Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 3 min.

Skøn vinrejse til Tyskland

Pak bilen og tak på vinrejse til Tyskland, hvor det vrimler med hyggelige vingårde, og hvor du kan smage på lokale avlers høst. For at få de bedste vinoplevelser er det en god idé at gøre lidt research på forhånd.

Undersøg, hvad der ligger af vingårde i det område, du skal besøge, og tjek internationale sites ud for at se, hvilke de anbefaler.

Kør aldrig forbi vingårde, hvor de skilter med vinsmagning. De bedste vingårde behøver nemlig ikke at skilte med vinsmagning! Hvis du bliver tilbudt en rundvisning, så husk at spørge ind til vinen. Faktisk er det ofte sådan, at jo mere du spørger, jo bedre behandling får du.

Her er vores bud på tre vingårde, som er værd at besøge på jeres vinrejse i Tyskland. På vej dertil kan du ikke undgå at køre gennem en masse små idylliske landsbyer indhyllet af den smukkeste natur.

Lær mere om det tyske vinland her.

Winzerhof Gierer

Udsigt og indblik i særklasse

Winzerhof Gierer

På den nordlige bred af Bodensøen ligger vingården Winzerhof Gierer. Her har familien helliget sig vindyrkning i mere end 300 år.

På vingården bor tre generationer under samme tag. Du kan derfor ikke undgå at føle dig hjemme, så snart du kører ind på gårdspladsen.

Det nye vinotek har en storslået udsigt til de omkringliggende landskaber, samtidig med du kan se direkte ned i vinkælderen, hvor du kan få et spændende indblik i gårdens vine.

I familiens gæstehus kan du overnatte i moderne og komfortable lejligheder, der ligger kun et stenkast fra stranden.    

Besøg Winzerhof Gierer på Sonnenbichlstraße 31, 88149 Nonnenhorn

Schloss Wackerbarths

Håndpukkede vinoplevelser

Schloss Wackerbarths

Oplevelselsesvingodset Schloss Wackerbarths er det første af sin slags i Europa, og bestemt et besøg værd på jeres vinrejse i Tyskland. Godset tilbyder en lang række begivenheder – og naturligvis alle sammen med vin som omdrejningspunkt.

Hver søndag eftermiddag kan du nyde et koldt glas hvidvin på terrassen, mens du lytter til lækker jazzmusik.

Du kan også tage på vintur og blive klogere på, hvorfor mousserende vine fra Sachsens ældste mousserende vinproducent er tiltet fremfor rystet. 

Find Schloss Wacherbarths på adressen: Wackerbarthstraße 1, 01445 Radebeul/Dresden

Vereinigte Hospitien

Oplev Tysklands ældste vinkælder

Vinkælder i Vereinigte Hospitien

Vingården Vereinigte Hospitien ligger i hjertet af Trier. Intet mindre end Tysklands ældste by, tidligere romersk bopæl og centrum af Mosel vin.

Her finder du Tysklands ældste vinkælder, der emmer af historie. Trods vinkælderen kan spores tilbage til år 330, er den på ingen måde støvet, men derimod fuld af liv og glade dage.

Riesling er fortsat den vigtigste druesort i vingårdens portefølje - trods stigende popularitet af røde og hvide Pinot sorter, som også dyrkes på de omkringliggende vinmarker.

Forkæl dig selv med en vinsmagning i den imponerende vinkælder, hvor du bliver budt på seks forskellige vine.

Læn dig tilbage i stearinlysets skær, nyd den unikke stemning og lad dig forføre af gårdens skønne vine.

www.weingut.vereinigtehospitien.de