Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Oplevelsesrige weekendhits

Bilen er tanket med brændstof. Der er varm kaffe i kopholderne. Og kultur på programmet!

Hold weekend i Hamborg og oplev den nye bydel, HafenCity, hvor det fabelagtige koncerthus, Elbphilharmonie og Hamburger Kunsthalle tager dig med på en beundringsværdig rejse gennem syv århundreders kunst.

Selvom det er weekend, må du ikke sove for længe! Du skal nemlig møde op på det klassiske Fischmarkt tidlig søndag morgen fra kl. 5 til 9.30. Her kan du også nyde en brunch i den 300 år gamle Fiskeauktionshal, mens de lokale bands spiller.

Hamborg har det hele og mere til i et alsidigt miks af fortid, nutid og fremtid. Har du tid, er det bare om at starte bilen og komme afsted! Lad dig også inspirere af vores guide til Hamborg.

Elbphilharmonie

En koncertoplevelse til seks milliarder

Elbphilharmonie

Efter seks års forsinkelse slog Hamborgs nye varemærke, koncerthuset, Elbphilharmonie, dørene op for offentligheden den 11. januar 2017.

Det arkitektoniske vovestykke af et koncerthus har ikke overraskende sprængt alle økonomiske rammer. Udover tre koncertsale med den reneste lyd, rummer den imponerende bygning med det bølgende tag og den svungne glasfacade et luksushotel, restauranter, lejligheder, parkeringsanlæg og en offentlig tilgængelig udsigtsplatform med en 360 grader udsigt over byen og floden.

Book en guidet Tour Elbphilharmonie i din weekend i Hamborg – vi lover, at den ikke koster flere milliarder.

Platz der Deutschen Einheit 4, 20457 Hamborg

HafenCity

Den nye by i byen

HafenCity

Området omkring Hamborgs havn har fået et gevaldigt ansigtsløft. Det hele er nemlig nyt med undtagelse af de røde UNESCO-fredede pakhuse, der smukt indrammer bydelen. HafenCity, som man har døbt den nye bydel, er Hamborgs svar på Ørestad i København - bare i en lidt større målestok.

Sæt bilen og spadser rundt mellem gamle lagerbygninger, nye mastodonter, moderne arkitektoniske boligbyggerier – og nyd kvarterets små grønne åndehuller, stilrene cafeer, cool interiør butikker og fancy gallerier.

Hamburger Kunsthalle

Tag en kunstpause på Hamburger Kunsthalle

Kunsthalle Hamborg

Den faste kunstsamling tager dig på en rejse gennem 700 års kunst. Den tyske kunst er nemlig – sammen med Munch, Rembrandt og de mere abstrakte og moderne værker – arrangeret på en måde, så du kronologisk kan følge udviklingen. Det giver et interessant og ikke mindst overskueligt indblik i kunsthistorien fra et nordtysk perspektiv.

Udover den store kunstsamling med værker af Rembrandt, Edvard Munch og Picasso som nogle af højdepunkterne, er det gigantiske museum også en arkitektonisk perle, som er værd at bruge en lille kunstpause på i din weekend i Hamborg.

Besøg Hamburger Kunsthalle på Glockengießerwall, 20095 Hamburg

Hamburg Fischmarkt

Søndagstip til de morgenfriske

Hamburg Fischmarkt

På grænsen mellem bydelene Altona og St. Pauli ligger Hamburg Fischmarkt, som frister med alt fra frisk fisk og skaldyr til frugter og nødder, the og blomster.

Ved siden af det berømte Fischmarkt ligger den 300 år gamle fiskeauktionshal, hvor dagens fangster i årtier er blevet solgt til de højstbydende købmænd og byens restauranter. Her kan du nyde en brunch, mens lokale bands spiller jazz. 

Er du i Hamborg en søndag, er det her legendariske sted absolut et besøg værd. Og du kan jo overveje, om du skal stå tidligt op eller holde dig vågen hele natten… Fiskemarkedet holder kun åbent fra kl. 5 til 9.30 (vintertid kl. 7-9.30). 

Find Hamburg Fischmarkt på adressen: Große Elbstraße 9