Roadtrip, masser af shopping og skønne omgivelser lige på den anden side af grænsen

Af: Tina Maria Hansen
Blogger på www.tinamarias.com

 

Bio:
Tina Maria er blogger og influencer, og har blogget om mode og livsstil professionelt siden 2012 på www.tinamarias.com. På hendes blog deler hun ud af personlige erfaringer, holdninger og oplevelser med udgangspunkt i sit eget liv, og det gav hende i 2013 titlen som Årets Internationale Blogger. I 2017 blev hendes blogunivers udvidet, og Tina Maria blev mor til en lille pige, Olivia Renée.

Tina Maria er opvokset i en lille by tæt på Lyngby. Herfra gik turen ofte til Tyskland for at spare penge, når der skulle købes ind til familiens store og små begivenheder.
 
I dag er Tina Maria en person, der elsker shopping og jagten på designvarer til gode priser. Ikke overraskende er hun derfor ret begejstret for McArthurGlen Designer Outlet i Neumünster, hvor der er mange penge at spare på fede designfund i lige præcis de mærker, Tina Maria elsker.

Vi havde ikke så mange penge, da jeg voksede op, men min familie prioriterede altid, at vi kunne komme på ferie, og at der var råd til at holde en god fødselsdag eller en festlig nytårsaften. Og det var noget, der virkelig betød meget for os børn. Tyskland blev derfor ofte besøgt, da det er nemt at køre dertil på et par timer, og der er mange penge at spare. Noget jeg er blevet mere bevidst om, efter jeg selv er blevet mor og gerne vil bruge min tid og mine penge mere fornuftigt. 

Som blogger og influencer er det ingen hemmelighed, at jeg sjældent står og mangler nyt tøj, men derfor elsker jeg stadig at finde gode fund til mig selv, min kæreste eller min skønne datter. Der er ikke noget bedre end at spare op til noget og så ovenikøbet finde det på et outlet med 60-70% rabat. 

Efter at have boet et år i London – og nu være hjemme i dejlige Danmark igen – har jeg fundet ud af, hvor skønt det er at kunne køre til alt på ingen tid herhjemme. I London er det umuligt med bil, parkering og seværdigheder – det var noget, jeg virkelig savnede i den tid. Her er alt med bil bare så meget nemmere, og jeg elsker, at du kan køre en 1-dagstur til Tyskland uden at være bundet af bestemte tidspunkter. Det giver en helt anden frihed en fly, tog eller bus.

Strand Travemünde

Sol, strand og følelsen af at være langt sydpå

Strand Travemünde

Kun en lille times kørsel fra Puttgarden ligger den lækreste strandpromenade, Strand Travemünde. Med den smukkeste strand, masser af butikker, italiensk is og den enormt lange promenade, får du hurtigt følelsen af at være helt nede sydpå. 

Det imponerende er, at du ikke skal længere, for at finde steder som dette. Og der er noget i alle prisklasser – og for enhver smag. Om du er til en gåtur langs stranden, hotelovernatning med havudsigt eller blot et hurtigt frokost-stop inden turen går videre, så er det bestemt et stop værd.

Hvis du er til det lidt mere eksklusive, finder du Villa Mare fra 1904 lige ned til strandpromenaden – ikke til at overse. Stedet er designmæssigt holdt stilrent, og her kan du få en lækker 3-retters, nyde drinks i haven med udsigt til stranden og endnu bedre - holde store begivenheder som fx bryllup eller reception, hvis du ønsker. Vi er jo ikke langt fra Danmark.

Hvis du trænger til at komme lidt væk, er Strand Travemünde et perfekt spot.

McArthurGlen Designer Outlet, Neumünster

Fyld bilen med lækkerier uden at blive ruineret

McArthurGlen Designer Outlet, Neumünster

Fra Strand Travmünde er der kun en lille times køretur til det enormt populære McArthurGlen Designer Outlet. Spørger du mig, er det en absolut must-see destination, om du er afsted med familien, vennerne, på mor-og-datter-dag eller er den eventyrlystne, der blot er på udkig efter gode tilbud.

Her finder du alt, hvad hjertet begærer, hvis du er til shopping og en hyggelig dag med gode tilbud. Det tager ingen tid at komme dertil, og der er masser af penge at spare på lækre designvarer. Så du kan med god samvittighed fylde bilen med lækkerier til den kommende årstid. Det er jo en win-win.

Outlettet er udformet som en hyggelig lille by med ikke mindre end 120 butikker, der tilbyder op til 70% på deres kollektioner. Der er lækre køb at gøre til både ham, hende og børnene med brands som Gucci, Ralph Lauren, og Tommy Hilfiger til Petit Bateau, Diesel, Nike, Adidas og mange, mange flere. Næsten som at komme i himlen. Du kan se alle butikkerne her

Atmosfæren og stemningen i den lille outlet-by er super hyggelig og tilbyder ud over de fristende besparelser også underholdning for de små samt gode restauranter, hvor du kan få en benstrækker og tanke energi. 

Ralph Lauren butikkerne er altid et obligatorisk stop for mig. Her fandt jeg sidste gang den fineste kjole til min datter – nedsat med 60%. Det er nok den butik, jeg har sparet mest i. De har specielt rigtig mange fine ting i Ralph Lauren Baby butikken og tilbyder oftest kollektioner, der er udsolgt i butikkerne herhjemme.

Da shopping er en individuel sag, har jeg listet 4 anbefalinger, der vil gøre din dag endnu bedre: 

1/ Få lagt en plan over de butikker, du gerne vil se først. Måske mangler du en gave til kæresten eller nyt tøj til dit barn. Det er her, du vil starte først, for der er virkelig MANGE, og tiden løber hurtigt fra dig. 

2/ Husk en pause en gang imellem. Find for eksempel Starbucks butikken i centrum af outlettet og få noget godt at drikke. En god kaffe eller en lækker varm kakao med masser af flødeskum gør altid godt. 

3/ Find fotobilen, hvor du kan få taget sjove polaroidbilleder sammen med familien. Der er masser af sjove rekvisitter, du kan iklæde dig, og det er altid sjovt at have minder med hjem fra en god tur. Specielt børnene vil elske at få taget sjove billeder, som de kan få med hjem.

4/ Har du brug for at tanke lidt energi, så er den italienske restaurant Marché Mövenpick et stop værd. Pizzaerne er store, så de er perfekte, hvis du gerne vil dele. Deres salater er også rigtig gode, hvis du er til en lidt lettere frokost. Her bliver du glad og mæt, inden du begiver dig ud på nye eventyr. 

God fornøjelse.

OBS. 
Husk varmt tøj i vinterhalvåret, da du går udendørs fra butik til butik. Det er ikke sjovt at shoppe, når du fryser.

Skulle det begynde at regne, og du har glemt paraplyen – så kan du låne en i informationscenteret, hvor du også får et kort over hele outlettet. Så farer du ikke vild. 

BorderShop Puttgarden – behøver jeg sige mere?

BorderShop

Inden turen går hjem til Danmark med færgen, er der et sidste stop, du ikke må snyde sig selv for - Scandlines BorderShop. Her finder du alt, hvad du har brug for til hjemturen, de hyggelige aftener og sågar en havefest, fødselsdag eller house-warming. Og så er det til priser, hvor alle kan være med.

En tradition for os har altid været at købe Hendricks og sodavand med hjem, da det jo er langt billigere at købe i Tyskland end i Danmark. Desuden er der ofte gode tilbud at hente på 3 rammer sodavand. Så vi køber altid Coca Cola Zero til os selv og Coca Cola til familien derhjemme. Og Hendrick’s til Gin & Tonic til de varme sommeraftener – det er altid en vinder for os.

Det er en kæmpe frihed at være i bil – for så styrer du selv tiden og kursen. Færgen går hver halve time, så hvis du ikke når den første afgang – ja, så kan du jo udnytte tiden i BorderShop.