Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Tips til at køre på mountainbikes i Harzen

Harzen er som skabt til MTB. Bjergområdet har 2.000 km MTB-ruter i kuperet terræn, der giver adrenalin-pumpende oplevelser, som flade Danmark ikke kan tilbyde.

I Harzens bjerge og stejle bakker er der flere gode MTB-ruter til alle niveauer fra den spæde nybegynder til den rutinerede MTB-entusiast. Det er hårdt og jeres ben får helt sikkert en udfordring – men når I når toppen er præmien den smukkeste udsigt over landskabet. I er derfor garanteret en fed MTB-tur og en stor naturoplevelse på samme tid.

I denne artikel kan du læse om MTB-ruter, leje af udstyr og lokale MTB-klubber.

Harzens bedste MTB-ruter

Mand på mountainbike i skoven

Mountainbike entusiaster vil allerede kende til Harzen MTB - området er nemlig ubetinget Tysklands bedste til at lufte cyklen. Her finder du over 2.000 kilometer afmærkede ruter i forskellige sværhedsgrader. Fælles for dem alle er dog, at de giver dig et unikt perspektiv på Harzens smukke natur. Samt sved på panden og blod på tanden efter mere MTB i Harzen, selvfølgelig! 

Ruterne er afmærkede med blå, rød og lilla alt efter, hvor udfordrende de er. Lilla er for cyklister med mange kilometer i benene, da højdemeteren på disse ruter kan være over 1.000! Der findes også nogle spændende bikeparks i Harzen – fx Thale, Braunlage, Hahnenklee og Schulenberg.

MTB i Harzen foregår lidt ligesom på en skiferie: Du tager liften op på bjerget sammen med din cykel og suser så nedad igen på en af nedkørslerne. Så uanset hvilken MTB-type du er, er der masser af mulighed for at opleve Harzens skove i eget tempo! 

Lej cykler og udstyr lokalt
Udover det faktum at naturen danner det perfekte grundlag for en ferie på to hjul, så er selve Harzen også som indrettet til mountainbikere. I de fleste større byer kan du leje mountainbikes, købe det rigtige udstyr og få fixet cyklen, hvis den trænger til en kærlig hånd.

Mange hoteller, pensionater og lejligheder er vant til at huse cyklister og deres grej – og nogle kan sågar være behjælpelige med at planlægge din tur, hvor I også har mulighed for at udforske spændende seværdigheder i Harzen.

Skræddersy din egen MTB-ferie

MTB-cykelryttere cykler op ad stejl bakke i Harzen

 I tvivl om, hvor du skal starte? Der findes heldigvis rigtig meget information om MTB Harzen, og du kan nemt finde en erfaren arrangør til at planlægge den helt perfekte mountainbike-ferie for dig. Uanset om du rejser med familie, venner eller vil på solotur. Så hvis du gerne vil mærke suset og tage på en ægte action-ferie, er der masser af råd at hente.

Tjek nogle af eksperterne på området og find ud af, om en MTB-ferie i Harzen skal på din to-do liste!

Nyttige links til Harzen MTB:
www.mtbitravels.dk
www.bikepark-braunlage.de

Brugernes billeder på Instagram fra #harzen