Mindre madspild

Mindre madspild opnår vi blandt andet ved at portionsanrette, ved at sætte mindre mængder mad på en buffet ad gangen og ved at have et lidt mindre udbud at vælge mellem. Desuden har vi et projekt i gang, hvor vi vejer, hvor meget mad, vi kasserer, og vi kan se en positiv effekt af vores tiltag. Vi gør brug af de samme principper i vores messer og kantiner som i vores restauranter om bord.

Food In Small Portions

Affaldssortering

Vi udfaser papirkurve foret med en plastikpose ved hver arbejdsplads i vores kontorer. Affaldet skal medarbejderne i stedet aflevere på centrale steder, hvor de med det samme sortere affaldet.
Vi sorterer også affaldet fra vores færger – enten om bord eller i land.

Trivsel på arbejdspladsen

Bæredygtighed handler også om trivsel på arbejdspladsen. Hos Scandlines har vi særligt fokus på sundhed, sikkerhed og diversitet. I vores messer og kantiner serverer vi varieret og sund mad, vi gennemfører rygestopkurser, og vi skaber en sikker arbejdsplads med hyppige tjek af vores arbejdsområder og videndeling om farlige eller potentielt farlige situationer.

Vi vil gerne tiltrække flere kvinder, da rederibranchen har en stor overvægt af mænd. Derfor har vi tilsluttet os brancheorganisationen Danske Rederiers ’Charter for flere kvinder i Shipping’.

Employees Copenhagen

Udvikling af vores havne

Scandlines er pioner i forhold til at rykke mod færgedrift uden direkte emissioner. Men vi stopper ikke ved vores færger.

Den tyske miljøorganisation NABU (Naturschutzbund Deutschland) rådgiver os om yderligere tiltag, der kan forbedre vores resultater inden for bæredygtighed. For eksempel med insektvenlige blomstermarker, redepladser og insekthoteller. 

Her er eksempler på vores tiltag i havnen:

  • et græsareal på 1 hektar er omdannet til en farverig blomstereng
  • mere end 40 redepladser til flagermus og mursejlere er etableret
  • der er bygget insekthoteller
  • en brandvej er anlagt uden asfalt for at give mulighed for vild bevoksning

Hurtigladere til elbiler ved Scandlines’ BorderShops

I samarbejde med energiselskabet E.ON har vi opsat ladestandere ved BorderShop Puttgarden og BorderShop Rostock. Ladestanderne vil gøre det endnu lettere for elbilister at køre til og fra Tyskland – og samtidig passe på miljøet.

Du kan i ro og mag handle i BorderShop, mens din elbil lader op på parkeringspladsen. I Puttgarden har du også mulighed for at gå en tur på molen og nyde udsigten.

Gratis opladning

Ladestanderne kan benyttes gratis, og det tager kun 20-30 minutter at lade et batteri op til 80 procent.

Chargers For E Cars
Insect Hotel Puttgarden