Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 3 min.

Små omveje til store smagsoplevelser

Du behøver ikke tage en stor bid af budgettet for at opleve smagfuld gourmet i Nordtyskland. Her får du nemlig et fint måltid på gaflen for under 30 € - også selvom du skærer uden om döner, würst og sauerkraut.

Vi har besøgt alverdens køkkener i Niedersachsen og fundet frem til de bedste internationale restauranter. Glæd dig til økologiske bøffer, serveret i bløde burgerboller med sprøde fritter og cremede milk shakes.

Og smag på det bedste fra Spanien med tapasanretninger, der gør det svært at vælge fra og let at sige til. Eller hop i det japanske hav, og lad dig skylle over af friske fisk og skønne sushiruller.

Læs med når vi guider dig gennem gourmet-oplevelser i Nordtyskland, som du finder få timer fra færgen. Alle stederne er oplagte at besøge, hvis I er på weekendophold i Nordtyskland.

Sa Bacca

Gå under jorden i selskab med spanske specialiteter

Restaurant Sa Bacca

Du behøver ikke rejse langt væk fra hverdagen, for at få store smagsoplevelser i bagagen. Og midt i Nordtyskland gemmer der sig en lille bid af Spanien.

Tag turen forbi den lille by, Lüneburg, og besøg den store plads med Rådhuset. Her finder du den lokale spanske trappe, som fører ned til den autentiske, spanske spisebar, Sa Bacca. Og i den hyggelige, gamle kælder med lavt til loftet er du omringet af smukke murede hvælvinger og sydlandsk stemning.

Menuen er fyldt med forskellige tapasanretninger, mens baren byder på et stort udvalg af kvalitetsvine. Spis dig gennem et hav af friske calamari og rejer i hvidløgsolie, inden du går på land i sweet potato pomfritter, okse carpaccio og gedeost.

Fejr festmåltidet med en flaske af de bedste bobler, eller fyld glasset med en tung Amarone. Med priser fra bare 4€ er det let at lade sig lokke. Og når det igen er tid til at vende tilbage til virkeligheden, er det helt sikkert med overvægt på oplevelseskontoen. 

Besøg Sa Bacca på Am Markt 4, 21335 Lüneburg

Eat With Heart

Spis fingermad med hjertet

Eat With Heart

Er du vild med burger? Så vil du elske Eat With Heart. På den amerikanske luksusdiner midt i Wolfsburg er ingenting overladt til tilfældighederne. Her bygges alle burgere op for fra bunden, og de bløde boller bages dagligt i restaurantens bageri, mens alle bøffer er lavet af 100% økologisk oksekød.

Og er det din hjertesag ikke at spise kød, kan du vælge fra en bunke vegetarvenlige versioner. Giv din burger side-selskab af sprøde pomfritter, grøn salat og cremet milkshake – blendet af økologisk, hjemmelavet is. Og bliver maven mæt før øjet, kan du læne dig tilbage og nyde synet af de den perfekt-anrettede indretning.

Med rå murstensvægge, sprossede staldvinduer, glødende lamper og mønstret klinkegulv er du omringet af god smag. Og når du kan trille hjem efter dit besøg på Eat With Heart, vil dit hjerte helt sikkert slå et ekstra slag for burgerbiksen. 

Find Eat With Heart på adressen: Porschestraße 26-30, 38440 Wolfsburg

TresOr Restaurant og Bar

Fisk den bedste fusion

TresOr Restaurant og Bar

Vil du have en ekstra god middag i nettet, skal du lægge vejen forbi TresOr Restaurant og Bar i Hannover. Her mødes to verdener i en skøn blanding mellem det japanske køkken og det bedste fra Europa.

Start i Italien med forretter som Caprese lavet på røget bøffelmozzarella og Carpaccio af Black Angus oksekød. Følg op med sushi i lange baner rullet op omkring klassikere som avocado, tempura, laks og tun toppet op med specialiteter som trøffelskum og shiso. Og har du appetit på mere, skal du ikke snyde dig selv for at smage på smørfisken, som smelter på tungen.

Slut af med et besøg i baren, og gå ombord i det store cocktailkort. Her finder du et hav af klassikere som Bloody Mary, Gin Fizz og Espresso Martini – og et udvalg af drinks, der er shaket med et japansk touch og blandt andet byder på sake og blommevin. 

Besøg TresOr Restaurant og Bar på Prüßentrift 61, 30657 Hannover