Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 4 min.

Volkswagen Wolfsburg - forlystelsespark til dem med benzin i blodet

Die Autostadt ved Volkswagen Wolfsburg er en forlystelsespark for de fartglæde – og et sjovt pitstop for alle andre, der gerne vil opleve et stykke tysk kultur på vejen.

Bilbyen er opdelt i forskellige områder, og der er noget for hele familien – også co-driverne, og dem som står for bagsædeunderholdningen. Besøg museet, hvis du vil have fyldt bagagen med baggrundsviden og ikke har noget imod at gå lidt ned i gear.

Læg vejen forbi pavillonerne for de forskellige bilbrands under Volkswagen, og hæng ud med store stjerner som Bentley og Porsche.

Og skal der bare fuld fart frem, er det muligt at tage køretimer for både for børn og voksne.

Og inden du kører træt, skal du tage turen forbi fabrikken, hvor du kan opleve hvordan en Volkswagen bliver til.

Autostadt ved Volkswagen Wolfsburg breder sig over 28 hektar land og tiltrækker hvert år over 2 millioner besøgende. 

Die Autostadt

Pavillon Crawl

Volkswagen Autostadt i Wolfsburg

Gas op og kør til Volkswagen Wolfsburg og læg vejen forbi pavillonerne i Die Autostadt. For du har nemlig travlt, hvis du skal nå alle 7. Der er både adgang til de særligt fine firhjulede som Lamborghini, Porsche og Bentley (nu kaldet Premium Clubhouse), mellemklassen med Audi og Volkswagen og de mere ydmyge SEAT og Skoda.

Hver pavillon viser filosofien bag bilbrandet, som bliver iscenesat ved hjælp af smuk arkitektur og landskabet omkring. Og er du ikke i humør til overhalingsbanen, så vælg

Porsche pavillonen som første stop. Her kan du opleve et æstetisk univers, hvor det ikke bare gælder om at komme fra A til B, men turen derimellem.

Såvel som med bilen er der i pavillonen også tænkt over alle detaljer, og det er let at se, hvordan bilens front er genskabt på pavillonens tag.

Besøg de 3 topmodeller – Boxsteren, 911’eren og Panameraen – inden du igen sætter dig bag rattet og kører retur til virkeligheden. 

Besøg Autostadt på Stadtbrücke, 38440 Wolfsburg

Folkevognsfabrikken

Fabriksfeber

Bilfabrik

Når det kommer til store bilfabrikker på verdensplan, ligger Folkevognsfabrikken forrest. I 2015 producerede fabrikken 815.000 biler og huser hovedsædet for Volkswagen. Med sine 6,5 millioner kvadratmeter svarer størrelsen til 4 gange Sprogø – så fortvivl ikke, hvis du løber tør for brændstof på vejen.

Hos Volkswagen Wolfsburg kan du opleve hvordan en bil bliver født og vokser op, når du kan følge Volkswagen fra vugge til grav. Vores bedste tip til besøget er, at tage den store glaselevator hele vejen op til toppen af glastårnet, som er næsten 50 meter højt og bugner med biler.

Der er parkeret op imod 800 forudbestilte biler, som holder klar til at blive hentet af deres nye ejere – alle helt friske fra fabrikken. 

Find Folkevognsfabrikken hos Visitor Service, Postbox 011/1976/1, D-38436 Wolfsburg

Fart over feltet

Offroad køretur i Volkswagen Wolfsburg

Træd speederen i bund uden at bekymre dig om fartgrænsen – på træningsbanen er (næsten) alt tilladt, og her er der virkelig mulighed for at gøre drengedrøm til virkelighed.

Hos Volkswagen Wolfsburg kan du booke tid til en runde på det ukurante terræn, og test dine – og ikke mindst bilernes – evner offroad. 

Prøv også kræfter med sikkerhedstræning, og lær hvordan du kører godt i alle situationer, også de uventede. Du kan også kaste penge efter økonomisk kørsel, hvor du får tips og træning i at køre mere økonomisk og spare på brændstoffet uden at gå på kompromis med din kørsel. F.eks. kan du lære hvornår det er bedst at skifte gear, og hvordan du accelererer uden at brænde for meget benzin.

Der holder biler klar til leje for 17 € per person. Og til de små chauffører er der et mini track med elektriske biler, som alle sammen ligner Volkswagen Beetles. Men pas på de små fartbøller – før du ved det, bliver du overhalet indenom.