Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 6 min.

Se, hvor du skal tage hen, når den står på shopping i Kiel

Kiel er kendt for sit havneliv, men der er også vind i sejlene hos den nordtyske by, når det kommer til shopping.

Flere butikker i Tyskland har lukket om søndagen. Alle andre dage kan du dog få opfyldt dit behov for shopping i Kiel både på charmerende gågader og i store shoppingcentre – kun halvanden time i bil fra færgen i Puttgarden.

Mulighederne for at få nyt tøj eller sko på krogen er så mange, at du ikke kan nå rundt til dem alle på en 1-dagstur. Så snup en miniferie i Kiel, og lad byens tidevandsbølge af shopping bruse ind over dig.

Holtenauer Straße

Butik efter butik efter butik efter…

Holtenauer Strasse Kiel Shopping

Spørger du en lokal i Kiel, hvor du skal tage hen for at proppe i shoppingposerne, så vil et af de første svar være Holtenauer Straße. Den næsten to kilometer lange shoppinggade byder på ikke bare lidt, men meget af hvert til hele familien.

Så smid de behagelige sko i tasken, når du pakker til kør-selv-ferien: Over 150 butikker med tøj, sko, parfume, smykker og en masse andet købeværdigt venter på dig. Haps for eksempel en anderledes souvenir med hjem fra den kreative gavebutik Joker, eller tag for dig fra hylderne i den spændende slik- og chokoladeforretning arko Confiserie.

Holtenauer Straße, 24105 Kiel

Holstenstraße

70 års shoppetradition

Holstenstrasse Kiel Shopping

Gå i fodsporene på fortidens powershoppere: Holstenstraße ligger i den gamle bydel Altstadt og er den ældste gågade i Kiel – og i hele Tyskland! Måske også én af de hyggeligste. Her vekslede folk allerede i 1953 deres penge til lækre varer, og i dag er gaden endnu mere populær til shopping i Kiel.

Her finder du både mindre og større forretninger. Bliver børnene lækkersultne, skal I smutte ind i bolsjebutikken Bonscherhus, hvor humøret stiger i takt med indtaget af de farverige fristelser. Er I heldige, kommer I forbi Alter Markt, mens der er gang i et marked eller en anden form for sjovt arrangement på pladsen.

Holstenstraße, 24103 Kiel

Dänische Straße

Velbevaret kvalitetsshopping

Danische Strasse Kiel Shopping

Parallelt med et lille stykke af Holstenstraße løber Dänische Straße. ”Den danske gade” ligger også i den gamle bydel Altstadt, og det er en gågade, Kiel kan være lige så stolt af, selvom shoppeudvalget her er en del mindre.

Butikkerne i sig selv er også mindre. Til gengæld er flere af varerne lidt mere specielle og eksklusive. Uanset om du får svinget kortet eller ej, kan du nyde den idylliske stemning, de gamle, flotte bygninger giver og har givet lige siden år 1241.

Dänische Straße, 24103 Kiel
www.daenische-strasse.de

 

Primark

Her bruger pengene sig selv

Primark Kiel Shopping

Primark er faktisk bare en butik. Det virker nu som et helt indkøbscenter. Kiel er langtfra den eneste by i verden, der har en Primark, men selvom man kan besøge kæmpeforretningen en del steder efterhånden, er Primark fast inventar på shoppelisten for mange mennesker, så snart butikken er i nærheden.

Er du én af dem? Så kender du garanteret til det med at gå ind efter et par leggings og komme ud med nye sutsko, en vinterjakke, fire pakker underbukser, to opbevaringskurve, otte små duftlys og en glimmerplaid med havfruehale. Det nytter ikke noget at stritte imod. Primarks varer er ganske enkelt for billige og for pæne til at lade hænge.

Holstenstraße 37, 24103 Kiel
www.primark.com/de

 

Sophienhof

Kiels mega-shoppingcenter

Sophienhof Kiel Shopping

Er du på udkig efter et ægte shoppingcenter i Kiel, skal du bare 10 minutter ned ad gaden fra Primark. Så troner Sophienhof foran dig. Det er et gigantisk og flot center i to etager, hvor du kan gå på jagt efter alt til kroppen, hjemmet, hjernen og maven.

Lige op ad Sophienhof har du også centrene Karstadt, Holstentörn og Quer-Passage. Her fortsætter du bare den overdækkede shopping i Kiel, hvis du ikke har fundet, hvad du søger i Sophienhof. Og har du stadig penge på kontoen, der skal brændes af, så er næste stop…

Sophienblatt 20, 24103 Kiel
www.sophienhof.de

 

CITTI-PARK

Den største af sin slags

CITTI Park Kiel Shopping

…CITTI-PARK! Endnu et shoppingcenter, Kiels lokale fashionistaer holder af at frekventere. Centret med mere end 100 butikker befinder sig ikke midt i byen som de andre centre. Men under 10 minutter i den firhjulede fra centrum og vupti, så er du der.

CITTI-PARK kan du også besøge på din shoppetur i byer som Lübeck og Rostock, men dén i Kiel har flest butikker. Så regner og blæser det i Kiels gågader – eller har du brug for at hvile turistfødderne et par timer på en kaffebar og lade kæresten fræse rundt på egen hånd – er CITTI-PARK den perfekte løsning.

Mühlendamm 1, 24113 Kiel
www.citti-park-kiel.de

 

McArthurGlen Designer Outlet

Billedskønne besparelser

Mcarthurglen Kiel Shopping

Har du ikke så mange penge at brænde af, kan det være, outletcenteret McArthurGlen i Neumünster er mere dig. Når du alligevel har bilen med på ferie i Kiel, er det bare at sætte kursen mod syd. Så lander du i rabatland på en halv time.

Mærk, hvordan stress og jag forsvinder, mens du spadserer gennem en lille, sød landsby af mærkevarebutikker. Forkæl dig selv med blandt andet Adidas, Calvin Klein, Lacoste, Michael Kors og Tommy Hilfiger. Og glæd dig over, at du sparer op til 70 %!

Oderstraße 10, 24539 Neumünster
www.mcarthurglen.com/da/outlets/de/Designer-Outlet-Neumuenster