Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 3 min.

Festlige vinoplevelser venter i Tyskland

I høstsæsonen er der rig mulighed for at deltage i lokale vinfester rundt omkring i de tyske vindistrikter.

Kør igennem små idylliske vinlandsbyer, vingårde og vinslotte i skøn natur og nyd et glas vin i den afslappede og til tider festlige stemning, der hersker til de mange vinfester.

Der er rig mulighed for at komme i snak med de lokale over et glas vin eller en svingom. Fra midt april til ultimo juni går Tyskland asparges. I denne periode kan du derfor også tage på aspargesjagt.

Så glem tiden for en stund og nyd livet i selskab med tysk vin, friske asparges og de lokale vinavlere.

Mittelmosel

Gå ikke glip af den største vinfest

Vinfest i Mittelmosel

Er du til vin og fest er vinfesten i Mittelmosel et must. Vinfesten er blandt de største arrangementer i regionen og inkluderer festoptog med alle vinavlerne, kroning af vindronningen, live musik og folkedansere fra både ind- og udland samt strålende fyrværkeri.

Sidst men ikke mindst serverer over 30 vinboder kendte Riesling-vine, så der er rig mulighed for at smage på lidt af hvert.

Vinfesten løber af stablen i sensommeren.

Rheingauer Weinwoche

Gå på opdagelse i hundredevis af tyske vine

Rheingauer Weinwoche vinfestival

Hvis du vil smage god tysk vin fra Rheingau kan et besøg under den 10 dage lange vinfest Rheingauer Weinwoche i Wiesbaden klart anbefales.

Vinfesten minder om en opdagelsesrejse. Hos over 100 vinavlere kan du komme tættere på hemmeligheden bag den berømte Rheingauer Riesling, smage den boblende vin og nyde lækre smagsprøver fra det regionale køkken.

Festivalen finder sted i midten af august. En oplevelse du sent vil glemme! 

Schloßpl. 1, 65183 Wiesbaden
Rheingau

Badische Spargelstraße

Spar ikke på aspargesene

Hvide asparges i Badische Spargelstraße

Fra midt april til Sankt Hans kan du køre rundt i Nordtyskland og lære om, hvordan asparges høstes og eventuelt selv gå til hånde.

Aspargesruten i Baden også kaldet Badische Spargelstraße lever fuldstændig op til sit navn, og passionerede slikmunde har for længst opdaget, at det er her, aspargeseliten holder til. Ruten begynder i Schwetzingen - aspargesbyen over dem alle - og slutter i Scherzheim. En strækning på knap 136 km.

Du kan også deltage i de mange skønne aspargesfester langs ruten, hvor alt fra landevejskroer til gourmetrestauranter disker op med lækre specialiteter med de friskstukne hvide stængler.

Du må naturligvis ikke glemme den badiske vin, der hører uløseligt sammen med og er den perfekte ledsager til asparges.