Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Tips til biltur til Harzen

Harzen er et oplagt rejsemål til en miniferie. Området ligger kun fire timers kørsel fra Puttgarden og forener middelalderstemning, smukke bindingsværkshuse med fantastiske bjerglandskaber og heksemystik. 

Men ferier handler ikke kun om endestationen, men også rejsen derned. Nordtyskland byder også på mange skønne oplevelser, så hvorfor ikke dele kør-selv-ferien op med sjove pauser, så I allerede på turen skaber hyggelige øjeblikke? 

Her får du seks forslag til spændende stop på jeres køretur til Harzen. 

Ferien starter på færgen

To kvinder på færgens soldæk drikker kaffe og tager selfie

Man ved, ferien virkelig er begyndt, når man kan indånde den friske havluft og mærke vinden i håret! Så nyd bare udsigten eller begiv jer indenfor på færgen, hvor der er masser af ting at se, shoppe og spise. For eksempel kan hele familien gå ombord i den lækre Scandlines buffet.

Her serverer kokkene et stort udvalg inspireret af det nordiske køkken bestående af kolde og lune retter, hjemmelavede friske salater og lækker dessert. Og så er der selvfølgelig Onboardshop, der lokker med lækre cremer, parfumer, vin, øl, spiritus og legetøj til rigtig gode priser. 

Rødbyhavn, 4970 Rødby

Shop lige til grænsen

BorderShop i Puttgarden

Når I ankommer, er det et must at besøge BorderShop Puttgarden! Det er verdens største grænsehandel, der med garanti vil være imponerende for både voksne og børn. De lange rækker af alverdens varer strækker sig over flere etager, og det er noget af et syn.

Find alt, hvad I har brug for på ferie (og derhjemme): Drikkevarer, snacks, søde sager og meget, meget mere til priser, der nærmest er grænseoverskridende lave med slagtilbud hver dag.

I finder BorderShop lige til højre, når I kører af færgen. 

Neuer Skandinavienkai 1, 23769 Puttgarden
www.bordershop.com

40 minutter til forlystelsespark

Hansa park rutsjebane

Bilen er pakket med alt, hvad hjertet kan begære, og børnene er klar på eventyr! Når I har lagt BorderShop Puttgarden bag jer, kan I sætte kurs mod Hansa Park eller Heide Park. Førstnævnte ligger kun 45 minutter fra Puttgarden, og Heide Park møder i midt på turen mod Harzen.

Mange danskere benytter sig af de to parker i løbet af året og der går let en del timer på de mange forlystelser, som henvender sig til børn i alle aldre. Husk at benytte de gode Scandlines-tilbud, der giver jer en billigere adgang til Hansa Park.

Am Fahrenkrog 1, 23730 Sierksdorf
www.hansapark.de

100 butikker for hele familien

McArthurGlen Designer Outlet

Hvem kan ikke lide et godt tilbud? 

Stop ved McArthurGlen Designer Outlet i Neumünster, der ligger cirka fem kvarter fra Puttgarden. Her kan I tage en velfortjent pause og en ordentlig shoppetur.

Centeret har 100 butikker, så der er noget til selv den mest kræsne køber. Sig hej til Calvin, Hugo og Versace, smut forbi Adidas og Nike, tag et kig hos Karl Lagerfeld, Desigual og Lacoste og pak poserne med gode ting fra New Balance og Pandora. Bare for at nævne et lille udvalg af de designervarer, der ligger 30-70% under de almindelige tyske priser!

Oderstraße 10, 24539 Neumünster
www.mcarthurglen.com

Flyvende fuglepark

Weltvogelpark Walsrode.

Skal I virkelig strække benene og nakken, så stop ved Fugleparken Weltvogelpark Walsrode. 

Den store fuglepark kan kalde sig verdens største med sine 4400 fugle og 675 arter fra alle kontinenter og klimazoner.

Gå en tur i parken, hvor I oplever alt fra farverige papegøjer, stille-svævende kolibrier, kloge ugler og vraltende pingviner og meget mere. Hver dag er der også shows, hvor både falke, ørne og pelikaner flyver frem på udendørsscenen. Derudover er parken værd at besøge for sin smukke have. Farverige roser og rododendroner pryder arealerne, når de blomstrer fra april til maj.

Am Vogelpark 2, 29664 Walsrode, Lower Saxony Germany

Tag et pitstop i bilbyen Autostadt

Autostadt Volksvagen

Få en fartglad start på ferien med et besøg i Autostadt – Volkswagens helt egen oplevelsescenter om mobilitet, biler og arkitektur. Centeret er lige så stor som 40 fodboldbaner(!), og her er derfor masser at opleve for store som små – uanset om man har benzin i blodet eller kørekort. 

Besøg udstillingen, hvor I kommer helt tæt på luksusbiler som Porche og Bently, eller oplev gamle oldtime-klassikere fra bilens historie. Børnene kan snuse til færdselsreglerne bag rattet på en legetøjsbil og voksne kan køre på træningsbanen uden at tænke på fartgrænser eller prøve at køre off road. Et andet must-see er folkevognfabrikken, hvor I ser, hvordan en Volkswagen bliver skabt.

Sving også ind forbi en af parkens seks restauranter eller besøg en af butikkerne med souvenirs, reservedele og tilbehør. 

Stadtbrücke, 38440 Wolfsburg
www.volkswagen.dk/autostadt