Oplev ægte julestemning på julemarked i Lübeck og Hamborg

Julie Wettergren bor med sin amerikanske mand Christopher og to børn i Nordsjælland. Julie er smykkedesigner og har siden 1998 designet smykker under eget navn; Julie Wettergren Jewellery. I 2001 åbnede hun sammen med min mor mode- og smykkebutikken Wettergren & Wettergren. Julie har altid brændt for kreativitet. Hun elsker alt det smukke og charmerende og nyder, når æstetik er i højsædet. Det skinner igennem, når hun udfolder sin egen kreativitet, uanset om det er blomster, mode, kager, børneuniverset, sundhed, velvære, smykker eller indretning.

Julie elsker også jul og alt omkring den. Derfor er hun taget på julemarkeder i Tyskland med sin mand Christopher, for at gå på opdagelse i den ægte, tyske julestemning og alle fristelserne, der venter på Julies Juletour. Ta’ med her: 

Historisk julestemning i Lübeck

Julie Wettergren i Lübeck

Kun en times kørsel syd for Puttgarden ligger Lübeck. I den gamle bydel, Altstadt, har man i over 350 år pyntet op til et overdådigt julemarked. Det er gennem årene kun vokset sig større og blevet noget af et tilløbsstykke. På julemarkedet, der strækker sig fra pladsen mellem rådhuspladsen og Mariekirken til de nærliggende gader, pladser og kirker, popper den ene julebod op efter den anden – med alt fra tekstiler, trævarer, keramik og julepynt til traditionel, tysk julemad.  

Tip fra Julie: ”Det var hyggeligt og smukt med julelys overalt – og sjovt at se så meget julepynt og så mange nipsting samlet på ét sted. Madbodernes mange, tyske specialiteter og den dejlig varme glühwein gav os julelys i øjnene.” 

 

Der er jo ALT i marcipan!

Marcipanlækkerier i Lübeck

Er du bidt af marcipan, så læg vejen forbi Café Niederegger, og få smag for den verdensberømte konfekt. Her bliver du fristet af marcipan i alle tænkelige farver og former. Og efter bare én bid vil du føle, at du er landet i marcipanhimlen. I forlængelse af butikken finder du en café og en fin salon på 1. sal. Så glem alt om kalorier for en stund, og smag på de mange kager – eller tag et stykke eller to med hjem til aftenkaffen. Men pas på – besøget kan meget vel føre til marcipanafhængighed.

Tip fra Julie: ”Café Niederegger har alt i marcipan. Det perfekte sted at finde årets mandelgave eller små, søde kalendergaver til dem derhjemme. Vi fandt også de fineste marcipanfrugter. Dem købte jeg en del af, og jeg glæder mig til at bruge dem som den fineste kagepynt.” 

 

Next stop Hamborg

Julelys på julemarked i Hamborg

En times kørsel fra Lübeck ligger Hamborg, som også er kendt for sine smukke julemarkeder og gennemført julehygge. For eksempel kan du på julemarkedet på Rådhuspladsen opleve julemanden komme svævende ind over pladsen i sin kane. Så hold på hat, briller og det kandiserede æble og kig op mod himlen, når du hører lyden af bjældeklang. Der er magi i luften. 

Hvid jul ved Biennalster-søen

Julie Wettergren ved Biennalster-søen

Ud til Binnenalster-søen finder du markedet Weißerzauber på Jungfernstieg. Her er et væld af boder, der byder på unikt håndværk som smykker, keramik, træting og alverdens cashmere produkter til yderst fornuftige priser. 

Lige ved siden af ligger julemarkedet ved Rådhuspladsen, som er byens ældste, og byder på over 80 boder med alt hvad dit julehjerte begærer. Det perfekte sted at finde alle dine julegaver til budgetvenlige priser, mens du gnasker på brændte mandler og får varmen med et glas glühwein.  

Tip fra Julie: ”Hvis du er til luksusshopping og julelys, må du ikke snyde dig selv for en gåtur op ad Neuer Wall, der er Hamborgs svar på Madison Avenue. De fleste varer er en del billigere end i Danmark, så husk at gøre plads i bilen til en shoppingpose eller to.”   

 

Køb ind til julen i BorderShop

Julie Wettergren i BorderShop

Ingen juletur til Tyskland uden et stop i BorderShop Puttgarden. Det ultimative sted, når du skal handle væsentligt billigere ind til julen og diverse julearrangementer. Færgen sejler hver halve time, så når du ikke den planlagte afgang, kan du altid bruge tiden i BorderShop og fylde slæden op med endnu flere gaver og godter til dig selv og dem du holder af derhjemme. 

Tip fra Julie: ”Jeg fik købt vildt ind af marcipan, nødder og chokolade til hjemmelavet konfekt og masser af lækkerier til børnene og gæsterne i juledagene. Vin er Christophers afdeling, så gæt hvor han brugte mest tid ...”

 
Brugernes billeder på Instragram fra #bordershop