Til dessert kan husets profiterols med chokolade anbefales.

Du kan ikke bestille bord, men tag chancen – og tril forbi alligevel, nu du er i bil. Maden er værd at vente på. En hovedret koster 12-20 euro.

Besøg Bistrot Vienna på Fettstrasse 2, 20352 Hamburg

Atelier F

Usædvanlig god kombi af fransk og amerikansk

Atelier F

Atelier F byder på et stort udvalg af retter fra det amerikanske og franske køkken til meget fornuftige priser. Så hvis du er fan af en god steak, hjemmelavet burger eller moules frites – i selskab med de lækreste sideorders og franske vine – skal du lægge vejen forbi Atelier F.

Sidst men ikke mindst er omgivelserne helt fantastiske, og denne restaurant i Hamborg har i den grad en Instagram-værdig indretning.  

Find Atelier F på Große Bleichen 31, 20354 Hamborg

East

På smagsrejse gennem Europa til Asien

East

East er et af Hamborgs mest tjekkede steder at spise, gå i byen og overnatte. Du kan enten vælge at sidde under restaurantens lave, rustikke murstenslofter eller midt i restauranten tæt på køkkenet.

Er du heldig, kan du opleve store tun blive skåret til mundrette godbider af restaurantens japanske sushikokke. Menuen indeholder en blanding af internationale retter, sushi og sashimi.

Alt på kortet kan anbefales, så sørg for at prøve lidt af hvert. Start eller slut aftenen med Frozen Mojitos. De er farligt gode, så det er svært at nøjes med én. 

Besøg East på Simon-von-Utrecht-Straße 32 ved St. Pauli metro

Parlament

Spis i historiske omgivelser

Parlament

I kælderen på Hamborgs rådhus ligger restaurant Parlament. Sørg for at opleve restauranten om aftenen, når Europas største rådhus er oplyst, så du kan se alle bygningens arkitektoniske finesser og krummelurer.

Restauranten blev totalt renoveret i 2007 og under dens majestætiske hvælvinger kan man godt føle sig en lille smule magtfuld.

Denne restaurant i Hamborg tilbyder traditionel mad på den gode måde, og hovedretter fås for mellem 20-30 euro.

Find Parlament på adressen: Rathausmarkt 1, 20095 Hamburg

The Table

Bordet med tre stjerner

The Table

Hvis du er sulten efter en Michelin-oplevelse til en fornuftig pris, skal du booke bord på The Table. Det er den tyske kok Kevin Fehling, der i 2015 sikrede Hamborgs første tre Michelin-stjerner, da han åbnede restauranten The Table.

Der er kun plads til 20 mennesker, der alle sidder ved restaurantens eneste bord – deraf navnet. Sørg for at bestille i særdeles god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads ved det buede bord.

Besøg The Table på Shanghaiallee 15, 20457 Hamborg