Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 6 min.

Der er mange fede forlystelsesparker i vores store naboland, Tyskland, hvis du kører lidt længere ned gennem landet. Men hvilken park skal du købe turpas til?

Vi guider dig til fire tyske parker i Sydtyskland, der kan noget ud over det sædvanlige. Parkerne har forskellige temaer og størrelser, men fælles for dem alle er et kæmpe udvalg af forlystelser – uanset om du er til stejle rutsjebaner, forlystelser hvor tyngdekraften føles ophævet eller de mere familievenlige karruseller.

Læs med, når vi gennemgår Sydtysklands top fire over supersjove forlystelsesparker:

  • Phantasialand
  • Belantis
  • Tripsdrill
  • Europa Park

Phantasialand

Lille park med store oplevelser

Phantasialand forlystelsespark

Småt er godt, og i Phantasialand er det lig med sjove dage for hele familien og splinternye forlystelser hvert eneste år.

Sammenlignet med andre parker breder Phantasialand sig over færre kvadratmeter. Men her er stadig et væld af forlystelser, der giver gode grin og masser af vind i håret for hele familien. Her kan de store prøve vilde rutsjebaner som Black Mamba og F.L.Y., fritfaldsforlystelser som Mystery Castle, men underholdningen for de mindste er også sikret i de mere børnevenlige, men lige så sjove forlystelser som fx Colorado Adventure.

Parken er inddelt i temaområder, der tager udgangspunkt i en by eller et land som Berlin, Mexico, Kina og Afrika.

Overnat på en af de tre temahoteller lige ved siden af parken.

Adresse: Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl
www.phantasialand.de

Foto: Phantasialand

Belantis

Tag på eventyr i de magiske forlystelser

Belantis forlystelse "Fluch Des Pharao"

I eventyrriget Belantis er der action og fart over feltet hele dagen. Fordelt på otte temaområder er der 60 forlystelser til børn, familier og adrenalinjunkier. Her kan vi anbefale hvirvelvindsrutsjebanen, Huracan, og vandrutsjebanen, Fluch des Pharao, der kører op og ned og ind og ud af den store pyramide.

Hver dag byder på magiske shows i parken, hvor du møder den sorte pirat, den lille indianer og den dunkle sherif.

Adresse: Zur Weißen Mark 1, 04249 Leipzig
www.belantis.de

Foto: Belantis

Tripsdrill

Oplev vilde rutsjebaner og dyr

Tripsdrill temapark

Midt mellem skov og vinmarker ligger Tysklands ældste temapark, Tripsdrill. Tripsdrill er helt særlig, fordi det både er en forlystelsespark og et naturreservat på samme tid.

I parken er der mere end 100 forlystelser til både børn og barnlige sjæle, men også dem, der ikke kan få det vildt nok. De to mest kendte er rutsjebanen, Karacho, der går fra 0 til 100 km/t på 1,6 sekunder og den store trærutsjebane, Mammut.

I naturreservatet kan I se skovens store dyr på nært hold – selvfølgelig på sikker afstand fra den anden side af hegnet. Nogle af de dyr, I kan møde, er bl.a. ulve, bjørne, oddere og ørne. Hver dag kan I se dyrene blive fodret og det store ørneshow.

Hvis I skal være der flere dage, kan I overnatte i de rustikke og hyggelige træhytter i skoven.

Adresse: Natur-Resort Tripsdrill, 74389 Cleebronn
www.tripsdrill.de

Foto: Erlebnispark Tripsdrill

Europa Park

Tysklands største forlystelsespark

Europa Parks rutsjebane "Alpenexpress Enzian"

Europa Park giver ikke bare en sjov dag for hele familien, men du får også en forsmag på europæisk kultur. Du kan faktisk besøge både Grækenland og Island samme dag, da parken er inddelt i 15 europæiske temaområder.

Europa Park er Tysklands største forlystelsespark, og du bruger snildt en hel weekend her. Der er over 100 forlystelser med alverdens sving, loops og krummelurer, så du både kan få vilde adrenalinsus og kilden i maven. Blandt nogle af de mest populære forlystelser er den vilde rutsjebane Alpenexpress Enzian og den roterende Euro-Mir.

Der ligger et vandland, en biograf, seks hoteller og en campingplads lige ved siden af parken, så her er mange fornøjelser at give sig i kast med.

Adresse: Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust
www.europapark.de

Foto: Europa Park