Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 3 min.

En forårsregn af asparges i lårtykke stænger

I Tyskland hitter blege stænger særligt om foråret. Det er nemlig sæson for de hvide asparges, som har høj status blandt tyskerne. Her kan du frem til slut juni nærmest ikke undgå at støde på den tyske forårsbebuder – i både madlavning og som kulturelt indslag.

Tager du til Tyskland i denne periode skal du derfor ikke lede efter margueritteruten, men de såkaldte aspargesruter, der er at finde flere steder i landet.

Gå helt asparges i Niedersachsen

Hvide asparges i kasse

Rejser du langs den 750 km lange ”Niedersächsische Spargelstrasse”, kan du i den grad spise dig mæt i oplevelser med hvide asparges. Tag med overfarten Rødby-Puttgarden, og kør mod Bremen, hvor ruten starter.

Her finder du markeder, hvor du kan købe ind af de lokale asparges og nyde kølige forfriskninger med de lokale. Sørg derefter for at gøre holdt i Cloppenburg, hvor du, foruden de mange, imponerende aspargesmarker, også kan besøge et af Tysklands ældste frilandsmuseer. Sæt så kursen mod Nienbrug, hvor du finder en 400 år gammel bondegård, der i dag er indrettet som et museum dedikeret til at fortælle historien om asparges fra de seneste 150 år.

Afslutningsvis kan du som den helt store finale tage til middelalderbyen Burgdorf, hvor du finder den imponerende aspargessamling med over 1000 aspargesrelaterede genstande fra de sidste 500 år – velbekomme! 

Intet forår i Berlin uden asparges

Hvide og grønne bunter af asparges

Har du i stedet allerede planlagt ein smuttur i den anden retning mod forårsdestinationen Berlin, bør du sætte tid af til at besøge byen Beelitz. Den ligger kun en times kørsel fra den populære storby og er kendt for at være Brandenburgs aspargeshovedstad.

Her kan du besøge Spargelhof Klaistow, der dyrker og sælger en kæmpe produktion af asparges og samtidig fungerer som forlystelsespark for hele familien. En by med så stolt en aspargestradition har naturligvis også et museum.

Lidt uden for byen finder du Beelitzer Spargelmuseum, der tager dig hele vejen rundt i aspargesens historiske betydning for kulturen, gastronomien og erhvervslivet i området. Skal du have den helt gennemførte asparges-oplevelse, bør du tage af sted første weekend i juni – her løber den årlige asparges-festival nemlig af stablen, og det går ikke stille for sig med over 30.000 besøgende! 

www.beelitzer-spargel.com

Bad i asparges i Baden

Hvide asparges i kasser

Er du frisk på en tur, der går lidt længere sydpå, skal du køre ad den 136 km lange Baden Spargelstrasse. Den går fra den mest berømte aspargesby i Tyskland (og eftersigende også i verden) Schwetzingen!

Byen er kendt for sine særligt lækre asparges og serverer dem overalt i løbet af hele foråret, hvor du også kan tage på stort marked samt nyde godt af en række kulturelle og festlige tilbud.

Herfra kan du køre videre gennem Reilingen, Bruchsal, Karlsruhe og Rastatt, hvor det ligeledes er muligt er fejre asparges på restauranter, festivaler og markeder i løbet af hele sæsonen, der slutter den 24. juni. Og så er området desuden spækket med smuk natur og slotte, som du heller ikke må snyde dig selv for.

Rigtig god tur!