Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Kryds en af Europas længste hængebroer

Den store hængebro Titan-RT i Harzen er bevis på, at det smukke bjergområde byder på andet end vandreture og MTB. Den næsten 500 meter lange stålhængebro er spændt ud over smukke Rappbodetal, og når du bevæger dig ud på den let gyngende bro, er du omgivet af frisk bjergluft og en absolut bjergtagende udsigt til skov og vand. Men tag dig i agt – det er ikke en tur for sarte sjæle, der ikke kan lide højder: broens bund er et stålgitter, der giver dig frit udsyn til vandet 100 meter under dine fødder. 

Hængebro ligger kun fire timers kørsel fra den danske grænse, og er et oplagt udflugtsmål, når I besøger Harzen. 

Her har vi samlet alt, du skal vide om dit besøg til hængebroen Titan-RT.

Stålsat konstruktion med sikkerheden i top

Besøgnede på hængebroen Titan-RT

Hængebroen er bygget af stål og kabler og åbnede i foråret 2017. Den ligger i Rappbodetal i Harzen lige ved siden af områdets største dæmning, Rappode Dam. Titan-RT er 458 m lang og hænger 100 meter oppe i luften. Når du bevæger dig over broen, går du på en 120 cm bred stålrist, der har et 130 cm rækværk af stålnet på begge sider.

Da broen åbnede, var den verdens længste hængebro, men den er siden blevet overhalet af en bro i Schweiz.

Sikkerheden på hængebroen er i top. Den er sat fast til skiferstenene på begge sider af dalen, og de fire hovedophængskabler har en diameter på 65 mm. Alle kabler har til sammen en trækkekraft på 947 tons! Med andre ord: broen sidder utrolig godt fast.  

Broen holdes stabil, når der blæser, takket være to kabler, der holder den i spænd. Broen gynger dog altid en smule – det er jo trods alt en hængebro – men den er stabil at gå på.

Derudover er der et begrænset antal gæster, der får lov til at gå på broen på samme tid. Der er derfor måske lidt ventetid, inden du kommer ud på broen, men du er til gengæld sikker på, at den ikke er overbelastet, når du træder ud højt over dalens bund.

Tips til dit besøg

Det eneste, du behøver at tage med, er en smule mod og et par gode sko. Du går på en stålrist, så det er ikke så behageligt at have klipklappere på. 

Det er lige meget, hvilken ende af broen, du kører til. Du kan købe billetter, parkere bilen og krydse broen fra begge sider. Din billet gælder til to ture over broen, så du kan komme tilbage til bilen.

Broen har en vild udsigt hele dagen, men i skumringen er den ganske særlig. Det er en helt særlig oplevelse at stå midt på broen og se dagslyset gå på hæld bag bjergene. Efter solnedgang er broen flot oplyst. 

Køb billetter på begge sider af broen

Besøgnede på hængebroen Titan-RT

Køb billetter i billetautomaterne, der står ved begge indgange eller i besøgscentret i ”Rappbodetalsperre”. Husk kontanter, da billetautomaterne ikke tager imod kort.

En billet gælder over broen og tilbage igen og koster omkring € 7,50 for en voksen.

Skal du have klapvogn, kørestol eller rollator med? Så skal du køre til besøgscentret i den nordlige ende og registreres. De har åbent fra kl. 9.00 i sommerhalvåret.

Åbningstider

Harzens hængebro (Titan-RT) om efteråret

Broen er åben året rundt fra kl. 8.00 – 21.30.

Broen lukker i tilfælde af storm, hagl, tordenvejr og tung regn.

Tjek hjemmesiden titan-rt.de for ændringer i åbningstider (Hjemmesiden er på tysk, men de fleste browsere kan automatisk oversætte til engelsk).

TIP: Besøg broen uden for helligdage og ferie, da der er mange besøgende i disse perioder, og der kan være ventetid på at krydse broen.

Brugernes billeder på Instagram #titanrt

Spis frokost på de lokale restauranter

Når man har gået højt oppe i den friske bjergluft – og måske endda overvundet sin højdeskræk – er det tid til en god frokost.

Der er flere lokale restauranter tæt på broen, der har stort udvalg af mad og drikkevarer lige fra hurtige snacks til lækre regionale specialiteter.

Om sommeren kan du selvfølgelig få en dejlig kold is og om vinteren et velsmagende og varmt glas glühwein.

Mod på mere? Prøv Gigaswing eller Megazipline

Ung mand der skal op i Gigaswing

 
Når du går over hængebroen, hører du måske brøl og hvin. Frygt ej. Det er ikke broens gæster, men vovehalse, der frygtløst har kastet sig ud over kanten i Gigaswing eller Megazipline. 

Gigaswing er en af Europas største fritfalds-oplevelser og ren guf for adrenalinjunkier. På platformen under Titan-RT bliver du spændt godt og sikkert fast for derefter at falde ud i et frit fald, der mærkes i hele kroppen. Derefter svinger du frem og tilbage over dalen, indtil du bliver trukket op til kanten igen.

I Megazipline bliver du spændt fast på et kabel med hovedet først for derefter at suse afsted med op til 85 km/t 120 meter over Rappbodetal. Megazipline er 1 kilometer lang, så der er god tid til både at mærke vinden i ansigtet, få fornemmelsen af at flyve og nyde den bjergtagende udsigt hen over den smukke dal. Større børn fra 10 år, der min. vejer 40 kg har også adgang. 

Både Giga-Swing og Megazipline udbydes af Harzadrenalin, der ligger lige ved siden af broen. 

TIP: Det er en god idé at bestille tid til Gigaswing og Megazipline på forhånd via harzdrenalin.de

Find vej til Harzens hængebro (Titan-RT)

Den nemmest måde at komme til hængebroen er i bil. 

Når du kommer fra nord, så kør på B6 mod Wernigerode.

Kør ca. 34 km og tag afkørsel B27 mod Blankenburg-Ost/Elbingerode og følg denne vej, indtil nu når rundkørslen. Tag anden vej i rundkørslen, følg vejen og i den næste rundkørsel tager du tredje vej mod B81 mod Hasselfelde.

Kør 8,5 km, drej til højre af L96 mod Rübeland/Rappbodetalsperre og følg vejen til du når parkeringspladsen efter tunnelen. 

Adresse: 
Titan RT
Rappbodetalsperre on the L96
38889 Oberharz am Brocken

 

NB. Vi tager forbehold for ændringer i priser og åbningstider og henviser til titan-rt.de for et opdateret overblik.