Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 3 min.

Få ren julestemning i Rostock

Julen er kun en færgetur væk. Lige på den anden side af Østersøen finder du nemlig et af Tysklands største julemarkeder med mere end 30 forlystelser og intet mindre end 300 boder, der rummer alt fra håndværk, legetøj, mad, drikke og underholdning.

I perioden kommer der over en million besøgende på julemarkedet i Rostock for at tage del i den helt specielle stemning, og der sker noget alle ugens dage for alle aldre.

Destinationen egner sig perfekt til en lille miniferie eller weekendtur.  

De hyggeligste julemarkeder i Rostock 

  • Kröpeliner Tor julemarked
  • Julemarked ved Schlemmermeile

Se åbningstider for Rostocks julemarkeder i 2024

Eventyrlig jul for børn og fantasifulde sjæle

Forlystelse ved Kröpeliner Tor

Lad dig fortrylle i eventyrernes verden blandt magiske væsener ved den høje byport Kröpeliner Tor.

Her kan de mindste løbe rundt i den lille eventyrskov, hvor figurer fra brødrene Grimms fortællinger som ”Haren og Pindsvinet” og ”Rumleskaft” går rundt blandt alle de besøgende.

Fra mandag til fredag er det også muligt at opleve julemanden og hans hjælpere på eventyrslotsscenen lige ved Neuer Markt, og i weekenderne bliver der opført eventyrfortællinger. Scenen ligger i centrum af det historiske julemarked, så der er masser at give sig til efter forestillingerne.

Over tre kilometers gourmet

Slikbutik på julemarked

Julen er som bekendt hjerternes fest, men i sandhed også mavernes. Når sulten melder sig, kan du spise dig igennem Schlemmermeile – der i øvrigt betyder gourmet-milen.

Et sandt slaraffenland for madentusiaster med hang til julekræs. Her skal du lade dine næsebor forføre af bodernes kæmpemæssige udvalg af lækre mad- og drikkevarer fra både Tyskland og andre europæiske lande.

Boderne bliver udvalgt fra år til år, men du kan være sikker på at finde autentisk, røget Rostock-pølse, svensk glögg og traditionel glühwein, brændte mandler, søde godter og specialiteter fra blandt andet Finland, Polen, Tyskland, England og Holland. Velbekomme!