Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Indendørs skihaller lige uden for Hamborg

Kan man stå på ski i Hamborg?

Svaret er overraskende nok ja, det kan man godt.

En kort køretur fra den danske grænse ligger nemlig hele to indendørs skihaller: Alpincenter Hamburg-Wittenburg og Snow Dome. Her kan du stå på ski alle årets 365 dage uanset, hvordan vejret er.

Læs mere om de skihaller, der ligger en kort køretur fra Hamborgs pulserende byliv.

Fordele ved indendørsski ved Hamborg

Snegaranti hele året
Uanset hvad kalenderen siger, kan du komme på ski eller snowboard i de indendørs skihaller, der har åbent alle dage året rundt. 

Stabile vejrforhold
Når du står på ski indenfor, er du sikker på vejr- og sneforholdene. Her er ingen risiko for laviner eller snestorme, men stabile temperaturer, der giver sikre skiforhold. Og så slipper du også for at blive solskoldet. 

Hold teknikken ved lige
Fordi de to skicentrer ligger tæt på Danmark, er det oplagt at tage derned inden den store skiferie for at træne op og støve sin teknik af. Er du helt nybegynder, er det et godt sted at lære at stå på ski, da der er afskærmede områder til skiskolerne.

Sportsligt supplement til weekendturen til Hamborg
Det er skønt at tage et smut til Hamborg og nyde byens store udvalg af restauranter, shopping og seværdigheder, men en dag på ski giver et anderledes afbræk til den traditionelle weekend. 

 

Alpincenter Hamburg-Wittenburg

Et af de to steder, du kan stå på ski i Hamborg er Europas største indendørs skihal, Alpincenter Hamburg-Wittenburg, der garanterer sne på sine 30.000 kvm store område.

De har tre pister, hvor den længste er 330 meter lang og 80 meter bred. Den røde pist har en hældning på 31% og den blå en hældning på 17%. Her er også en funpark med halfpipe og slalompister.

Der er også en god begynderbane, der er 90 meter lang og 40 meter bred, så der er god plads til at lære at dreje og bremse.

Vil du lære at stå på ski eller snowboard, eller vil du forbedre din teknik, har alpincenteret sin egen skiskole, der giver enetimer og holdundervisning.

Centeret har tre lifte herunder en stolelift til fire personer og en slæbelift.

Temperaturen holder sig på omkring -1°C.

Mere end ski

Hvis du bliver træt af at stå på ski, har centret også andre tilbud. 

Børn under 12 år kan boltre sig i et stort indendørs legeland ”Toni’s Adventure World”, der er 700 kvadratmeter stort. Legen forsætter på legepladsen udenfor, der er endnu større. 

Dertil er der også to bowlingbaner, hvor du kan udfordre dine venner.

Åbningstider

Alpincenter Hamburg-Wittenburg har forskellige åbningstider afhængig af, om det er høj eller lavsæson, men i højsæsonen om vinteren er der åbent alle dage fra kl. 10:00 – 21:00:

Se de aktuelle åbningstider

Priser

Der er forskellige billettyper afhængig af, om du også skal leje ski eller vil kombinere det med buffeten i restauranten. En times voksen-billet koster 19,50 EUR og en dagsbillet koster 39,95 EUR. 

Se alle priser

Restaurant og bar

Når du bliver sulten har centret sin egen restaurant og bar, der ligger i forlængelse af Hotel Hamburg-Wittenburg. Her er noget, der kan mætte og behage enhver sulten skiløber. 

Hvordan kommer du derhen?

Alpincentret ligger lige ved motorvejen A24, og der er masse af gratis parkeringspladser. Det tager omkring tre timer at køre dertil fra Puttgarden. 

Adressen er Zur Winterwelt 1, 19243 Wittenburg.

 

Snow Dome i Bispingen

Snow Dome i Bispingen

Snow Dome ligger i den lille by Bispingen kun to timers kørsel syd for den danske grænse. Den indendørs skihal er 23.500 kvm stor og har pister til både skiløbere, snowboardere og en stor kælkebakke. Snekanoner sørger for, at sneen altid ligger fin og klar.

Den længste pist er 300 meter lang og 100 meter bred, hvilket er nok til at få godt med fart på, da højdeforskellen er 37 meter.

Temperaturen er konstant mellem -2°C og -4°C, så det gælder om at huske sit varme tøj. 

Skiskole

Snow Dome har sin egen skiskole, hvor du kan lære at stå på ski eller forfine din teknik. Instruktørerne underviser både grupper og giver enetimer.  
Skiskolen ligger i et afskærmet område, så der er ro til at lære uden at bekymre sig om fartglade skiløbere.

Mad og drikke

Når sulten melder sig, kan du vælge mellem fire restauranter og barer, der ligger ud til skibakken. Restauranterne serverer et bredt udvalg af mad inklusiv klassiske tyske retter som wiener schnitzel. 

Priser

Du kan købe billetter på timebasis eller et dagsbillet. Priserne svinger fra 19,50 EUR for en voksen 1-times billet til 37 EUR for en hel dag. 

Åbningstider

Snow Dome er åbent 365 dage om året. I weekenden slår de dørene op mellem klokken 9:00 - 21:00, og i hverdagene klokken 11:00 - 21:00.

Sådan kommer du herned

Snow Dome ligger lige ved motorvej A7 lidt over to timers kørsel fra Puttgarden. Snow Dome har en stor gratis parkeringsplads, og hvis du er med offentlig transport, stopper bussen lige ude foran. 

Adressen er Horstfeldweg 9, 29646 Bispingen.

Læs mere om Snow Dome

 

Kombiner ski i Hamborg med byens andre oplevelser  

Det er skønt at stå på ski eller suse ned af bakken på snowboard, men hvorfor ikke kombinere en tur på ski med Hamborgs mange andre oplevelser?

Efter en dag med mange ture ned af skibakken – især hvis det er den første skitur efter sommer - kan man have brug for afslapning. Tilbring derfor dagen derpå i en af byen skønne spabade, hvor du også kan få massage.

Kan I ikke få fart og action nok, så fortsæt weekend med en tur i forlystelsesparken Heide Park og prøv deres mange vilde rutsjebaner.

Uanset hvad du er til, har millionbyen et bredt udvalg af oplevelser til dig.

God tur på ski i Hamborg!