Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Berlin tænder op for julehyggen

Der er altid noget at opleve i Berlin. Fra slut november og frem til juleaften venter over 60 julemarkeder i Berlin. Nogle store og traditionelle, andre små og moderne – men alle med hver deres charme, stil og lækkerier til kanen og ganen.

Vi har fundet vej til tre julemarkeder, der tilbyder lidt udover det sædvanlige. Tag bilen til Berlin, så er der masser af plads bagi til julegaver og julegodter til dem derhjemme.

 

Julemarked på Gendamermarkt

Kunsthåndværk og kulinariske lækkerier

Julemarked Gendarmenmarkts

Et af de mest fortryllende og spektakulære julemarkeder i Berlin finder du på Gendarmenmarkt, der hvert år lokker op mod 4 millioner juleglade turister til byen.

Her er proppet med markedsboder, hvor du kan købe både kunsthåndværk og kulinariske specialiteter. Både de traditionelle tyske julelækkerier som glühwein og Berliner Pfannkuchen (tyskernes svar på gløgg og æbleskiver) og de mere eksotiske som sushi og spanske tapas.

De fleste boder er overdækkede og opvarmede, så hvis du trænger til et hvil og lidt varme midt i juleshoppingen, så tøv ikke med at slå dig ned.

Nordisk julemarked i Prenzlauer Berg

Romantisk nordisk julestemning

Julemarked i Prenzlauer Berg

Ned gennem de gamle bryggerhuse og toppede brosten i Prenzlauer Berg finder du et lysende nordisk julelandskab med over 60 markedsboder.

Julemarkedet er opkaldt efter den svenske lysbringer Lucia, som bringer lys, varme og romantik til det historiske murværk.

Kl. 17 hver dag kigger julemanden forbi og kl. 20 kan du nyde kulturprogrammet, der byder på skandinavisk musik i alverdens afskygninger. Udover glühwein og brændte mandler kan du også kaste dig over nordiske specialiteter som rensdyrpølse og punch.

Dette julemarked i Berlin er forholdsvis lille sammenlignet med mange af de andre julemarkeder, men uden tvivl blandt Berlins smukkeste og mest romantiske.

Julemarked på Charlottenburg slot

Et kongeligt julemarked

Julemarked på Charlottenburg slot

På Charlottenburg slot kan du få intet mindre end en kongelig oplevelse. Slottet danner en smuk kulisse for julemarkedet i Berlin – især om aftenen, hvor et imponerende julelysshow fortryller de omkringliggende bygninger.

I de forskellige madboder finder du smagfulde lækkerier fra byens kendte køkkener, mens markedsboderne sælger kvalitetshåndværk.

I løbet af dagen optræder alverdens musikere i storslåede, historiske kostumer. I vinterskoven Winterwald kan de mindste julenisser se frem til ridetur i en gammeldags karrusel eller en køretur på togbanen.

Jule i børnenes EU hovedstad

Børn på julemarked

Det ultimative julemarked i Berlin for børnefamilier er Adventiamo.  Det her er børnenes kreative julemarked! 

Her kan de f.eks. lave deres egne julekager, kreere julegaver, sy bamser, hygge sig med nye såvel som klassiske spil – og opleve juleklang og teaterforestillinger på scenen med bl.a. Emil fra Lønneberg og Mor Hulda.

Hver juleweekend i FEZ-Berlin har et nyt tema – fra ”jul i andre kulturer” og ”jul i gode gamle dage” til ”bæredygtige og hjemmelavede julegaver” og ”Russiske juleeventyr”. Uanset hvilken weekend I vælger at komme, kan I være sikre på, at julemanden kigger forbi til julesang ved klaveret, hvor han også vil høre, hvad børnene ønsker sig.

Børnevenlige hoteller i Berlin

Børnevenlige hoteller i Berlin

I skal ikke lede længe for at finde et børnevenligt hotel i Berlin, som er skabt til afslapning for voksne og sjov for børn. Berlin er fyldt med familiehoteller, hvor der er tænkt særligt meget på de yngste rejsendes behov. Det betyder, at I typisk vil finde alt fra legeplads, spillerum, fitness og poolområde til menukort med lækre børnemenuer – og værelser med bløde senge, man kan boltre sig i efter en lang dag med masser af oplevelser…. Og når børnene har det godt, har de voksne det også godt:- )

I behøver ikke at bekymre jer om parkering, hvis I tager bilen til Berlin. Typisk har hotellerne gode parkeringsmuligheder lige ude foran, så det ikke er gåturen fra P-pladsen til hotelindgangen, der giver trætte ben.

Berlin Welcome Card

Berlin Welcome Card

Vælger I at lade bilen hvile på hotellet, kan I komme rigtig langt med et Berlin Welcome Card. Ud over at I kan køre gratis med bus, tog, U-bahn og sporvogn i Berlin, får I op til 50% rabat på mere end 200 attraktioner, bl.a. museer, guidede ture, restauranter og wellness. Og med på vejen følger en lille Berlin guide, et Berlin bykort og et oversigtskort over Berlins kollektive trafik.

I kan vælge om rabatkortet skal vare i to, tre eller fem dage – og om det skal dække Berlin alene (Zone AB) eller både Berlin og Potsdam (Zone ABC).

Køb jeres Berlin Welcome Card online eller på udvalgte steder i Berlin – fx på hovedbanegården og ved Brandenburger Tor. En voksen og op til tre børn i alderen 7-14 år rejser på et kort. Børn t.o.m. seks år rejser gratis sammen med en voksen. 

Rigtig god tur!