Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Hamborg after dark

På grund af den berømte og berygtede Reeperbahn i St. Pauli forbinder mange Hamborg med farverige blinkende lygter og letpåklædt underholdning. Men Hamborgs natteliv kan meget mere end det. Byen vrimler med cool barer og natklubber med fancy cocktails og knejper med live musik og skummende fadøl.

Og er du sulten efter natmad, må du ikke snyde dig selv for en legendarisk currywurst mit pommes.

Hop ind i bilen og styr mod syd – mindre et par timers kørsel fra den dansk-tyske grænse, så har du hele Hamborg i din hule hånd.

Hamburger Berg

Ung med de unge

Hamburger Berg

I en sidegade til Reeperbahn, ligger Hamburger Berg, den ultimative festgade – i hvert fald ifølge de unge hamburgere. Her trives super cool spillesteder, klubber og diskoteker dør om dør med hardcore homobarer, klassiske bodegaer og tarvelige skodbarer med tunge, røde velourgardiner.

Og med hensyn til bilen, så lad den overnatte ved dit hotel eller i en af parkeringskældrene omkring Hamborg centrum. Så er der plads til en drink. Eller to.

Hamburger Berg, 20359 Hamburg
www.hamburg.de/hamburger-berg

Uebel und Gefährlich

Übercool clubbing

Hamburger Berg

Hvis du er til fancy clubbing, må du ikke gå glip af den fabelagtige natklub, Uebel und Gefährlich. Den gamle bunker er hverken dårlig eller farlig. Tværtimod.

Nogle mener sågar, at det er den bedste klub i Hamborg. Og det siger ikke så lidt. Der er altid spændende kunstnere og DJ’s på programmet. Nogle mere kendte end andre - men alle nøje udvalgte.

Hvis vejret tillader det, skal du kigge op på tagterrassen og nyde udsigten over byen, mens du danser til den lyse morgen.

Feldstraße 66, 20359 Hamburg
www.uebelundgefaehrlich.com

Bar 1910

Gå i baren med stil

Bar 1910

Bar 1910 gemmer sig inde i Hotel Reichshof og har fået sit navn, efter det år hotellet blev grundlagt. Du behøver ikke at være gæst på hotellet for at besøge den stemningsfulde bar, der giver en følelse af at være tilbage i starten af 1900-tallet.

Her er stilfulde bartendere, klassiske cocktails og blød musik for ørerne. For at komme til baren, skal du igennem hotellets lobby, som i sig selv er imponerende med marmorsøjler, forgyldt stuk og kæmpe lysekroner.

Kirchenallee 34-36, 20099 Hamburg
www.reichshof-hotel-hamburg.de

Gröninger Braukeller

Læskende øl, live musik og lederhosen

Gröninger Braukeller

Er du til hjemmebrygget øl og tyskere med lederhosen og langt garn i nakken, skal du besøge et af Hamborgs mange brauhause.

Hos bryghuset Gröninger Braukeller bliver musikken fremført af restaurantens musikanter, der lystigt spiller varianter af skiferie-schlagere som ‘Sweet Caroline’ og ´99 Luftballons’.

Dertil hører sig selvfølgelig bastant tysk mad med kål, kartofler og kød, der bliver serveret på store træfade med stedets hjemmebryggede øl, som den fuldendte prik over i’et. Prost!

Willy-Brandt-Straße 47, 20457 Hamburg
www.groeninger-hamburg.de

Edelcurry

Currywursten over dem alle

Edelcurry

Det siges, at man ikke kan være i Tyskland uden at sætte tænderne i en currywurst. Det er som regel en temmelig fedtet affære på de små fortovscaféer, men heldigvis har mange steder taget pølsen i den anden hånd og er begyndt selv at lave den legendariske spise.

Det gælder blandt andre cafeteriet Edelcurry i Neustadt, som har vundet prisen for bedste hjemmelavet wurst og pommes i byen. Behøver vi sige mere? Det sted skal opleves!

Große Bleichen 68, 20354 Hamburg