Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Oplev Hamborg i børnehøjde

Skal du på ferie i Hamborg, og har børnene med, kan du godt glæde dig. Det bliver sjovt! Vi har samlet alt det, der gør storbyferien ekstra god for hele familien - fra kanalrundfart til tivoli. 

Noget af det bedste ved at tage børnene med til Hamborg er, at der ikke er så langt. Sejler du med færgen fra Rødby-Puttgarden får I en dejlig pause, imens børnene har plads til at lege og få brændt krudt af. Samtidig har I mulighed for at spise, shoppe og slappe af, imens I nyder sejlturen og udsigten over Østersøen. Og puff... så er du i Puttgarden og under to timers køretur fra Hamborg-centrum. Så tag ungerne med på bagsædet og kom afsted!

Miniatur Wunderland

Småt men godt!

En af de mest populære seværdigheder i Hamborg, selv for de voksne, er Miniatur Wunderland: Verdens største modeltogs-udstilling! For nogle lyder det måske kedeligt, men langt de fleste har ombestemt sig, når de kommer ud på den anden side. Miniatur Wunderland afspejler mange forskellige temaer og områder i verden, så hvis det ikke kun er tog man er ude efter, er der heldigvis også masser af andre ting at udforske. I de åbne værksteder kan I følge med i, hvordan modelbyggere og teknikere arbejder på nye dele og få en dybere forståelse af alt det arbejde, der går forud for de flotte udstillinger.

Der kan hurtigt gå flere timer med at udforske udstillingen og på de fleste dage er der fyldt med mennesker - så overvej et morgenbesøg, så I undgår det værste "trafik". Og husk briller, medmindre øjnene stadig er helt skarpe!

 

 

Hagenbeck Tierpark (Zoo)

Tæt på dyrene

En næsten altid sikker vinder hos børnene er en tur i Zoo. Og sådan en tur kan du naturligvis også få i Hamborgs zoo, Hagenbeck Tierpark. I parken er der masser af spændende dyr fra nær og fjern, som I kan udforske helt tæt på. Ja, endda med mulighed for at hjælpe med at fodre nogle af dyrene, hvis man tør.

Hvis det mere er dem, der svømmer rundt i vandet, som ungerne synes er spændende, er der heldigvis også et stort, tropisk akvarie i parken - med alt fra nilkrokodiler, hajer, giftslanger og forskellige fisk. 

Åbningstider, fodringstider og meget mere kan i blive klogere på på deres hjemmeside.

 

Den Gamle Elbtunnel

Tunnelsyn tilbage i tiden

Skal i over på den anden side af kanalen, kan I få et spændende afbræk ved at gå igennem den gamle Elbtunnel. Tunnelen blev bygget i 1911, og var originalt beregnet til fodgængere og hestevogne. I øjeblikket er tunnellen lukket for motorkøretøjer, men ellers har biler også kunne tøffe igennem.

Tunnelen er 426 meter lang og ligger 24 meter under havoverfladen, så man kan forestille sig floden Elben bruse over sig. Tag enten trappen eller elevatoren ned "under vandet" og tag turen igennem tunnellen - ganske gratis. 

Kanalrundfart

Stor havn, store skibe

Speicherstadt

Hamborg er kendt som en havneby, og derfor er det også oplagt at opleve byen fra vandet. Du kan være sikker på at imponere børnene, da der er masser af kæmpe skibe, kraner, yachter, krydstogtskibe og gode udsigter over storbybilledet, som næsten kun kan gøre de små øjne meget store.

Turene starter ofte ved området Speicherstadt, og går igennem Hamborgs smukke kanaler, lige forbi nogle af byens vigtigste og flotteste bygninger. Der findes ture med forskellig længde, alt afhængigt af hvor længe man har lyst til at cruise rundt. 

Hamburger Dom

Fest, farver og tivoli!

Hamburger Dom

Har I bare brug for at opleve en kæmpe folkefest, er der også være mulighed for det - og mere til. I Hamborg kan i nemlig være heldige at opleve Hamburger Dom, som udover at være en historisk folkefest, også er et kæmpe tivoli. Perfekt til børnene, som får masser muligheder alverdens forlystelser og meget mere.

Bemærk: Hamburger Dom dukker kun op i Hamborg 3 gange om året - som regel i marts-april, juli-august og november-december. 

Planten un Blomen - blomsterpark og legeplads

Plads til alle legebørn

Planten un Blumen

Planten un Blumen er et åndehul midt i Hamborgs hektiske storbylarm. Her kan I fortabe jer i sol og skygge omgivet af blomsterdufte, vandets rislen og et mylder af store og små planter og blomster fra hele verden.

Som børnefamilie er det klart de mange legepladser og aktivitetsmuligheder, der er trækplasteret. Ungerne har rig mulighed for at klatre, hoppe i trampolin, ride på pony eller spille minigolf, og der er en stor rulleskøjtebane, der om vinteren omdannes til kunstskøjtebane.

I sommermånederne er der hver aften en vand-lys-koncert, hvor musik ledsages af parksøens overdådige springvand, som bruser og springer i forskellige mønstre tilsat et lysshow i forskellige farver. Planten un Blumen er en drøm af en grøn oase og kan varmt anbefales.

På eventyr på Hamborgs legepladser

Tid til sjov og leg

Legeplads

Flere af de populære legepladser finder I i Planten un Blomen-parken, men der er selvfølgelig også flere. Her får I et par af de gode:

I området HafenCity, ikke langt fra det nye, populære koncerthus Elphilharmonie ligger Grassbrookpark - og  i parken her ligger også en dejlig legeplads med piratskib, perfekt til en lille pause. 

Ved Behnstrasse ligger et lille parkområde, og her ligger også en dejlig legeplads, med gode klatrestativer, gynger og dejlig sand.