Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Trænger du snart til at shoppe igennem og gøre en god handel? Tage på en rigtig ”Einkaufsbummel” som man siger på tysk? Så skal du køre til Lübeck.

Den charmerende middelalderby er kendt for både julemarkeder og torvedage, men så sandelig også for sine skønne butiksgader og -gårde. Byen er ikke større end, at det hele kan nås i gåafstand, så parker bare bilen hele dagen (forhåbentlig har du et stort baggagerum til alle dine fund).

Her i de snoede gader blandt de smukke rødstensfacader kan du rigtig gå på eventyr og finde forkælelse til dig selv, forskønnelse til dit hjem og gaver til dine kære.

Er vejret dårligt, kan du selvfølgelig fortrække til butikscentrene, CITTI-PARK, LUV Shopping og Haerder Center, men dem skal det ikke handle om her. Vi har fundet fem særlige og vidt forskellige shopping-oplevelser til din tur.

Niederegger

Den berømte marcipan

Venter der nogen derhjemme med en sød tand, så forkæl dem med en smuk marcipangave fra Niederegger. Og selvfølgelig skal du da også have et sødt minde med hjem til dig selv fra din shoppingtur til Lübeck.

Et overvældende syn møder dig, når du træder ind i butikken. Marcipan og chokolade stråler i alle farver fra gulv til loft i pakker, dåser og æsker eller formet til kunstfærdige figurer.

Niederegger er kendt som det ypperste indenfor marcipanhåndværk. Mindst 70% af massen består af mandler, så det er høj kvalitet, du sætter tænderne i.

Huset rummer også en cafe, hvor du selvfølgelig kan nyde svimlende lækre kager med marcipan. Har du slet ikke fået nok af de søde sager allerede, kan du besøge Niedereggers marcipanmuseum og blive klogere på marcipanens historie og otte generationers stolte marcipantradition.

Åbent dagligt 9.00-18.00

Breite Strasse 89, 23552 Lübeck
www.niederegger.de 

Jana Nitsch

Und dig selv et unika smykke

Du finder Jana Nitsch’ smykkeatelier i ”Die Essigfabrik” (eddikefabrikken). Bygningen er en slags kunst- og kulturcentrum, hvor du finder flere kreative værksteder og udstillinger.

Alle Janas smykker er håndsmedet unika af sølv, guld og ædelstene. Man kan tydelig se inspirationen fra Lübecks historie og det maritime i hendes designs. Og så kan hun lide at eksperimentere og kan sagtens finde på at inkorporere tekst eller overraskende materialer fra hverdagen fx en kaffebønne eller en LEGO-klods. Så her finder du virkelig noget, der vil blive bemærket og beundret, når du kommer hjem.

Jana Nitsch er indfødt Lübecker, og så er hun ikke bare guldsmed – hun er også poet og musiker. Måske er du heldig at besøge byen, når hun optræder? Find datoerne på hendes hjemmeside under ”Veranstaltungen”.

Åbent tirsdag-fredag 10.00-15.00

Jana Nitsch
Kanalstr 26 – 28
23552 Lübeck

Die Löwenmanufactur

Naturlig pleje fra klosterhaven

I det historiske 1300-tals patricierhus i romansk-gotisk stil, ser der ud fuldstændig som i et eventyrligt gammelt apotek med hylder, mortere og små skuffer med messingskilte.

Die Löwenmanufactur producerer hudpleje, teer og aromaterapi ud fra 60 af husets egne opskrifter. Viden om de helende urter er overført gennem fire generationer og inspireret af middelalderens klostermedicin.

Blandt kundernes favoritter er ”måske verdens bedste hånd- og fodsalve”, den humørløftende, æteriske olie kaldet ”Balsam for sjælen” og ”LeoMobil”, som støtter og lindrer smerter i muskler og led.

Alle produkterne er 100% naturlige og uden konserverings- og fyldstoffer. De dekorative tuber og krukker vil pynte på badeværelseshylden og egner sig særdeles godt som en kærlig gave til en derhjemme, du holder af.

Åbent mandag-fredag 9.00-18.00
Lørdag 10.00-13.00

Dr.-Julius-Leber-Str. 13, 23552 Lübeck
www.loewen-apotheke-luebeck.de 

Schneid Studio

Bæredygtige skønheder til dit hjem

Shoppinggade i Lübeck

Schneid Studio befinder et åbne, industrielle lokaler i et gammel skibsværft fra 1873. Her skal du tage hen og udsøge dig en smuk lampe, en speciel kande, et lækkert tæppe eller en skulpturel hylde til dine yndlingsting.

Moderne nordisk elegance og dristige former præger designet. Schneid Studio lamperne ses ofte i materialerne, aske-, ege- eller valnøddetræ i kombination med raffinerede og usædvanlige farvevalg såsom lavendel, vinrød og gurkemeje.

Keramikserien Unison findes også i flere nøje afstemte farvevariationer og med et ubehandlet, råt ydre, som gør det blødt og rart at holde i hånden hver dag.

Alle produkterne er af høj kvalitet med fokus på bæredygtighed – og så er det samtidig designs, du helt sikkert ikke finder derhjemme.

Åbent mandag-fredag 9.00-17.00

Einsiedelstraße 6, 23554 Lübeck
www.schneidstudio.com 

Lars Kewitz – the fashion room

Mode til både hende og ham

Skal både herren og fruen i rejseselskabet shoppe nyt tøj og nye sko, hvorfor så ikke vælge en modebutik, der har det hele?

Lars Kewitz’ butik har ligget på Lübecks populære shopping-gade i 14 år. Hos Lars er du sikker på at blive velklædt og møder altid imødekommenhed og vejledning fra det kyndige personale.

Her finder du både sæsonens nyeste trends og sikre, tidløse klassikere. Udforsk den omfattende kollektion af fritids, fest- og businessoutfits samt sko og accessoires fra kendte mærker såsom French Connection, Samsøe & Samsøe, Fred Perry, Matinique og mange, mange flere.

Du går sjældent forgæves i Hüxstrasse 56. Og mon ikke du også kan finde et godt tilbud blandt de bugnende bøjler og hylder?

Åbent mandag-fredag 10.00-18.30
Lørdag 10.30-17.00

Hüxstrasse 56, 23552 Lübeck
www.lars-kewitz.de