Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 10 min.

Bliv guidet til de bedste spots på jorden

Der er fællesskab i luften og frihed på programmet. Det er nemlig tid til at sætte kursen mod camping i Nordtyskland. For hvad føles bedre end at skrue op for gasblusset og gå ned i gear, mens du nyder udsigten til en ferie i det fri? Glæd dig til en ferie med ekstra højt til loftet og en masse oplevelser i Nordtyskland.

Uanset om I er far, mor og børn eller et par på tur, har vi fundet 13 campingpladser i Tyskland, der passer til enhver lejlighed – både dem i telt, med campingvogn og på første klasse. Så bare pak bilen og book billet. Campingferien venter få timer fra færgen.

Camping Triangle

Slå dig ned hvor græsset er grønnere

Camping Triangle

Du behøver ikke køre langt for at få fingrene i en 5-stjernet ferieoplevelse på camping i Nordtyskland. For en times kørsel fra Puttgarden finder du Camping Triangle, som er med på vognen, når det kommer til sommerstemning for hele familien.

Her finder du alt hvad friluftshjertet begærer – med fine faciliteter såsom et stort minimarked, sprød bagerbutik og skønne badeværelser omgivet af hvide sandstrande, grønne græsmarker og naturreservater. Måske skal du tage kampen op med vejret – men alt andet er ligeud ad landevejen.

Priser fra 11 € for en plads med mulighed for diverse tilkøb.

Find Camping Triangle på Seestrasse 1a, 23758 Wangels

Camping Hameln

Pletfri plads i det grønne

Camping Hameln

Ud til den bugtede Weserflod finder du Camping Hameln, hvor alting er snorlige. Her finder du alt fra naturidyl i Weserbergland til indendørshygge i hytterne og byliv i den gamle del af Hameln. Et oplagt valg til camping i Nordtyskland for hele familien.

Men den skønneste fordel ved pladsen er alligevel badeværelserne, hvor selv den mest kræsne campist kan spejle sig. Med eksotiske mosaikker, vintage tømmer og udhuggede håndvaske er ingenting overladt til tilfældighederne.

Selvom sammensætningen er holdt i neutrale nuancer, er den lige så farverig som gæsterne. Glæd dig til en festlig ferie – og ren køreglæde hele vejen derhen.

Priser fra 7 € per voksen, 4 € for børn og 2,5 € for hunde.

Besøg Camping Hameln på adressen: Embankment 80, 31787 Hameln

Baumhotel Robins Nest

Penthouse med panoramaudsigt

Baumhotel Robins Nest

Hiv pløkkerne op og kør lidt længere end du havde regnet med. Baumhotel Robins Nest er godt nok langt ude i skoven, men her er en campingplads, du ikke må gå glip af.

Glem alt om at finde frem til det grønneste græs til at bygge rede på – for her foregår det oppe i træerne. Så pak højdeskrækken sammen og fold dig ud i enten en hytte eller et telt i trætoppene. En anderledes og unik måde at tage på camping i Nordtyskland.

Og når du igen er klar til at holde begge ben på jorden, er der fine faciliteter til fælles brug.

I de højere luftlag er der dog privatliv for alle pengene og priser fra 49 € for et telt i træet og 159 € for en hytte. Der er weekendtillæg på 30 €, og vegetarmorgenmad kan tilkøbes for 15 €.

Find Baumhotel Robins Nest på Berlepsch 1, 37218 Witzenhausen

Camping Puttgarden

Et surferparadis ved Østersøen

Camping Puttgarden

Camper under stjernerne tæt på Østersøen hos Camping Puttgarden. Campingpladsen ligger på øen, Femern, som byder på meget mere end færgeterminalen, BorderShop og motorvejen sydpå.

På denne campingplads kan du nemlig dyrke vandsport såsom kitesurfing, windsurfing og dykning – hvis du da ikke bare vil blive på den bløde sandstrand og nyde udsigten.

Camping Puttgarden ligger nemlig lige ved stranden samt en kitesurfing-skole, så alle kan opleve at ride på Østersøens bølger uanset niveau.

Der er også meget at se på landjorden. Campingpladsen ligger tæt på et stort naturreservat for trækfugle, Wallnau Waterbird Reserve. Her kan I få frisk luft og nyde det grønne landskab på gåben eller via de mange cykelstier.

Find Camping Puttgarden på adressen: Am Belt 1001, 23769 Fehmarn

Camping Strukkamphuk

Nem camping på en tysk ø

Skal det være let at komme på camping, så ta’ bilen en smuttur til Strukkamphuk, der ligger lige syd for grænsen på den tyske Femern-ø, som I finder et stenkast fra færgelejet i Puttgarden.

Dette er en campingplads i Tyskland, hvor der er noget for hele familien, og I kan glæde jer over at være tæt på hjem og samtidig langt væk fra hverdagen.

Gå på vandretur i området eller kom lidt længere væk på cykel. De mindste kan glæde sig til temadage med masser af sjov som indianere eller pirater, mens de mellemste kan få fuld fart på skateboardbanen, slå til på stranden med beachvolley eller stå fast på vandet til kitesurfing. 

Strukkamphuk-Fehmarn ligger godt ved vandet med udsigt til både skoven og stranden, hvor der hver aften er bål og spilles teater. Og skal der ske noget mere, kan I tage på tur til byen, Burg auf Fehmarn, som byder på masser af hyggelige restauranter, et museum om øen og festlig sommerstemning i gaderne.

Find Strukkamphuk på Strukkamp 83, 23769 Fehmarn

Südsee-Camp

Tropisk ferie i Nordtyskland

Südsee camp

I Südsee-Camp tages konceptet til et helt nyt niveau. Placeret i et smukt skovområde tæt på vandet, kan du vælge mellem telte, mobile homes og hytter i forskellige størrelser – fælles for dem alle er, at komforten er i højsædet.

Du vil med garanti ikke opleve én eneste kedelig dag i Südsee-Camp! Der er nemlig alle tænkelige former for sport, aktiviteter og underholdning for hele familien.

Fx kan du tilbringe dagen i det indendørs tropiske badeparadis, hvor dampbade, saunaer og vandrutsjebaner lokker med timers afslapning og sjov. Og hvis vejret er til det, kan du også hoppe i vandet i den store udendørs badesø!

Besøg Südsee-Camp på Südsee Camp 1, 29649 Wietzendorf.

Camping- und Ferienpark Havelberge am Woblitzsee

Camping ved vandet

Camping ved vandet

Havelberge er en 5-stjernet camping- og feriepark ved søbredden i Mecklenburg-Vorpommern. Campingpladsen er derfor placeret lige ved vandet, hvor et imponerende landskab med skov og krystalklare søer ligger lige for dine fødder. Hvis du ikke allerede føler dig som en naturelsker, bliver du uden tvivl en på denne tur.

Kom helt tæt på naturen ved badebroen, som leder dig direkte ud i en fantastisk sø, hvor du kan tage en kølende dukkert. Du kan også nyde varmen i parkens sauna lige ved bredden eller slikke sol på solbadepladsen.

Hvis du vil kombinere camping med en kanotur, kan du overnatte på en teltplads for kanosejlere, som enhver vandsportsentusiast vil elske.

Parken tilbyder desuden en række sjove børneaktiviteter, så du kan være sikker på, at børnene vil få en oplevelsesrig tur som campister.

Besøg Havelberge på An der Havelbergen 1, 17237 Userin.

Naturisten FamilienSport- und NaturCamp Sonnensee

Prisvindende campingplads

Camping i telt

I Hannover kan du campere på den eksemplariske sports- og naturplads Sonnensee. På denne parklignende campingplads er du garanteret aktiviteter året rundt med sport, spil, underholdning og ikke mindst med naturen tæt på.

Blandt de mange faciliteter på pladsen er der beach volley, petanque, bordtennis og legepladser. På børnestranden er der plads til, at de små kan udforske det lavere vand og bygge sandslotte.

Der er fyldt med ro og afslapning i det idylliske naturområde. 150 år gamle egetræer, en fantastisk sø og campingparken er smeltet sammen til et harmonisk landskab. Det danner alt sammen grundlag for den hyggelige atmosfære, der kan mærkes på hele pladsen.

Besøg Sonnensee på Waldstraße 99, 30629 Hannover.

Camping Märchencamping

Vær I eventyrlige omgivelser

Campingbål

At tage på camping er lidt ligesom at tage på eventyr. Det understreger Märchencamping, som betyder eventyrcampingplads. En tidligere gammel bondegård er i dag blevet til en campingplads, der summer af liv. Her arrangeres nemlig underholdning og aktiviteter hver dag.

I de landlige omgivelser er der både dyr og friluftsliv. Du kan blandt andet klappe æsler og bade i campingpladsens pool eller i den nærliggende sø. Derudover må du ikke glemme at riste lækre skumfiduser over lejrbålet for en fuldent campingtur.

Campingpladsen ligger ikke langt fra Bremen, som du også kan besøge for at give din campingtur et skud historie, kultur og byliv.

Besøg Märchencamping på Zum Steller See 83, 28816 Stuhr.

KNAUS Campingpark Hamburg

Camping nær storbyen

Mennesker på camping

Tæt på storbyen finder du Campingpark Hamburg. Du behøver ikke at beslutte dig for, om du vil på storbyferie med gang i den eller på campingtur i fredlige omgivelser. Her kan du nemlig få begge dele samlet.

På campingpladsen får du grønne omgivelser med træer og store græsplæner, så langt øjet rækker. Parken fungerer desuden rigtig godt som et velfortjent stop, når du er på vej til eller fra en ferie sydpå.

Du kan nemt kombinere campingturen med et besøg i Hamborg centrum. Det er oplagt at besøge byens mange seværdigheder, da du let kan komme til den charmerende by fra campingpladsen

Besøg Campingpark Hamburg på Wunderbrunnen 2, 22457 Hamburg.

Campingplatz Kinzigtal

Ophold blandt bjergene

Campingplatz Kinzigtal

Kan I klare at køre lidt længere, bliver I belønnet med en betagende udsigt til bjergene, opvarmet badebassin og fantastiske stier til små og store vandresko.

På campingpladsen i Tyskland, Campingplatz Kinzigtal, bor I godt og fladt i dalen, hvor børnene kan lege på pladsen, mens alle mand bliver mætte på den familievenlige restaurant. Lige ved siden af ligger den store swimmingpool, som både er varm og gratis for alle campister. Her er der fuld af sjov på vandet med babybassin til de mindste, aquafitness til de største og vandrutschebane til alle de friske.

Ved Kinzigtal kan I også gå på opdagelse i Schwarzwald, som betyder den sorte skov og er et område omkring billedskønne landskaber med maleriske floddale, som passer perfekt til dem, der har lyst til at vandre.

Vil I hellere på hjul, er der også gode cykelruter, hvor I selv vælger, om I vil op i gear på bjergene eller bare nyde naturen og landsbyerne i et roligt tempo.

Og vil I ha’ bilen med, er Schwarzwaldhochstrasse en rigtig fin rute. Her kan I let smutte forbi forlystelsesparken, Rust, som er vildt sjov for både far, mor og børn. Byerne, Freiburg og Strasbourg, byder også på store kulinariske oplevelser og små lokale retter som fx Schwarzwälderschinken.

Find Campingplatz Kinzigtal på Welschensteinacher Str. 34, 77790 Steinach

Glamping Resort Biosphare Bliesgau

Luksuriøs glamping

Glamping Resort Biosphare Bliesgau

Glem alt om telt og find de fine campingfornemmelser frem på bilferien. For på Biosphare Bliesgau er intet overladt til tilfældighederne, og her finder du glamourøs camping – eller glamping – når det er bedst. Vælg mellem 3 slags hytter, som alle sammen er fyldt med komfort og glæd jer til at give campingvognen baghjul: fladskærms-tv, wifi, badeværelse, aircondition, køleskab og garderobe. Her er plads til 3 personer, og I får jeres egen terrasse med let adgang til restauranten, som hver morgen serverer skønne måltider.

Glampingområdet ligger i Kleinblittersdorf, der er tæt ved den franske grænse og lig med smuk natur, da det er en del UNESCO’s Bliesgau Biosphere reservat.

I kan tage på gratis besøg i Motivitas fitnessstudio og få pulsen op eller bare slappe af med et godt glas vin. Spil golf, skøjt rundt hele åre, hop på cyklen eller træd i vandreskoene og læg vejen forbi Bliesgau stald, der sælger lokale lækkerier. Det er en campingplads i Tyskland, der kan noget udover det sædvanlige.

Besøg Biosphare Bliesgau på Zum Bergwald 6, 66271 Kleinblittersdorf

Baumhaushotel Seemuhle

Slå dig løs i trætroppene

Glamping Resort Biosphare Bliesgau

Baumhaushotel Seemuhle er en af de mest unikke campingpladser i Tyskland. Her er der ikke kun højt til himlen men også mulighed for at få langt ned til jorden. Her kan I nemlig løfte jeres campingferie til næste niveau ved at vælge en af de hyggelige træhytter i træerne. Nyd udsigten til fred og ro i naturskønne omgivelser – og glæd jer til at vågne op til morgenmaden i møllebygningen, som er smukt restaureret med respekt for fortiden.

Baumhaushotel Seemühle er nemlig et vaskeægte boutiquehotel i Bayern tæt ved søen, Mühlensee, og når bare i har bilen med, er det let at komme til. Her midt i skoven gemmer sig de unikke træhytter, der alle er indrettet meget forskelligt men lige skønt. Tilfælles har de opvarmning, et badeværelse med bad og vand, tv, wifi og terrasse. 

Snyd heller ikke jer selv for Schäferwagen-saunaen ved søen, der er fuld af idyl og fri for menneskemylder. Og når det skal være rigtig roligt, er I gået helt rigtigt: På den 6,5 km lange vej mellem naturreservatet, Spessart og Rhön-reservatet har Waizenbach dannet en idyllisk dal med hvislende vandfald. Særlig smukt og helt uden sammenligning.

Find Baumhaushotel Seemuhle på Seemühle 1, 97782 Gräfendorf


NB: Vi tager forbehold for ændringer i faciliteter og priser på campingpladserne og henviser til campingpladsernes egne hjemmesider for et opdateret overblik.