Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 10 min.

Vil I have en stille og rolig eftermiddag, så tag en slentretur gennem Hyde Park i London. Vil I have præcis det modsatte, så pak bilen og drøn afsted mod hyleskægge Heide Park i Soltau. Her får I høj fart og højt humør kun 50 kilometer syd for Hamborg.

Tyskland har mange fantastiske forlystelsesparker. Heide Park er et sublimt valg, hvis I leder efter oplevelser og aktiviteter for hele familien. Afhængigt af eventyrlyst og alder kan I vælge mellem mere end 40 slags adrenalin-kick i alle afskygninger. I denne guide deler vi alt det, I skal vide inden et besøg i parken i 2024.

Lad os starte med at sige: You can run, but you can’t Heide Parks forlystelser nå igennem på en dag! Det er godt at være forberedt, så I er sikre på at få prøvet dem, I helst vil. Derfor giver vi først og fremmest et overblik over de bedste forlystelser lige fra ”de store 7” til parkens allermest børnevenlige muligheder.

TIP: Start jeres besøg i forlystelsesparken med en tur ombord på Heide Park Express, Monorail eller Panoramabahn. Det er alle tre små tog, der kører gennem parken enten på eller over jorden. Så får I et godt indtryk af områder og forlystelser med det samme. I finder også et kort over Heide Park her.

Vilde rutsjebaner for de største

Heide Park Colossos Kampfdergiganten

Rides, roller coasters, rutsjebaner – kald dem, hvad du vil. I Heide Parks imponerende kæmpekonstruktioner er der følelsesmæssig all-inclusive med spændingsbuffet, uhæmmet latter og få-mig-ned-herfra-panik ad libitum.

 • Big Loop
  Vend verden på hovedet ikke bare én, to eller tre, men fire gange! Big Loop lever op til sit navn med masser af koldbøtter i 30 meters højde. Er du til hårrejsende – eller snarere hårhængende – overraskelser, får du det hér.

 • Colossos - Kampf der Giganten
  Den klassiske trærutsjebane taget til niveauet over næste niveau. Spring ind i kampen mellem ild og træ med 110 km/t, og se om du slipper forbi giganten Colossos på den 1.500 meter lange tur 60 meter over jorden.

 • Desert Race
  O M 4,7 G-påvirkning: Desert Race tager dig fra 0 til 100 km/t hurtigere, end du kan nå at skrige ”stooooooooooooop, jeg vil af!”. 2,4 sekunder går der helt præcist, før du er blevet katapulteret lige så hastigt afsted som en formel 1-kører.

 • Flug der Dämonen
  Her flyver du som det eneste sted i Tyskland ved siden af rutsje-banen. Der er intet at hvile fødderne på og intet håb for din sjæl, som dæmonen gør sit bedste for at ryste ud af dig ved at svinge din krop fra side til side og på hovedet hele turen.

 • KRAKE
  Krake betyder blæksprutte, og vi kan love dig for, du kommer til at sprutte af både grin og hvin her. Lad bæstets greb føre dig op ad den 40 meter høje forlystelse, og forbered dig på at falde nærmest lodret ned i munden på havmonsteret.

 • Limit
  Man skulle tro, Limit var lavet af Nik & Jay, for den tager dig både frem og tilbage, fra siden til siden, op og ned (og giver dig sved på din krop)! Test dine grænser i det hængende sæde, hvor dine ben dingler om kap med din drøbel.

 • Scream
  Man siger, du ikke skal spise noget, en time før du går i vandet. Det passer vist ikke. Men du skal nok overveje at lytte til reglen, før du sætter dig op i Scream. Et frit fald kan godt ruske lidt i mavsen, og der skulle nødigt komme andet op end skrig.

Fede forlystelser for de mellemste

Heide Park Ghostbusters 5D

Er man ikke helt stor nok til de heftige rutchebaner, er der heldigvis masser af andet at kaste sig over. I Heide Parks oversigt over alle forlystelser kan I få det fulde overblik over alders- og højdekrav.

 • Bobbahn
  Bob-bob tænker du måske ved synet af den 27 meter høje bobslædebanes vilde centrifugering. Men bare rolig: Turen er så sjov, at I næsten ikke opdager verden hvirvle forbi jer, mens I farer gennem de snævre rør.

 • Ghostbusters 5D
  Tag på spøgelsesjagt udstyret med 3D-briller og en laserpistol. Alle dine sanser kommer på arbejde, når du skal få ram på spøgelser, som rører ved dig eller pusler i mørket. Der er (over)naturligvis garanti for en skræmmende oplevelse.

 • Hicks Himmelsstürmer
  Læg dig på maven og lad din indre drage få luft under vingerne. Flyv rundt i ring, mens du mærker dit hjerte lette helt op i halsen på dig, og se verden fra nye højder. Forlystelsen er inspireret af filmen ”Sådan træner du din drage”.

 • Wildwasserbahn
  ”Vi sejled’ op ad åen, vi sejled’ nedad igaaaaaaaaaaarrrh!” – en rolig gang sejlads i en træstamme bliver hurtigt forvandlet til en våd rutsjetur i Wildwasserbahn. Har du ikke noget imod lidt bølgesprøjt, vil du have det som en fisk i vandet her.

 • Grottenblitz
  Her er vejen (rutsje)banet for godt med sug i maven. Det yndige tog snyder af udseende, for det river børnene rundt med 45 kilometer i timen – og de voksne kan nok også mærke lidt kriller inde bag navlen.

Hyggelige aktiviteter for de mindste

Heide Park Opilaula

En billet til Heide Park er en god deal for alle i familien. Der er nemlig også rigeligt at lave for de yngste. Heide Park har ikke noget vandland, men badelands-elskere har rig mulighed for at lege med vand og blive gennemblødt alligevel.

 • ToPiLauLa-Schlacht
  Sejl rundt i et piratskib og sprøjt vand fra kanonerne på jeres modstandere, der passerer forbi. Konceptet er simpelt, morskaben er stor. Er dit barn ikke bange for at blive våd, skal det ikke være bange for at kede sig her.

 • Drachengrotte
  Tør I besøge den mystiske grotte? I et vikingeskib begiver I jer ind i mørkets dyb, hvor I møder en række drager og lærer, hvordan man træner dem. Ja, den her forlystelse er skam også baseret på ”Sådan træner du din drage”-filmene.

 • Raffnuss & Taffnuss Wasserflieger
  Vi er slet ikke færdige med drager endnu. Her kan ungerne ride på én af 12 drager fra ”Sådan træner du din drage”-filmserien. Svæv op og ned over vandet og håb, at I ikke får jer en våd overraskelse.

 • Oldtimer-Rundkurs
  Vil de små være med til at styre løjerne, så står førersædet klar i de nuttede minikopier af Ford T, der ruller forbi rosenbede og under træernes kroner i et roligt tempo. Tag en hyggelig køretur som afbræk fra alle de hæsblæsende forlystelser.

 • Screamie
  Før hørte du om Scream. Her er samme forlystelse i en mere børnevenlig version med kun 12 meter i højden og en frit fald på 3,5 m/s. Liiidt mere overkommelig for dem i børnehave-alderen, men stadig garanteret et par smilende skrig.
Brugernes billeder på Instagram #heidepark

Peppa Pig Land

Heide Park Zugfahrt Zuschnitt

I 2018 kunne fans af Gurli Gris opleve en fortrøffelig nyhed i Heide Park: Et helt Gurli Gris-land, eller Peppa Pig Land som området hedder, med den elskede tegnefilmsfigur i hovedrollen.

Her kan I stikke trynen op efter at besøge Gurlis lille gule hus, der byder velkommen indenfor i en verden, hvor animation er blevet til virkelighed. I åbner døren til nogle lærerige, interaktive spil og en uvurderlig oplevelse for familiens grislinger.

Er hovedpersonen ikke hjemme, kan I være svineheldige at møde hende og lillebroren Gustav til meet & greet et andet sted. I Heide Park-appen og på skærme rundt omkring står der, hvor og hvornår I skal fare hen for at få et billede med karaktererne til so-me.

Mens I venter, kan I nappe en tur i Gurli Gris’ farverige luftballoner og nyde udsigten fra højderne. I kan også hoppe ombord i bådene hos Bedstefar Gris eller køre rundt på hans jernbane. Og så kan I grynte af grin på ryggen af Gustav Gris’ dinosaurer.

Grisk efter mere? Som en krølle på halen kan I følge (svine)stien hen til Heide Parks Adventure Hotel og bo på et værelse med Gurli Gris-tema. Mere om det længere nede.

Events i Heide Park i løbet af året

Kvinde med stjernekastere

I Heide Park kan du indimellem forlyste dig med mere end bare, ja, forlystelser. Der bliver afholdt events i årets løb, og i 2024 ser et helt nyt dagens lys: Heide Park Festival. Festivalen løber af stablen fra den 31. august til 1. september 2024 - tag med hvor adrenalin møder musikken.

Se mere om årets events i Heide Parks kalender.

Mad og drikke i Heide Park

Dreng med isvaffel

Når I har hængt på hovedet 17 gange og stået en halv time i kø til et selfie med Gurli Gris, er I nok ved at være lidt sultne og tørstige. Heide Park har jeres ryg (eller mavesæk).

Hos parkens mange restauranter og spisesteder kan I både få burger, pizza, pasta, indisk, salat, hotdogs og pomfritter. Bagefter kan I fylde dessertmaven med kringle, vafler, is og kage. Der er masser af vegetariske muligheder, og online finder du en oversigt over allergener i alle retter.

Åbningstider i 2024

Sæsonen for 2024 ligger fra 23. marts til 2. november. Heide Parks åbningstider er 10:00-18:00 i hverdage, 10:00-19:00 i weekenden.

Hold dig opdateret på Heide Parks hjemmeside i tilfælde af ændringer.

Parkering

For parkering gælder det også, at du skal booke plads på forhånd. Det er kun i meget få tilfælde muligt at få en plads ved ankomst uden at have reserveret inden. Og det er billigere at købe parkering online.

Bor I på enten Heide Parks Abenteuerhotel eller Holiday Camp, er parkering gratis.

Hvad er den nemmeste rute til Heide Park?

Hvor ligger Heide Park? Forlystelsesparken rager op i Niedersachsen mellem Hamborg, Bremen og Hannover. Heide Parks adresse er:

Heide Park Resort
Heide Park 1
29614 Soltau

Fra Østdanmark er den nemmeste rute i bil via Rødby-Puttgarden, hvor du kører ud på A1-motorvejen til B3 i Bispingen. Tag afkørsel 43a-Schneverdingen fra A7 og følg skiltene til Heide Park Resort.

Køreturen fra Puttgarden tager lidt over 2 timer.

Camping og hoteller nær Heide Park

Heide Park Drachenzimmer

Børn og forlystelsesglade sjæle får næppe nok efter en enkelt dag i Heide Park. Måske I skal gøre besøget til en to-dages-tur? Det er i hvert fald intet problem at finde overnatning nær Heide Park på en forlænget weekend eller ferie. Faktisk kan I bo i selve parken eller lige ved siden af på Heide Parks eget hotel eller camp.

Holiday Camp

Holiday Camp ligger fem minutter fra Heide Park. Her bor I i hyggelige træhytter med en afslappet surfer-atmosfære ud til sandstrand og sø. Er I kun to personer, kan I også sove i et istandsat folkevognsrugbrød, på tysk kaldet en bulli, som holder parkeret foran vandet. Mere romantisk bliver det ikke!

Der er en lækker buffetrestaurant på camp-grunden. En legeplads finder I også sammen med beach volley og bordtennis, hvis I skulle have flere kræfter efter at have rendt rundt til forlystelser hele dagen.

Læs mere om Holiday Camp her.

Abenteuerhotel – Adventure Hotel

Abenteuerhotel, eller Adventure Hotel på engelsk, ligger inde i Heide Park. Her findes der værelser for op til 6 personer, og I kan smide jeres trætte kroppe på sengen i forskellige imponerende temaverdener. Læg hovedet på puden i tegnefilmsuniverset hos Gurli Gris, eller bliv stirret på om natten af dragen Tandløs fra ”Sådan træner du din drage”.

Mere til spøgelser? Pirater? Junglen? Western? Dæmoner? Bag hver en dør vil I opdage et nyt eventyr. I kan også tage på magisk skattejagt på hotellet, eller du kan slippe børnene løs på den indendørs legeplads, hvis der er mere krudt tilbage i dem. Når store og små maver begynder at rumle, smutter I bare ind i hotellets buffetrestaurant.

Læs mere om Abenteuerhotel her.

Campingpladser

Har I campingvogn med, skal I ikke køre langt for at svinge den ind på en campingplads natten over. Der er flere skønne muligheder for camping ved Heide Park, blandet andet Camping Auf dem Simpel, Röders' Park - Premium Camping Lüneburger Heide, Claudia Senkbeil Park Moränasee og Naturcamping Lüneburger Heide. De ligger alle under 10 minutter væk fra Heide Park i bil.

Oplevelser ved Heide Park

Par med shoppingposer

Storbyer

De større byer Hamborg, Bremen og Hannover ligger alle kun en times tid fra Heide Park, og der er masser at se og lave i alle tre. I Hamborg kan du for eksempel både tage på sightseeing, shopping, spadag, bar og restaurant.

Designer Outlet Soltau

Du kan køre ud fra Heide Parks parkeringsplads og nå at synge med på tre sange. Så er du ankommet til outletcenteret Designer Outlet Soltau, der har 30-70 procent rabat på fede mærker som Nike, Puma, Lacoste og Levi’s.

Serengeti-Park

I Serengeti-Park mellem Hamborg og Hannover kan I tage på bilsafari og opleve naturlivet fra Afrika helt tæt på. Parken er opdelt i forskellige verdensdele og gemmer på over 1.500 eksotiske dyr som giraffer, næsehorn og kameler.

Flere forlystelsesparker

Forlader I Heide Park og tænker ”mer’, mer’, mer’!”, så er der heldigvis ikke langt til flere morsomme forlystelsesparker i Nordtyskland. I kan med fordel lægge hjemvejen forbi Nordeuropas største af slagsen, Hansa Park. Eller prøv Ritter Rost Magic Park Verden tre kvarter væk, som er et hit hos børn under 12 år med trylleshows og eventyrtema.