Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 4 min.

Tag bilen til tour de julemarked i Kiel

Træt af kedelige julemarkeder, der lover guld og grønne grantræer? Tag på julemarked i Kiel. Den maritime by har bevis for at være blandt de bedste steder at køre på juletur: Kiel fik for få år siden titlen som den 2. bedste juleby i Tyskland!

Fra 27. november-23. december og 30. december 2023 forvandler hovedstaden i Slesvig-Holsten sig nærmest til ét stort julemarked – Kiel har nemlig hele fire af slagsen. Og du kan nemt slentre rundt til dem alle.

Et julemarked i Kiel er ikke bare lidt pynt og noget kakao. Nej, en ægte Kiel-jul betyder hygge i en sådan grad, at både englene, Wham! og Mariah Carey skråler løs. Ud over de fire julemarkeder i Kiel på Rathausplatz, Holstenplatz, Asmus-Bremer-Platz og Bernhard-Minetti-Platz kan du sågar også runde byens isfestival på din weekendtur.

Får du ikke nok af al den jul, Kiel disker op med, er der heldigvis masser af andre skønne julemarkeder i Nordtyskland, du kan køre videre til. Men lige nu starter vi kør-selv-ferien i den ultimative julemarkedshimmel under to timer fra Scandlines-færgen.

Rathausplatz

Juleromantik ved rådhuset

 Rathausplatz

Hvad kalder man et højhus i Norge? Og hvad møder du, når du træder ind på julemarkedet foran Kiels rådhus? Svaret er det samme: Hytte på hytte på hytte.

Men i modsætning til joken om det norske sprog er det sandt her på Rådhuspladsen. Den er tæt pakket med søde små huse af træ, og det er én af grundene til, at julemarkedet af mange bliver set som det mest romantiske i byen.

De farverigt oplyste boder stråler om kap med markedets ikoniske karrusel, der stadig drejer troligt efter mere end 100 år. Men mest imponerende er næsten kanen med seks rensdyr foran, der tre gange om dagen flyver over pladsen – en god grund til også at tage børnene med.

Du finder julemarkedet på Kiels Rathausplatz her:
Rathausplatz, 24103 Kiel

Holstenplatz

Byens originale julemarked

Holstenplatz

Har du besøgt julemarkedet på Holstenplatz før? Det kunne sagtens være, for markedet har eksisteret i snart 50 år! Men for et par år siden blev det traditionsrige julemarked lavet om, så selv hvis du har været her allerede, er der god grund til at komme forbi igen.

Nu er markedet større, og det har fået nyt look. Med funklende stjerner hængende over de omkring 80 stande og lige så mange smukke træer gør Holstenplatz’ julemarked sit for, at du kommer i den helt rette stemning.

Er dét ikke nok, så kom på én af de fire søndage i advent – og glem ikke ungerne: Her dukker julemanden nemlig op og deler slik ud til dem, der har opført sig pænt på bilturen herned (genialt tip til at få ro på bagsædet hermed givet videre).

Oplev Kiels første julemarked her:
Holstenplatz, 24103 Kiel

Asmus-Bremer-Platz

Kiels julemarked for de sultne

Asmus

Julemarkedet her er kendt for sin over 12 meter høje pyramide-mølle-agtige attraktion, der indeholder roterende bibel-karakterer i fire etager. Hvem sagde, jul i Kiel var kedeligt? På Asmus-Bremer-Platz er der i hvert fald noget at se på.

Men selvom øjnene hurtigt bliver fanget af den store skulptur, er det nu det indre, der tæller her – altså det, du kommer ind i din mund. For pladsen har overraskende mange godter, du er nødt til at smage på.

Raclette-ost, helstegt pattegris, bratwurst og fransk nougat er som regel på menuen. Og mon ikke det også er muligt at sætte tænderne i en slags julebagværk eller 14. Én ting er sikkert: Du skal være godt Grinch-muggen, hvis ikke de liflige dufte får dig og din mave i julehumør.

Kast dig over alle lækkerierne her:
Asmus-Bremer-Platz, 24103 Kiel

Bernhard-Minetti-Platz

Lille marked, stor personlighed

Bernhard

Bernhard-Minetti-Platz ligger på Kiels længste shoppinggade Holtenauer Straße , men går under navnet ”Kiels mindste julemarked”. Det er altså ikke her, du skal forvente et overflødighedshorn af vintervarer. Alligevel er der noget at komme efter.

For hvis du synes, pyramiden på Asmus-Bremer-Platz var imponerende, så bare vent, til du ser dén på Bernhard-Minetti-Platz. Med seks etager er det den største af sin slags i Europa, og dens fine figurer og betagende lys har tidligere pyntet i Londons Hyde Park.

Inde i pyramiden kan du varme dig på et glas glühwein. Og selvom markedet er småt, skal der nok være lidt af hvert i boderne, som kan lokke dine frosne fingre ned i lommen efter Dankortet. Hvis ikke, så er alverdens butikker på Holtenauer Straße som sagt lige ved siden af.

Se det mindste julemarked i Kiel her:
Bernhard-Minetti-Platz, 24118 Kiel

Stadtwerke Isfestival

Vinter-OL go home

Stadwerke

Når du er på juletur til Kiel, skal du ikke snyde dig selv og familien for byens officielle isfestival ved havnen. Her kan I skøjte og se ishockeykampe eller curling fra midt i november til midt i januar.

Stadtwerke Eisfestival byder også på lidt til både ganen og kanen: Når du trænger til en pause fra de sportslige aktiviteter, kan du smage på regionale delikatesser, og der er mulighed for at købe ekstra julegaver med hjem.

Læs mere om festivalen og læg vejen forbi her:
Andreas-Gayk-Straße 31B, 24103 Kiel