Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 6 min.

Skiferie i de sydtyske alper

Berchtesgaden ligger i Bayern i det sydligste Tyskland på grænsen til Østrig. Her finder I et smukt og idyllisk alpelandskab, der sætter rammerne for en sjov og varieret skiferie.

Der er seks skiområder, med tilsammen 47 km pister at suse nedad samt 100 km langrendsløjper. Man kan besøge et nyt område hver dag og prøve de forskellige pister, så man får en varieret skiferie.

Her er en del røde pister, der kan udfordre de øvede skiløbere og snowboardere, men der er også masser af blå og begyndervenlige pister. Det gør Berchtesgaden til en oplagt skiferiedestination for alle uanset niveau.

Skiferie i Berchtesgaden er:

  • Masser af udfordringer i de forskellige skiområder
    De forskellige skiområder giver gode muligheder for at få en varieret skiferie. Det betyder også, at alle områdets skigæster er spredt ud, så der er sjældent kø ved skilifterne.

  • Smuk udsigt over alpelandskabet
    Berchtesgaden har ikke kun masser af gode pister til både begyndere og øvede. Her finder I også en bjergtagende udsigt over det sydtyske alpelandskab.

  • Mulighed for et hurtigt besøg i Østrig
    Nogle af skiområderne ligger lige ved den østrigske grænse, så I kan også nemt tage en dag på ski derovre eller måske besøge Salzburg, hvis benene trænger til en pause fra pisterne.


Skiområderne

Der er flere skiområder i Berchtesgaden, så I kan besøge et nyt område hver dag.

Obersalzberg

Alsidige pister og langrendsløjper

Obersalzberg

Lidt over tre kilometer fra Berchtesgaden ligger Obersalzberg, der med sine blå og røde pister er et godt sted at besøge på skiferiens første dag. Området har tre kilometer pister, der bliver betjent af fem skilifte. I Obersalzberg finder I også 100 kilometer langrendsløjper. 

Jennerbahn

Brede pister og ny gondollift

Jennerbahn

Fem kilometer fra Berchtesgaden ligger Jennerbahn, der har de længste pister i området. Her er flest røde pister, men også nogle blå. Området blev renoveret i slutningen af 10’erne, så pisterne er bredere og betjenes af en helt ny gondollift. Også her finder I fremragende langrendsløjper, samt et stort børneområde i bunden af bakken. 

Götschen

Fra blå pister til skihop og halfpipes

Götschen

I Götschen finder I både blå og røde pister, som alle begynder ved samme lift og ender samme sted i bunden af bakken. Her er også sorte pister, der kan udfordre de øvede skiløbere. To gange om ugen er der aftenski, hvor der er lys på pisterne. 

Skal det være ekstra vildt, kan I besøge Ski- und Snowboardzentrum Götschen, der har hurtige pister, skihop-baner og halfpipes. Området har tre skilifte

Hochschwartzeck

Et godt begyndersted

Hochschwartzeck

Hochschwarzeck er et godt begyndersted, hvor I kan suse ned ad 4,2 km blå pister, som løber gennem et smukt skovområde. Fire skilifte hjælper skiløbere og snowboardere op på bjerget. Her er også gode langrendsruter, en skæg kælkebakke for hele familien samt hyggelige bjergrestauranter. 

Rossfeld

Snowboardernes paradis

Rossfeld

Lige på grænsen til Østrig ligger Rossfeld. Her finder I syv forskellige pister, der tilsammen er 6,7 km lange og som serviceres af fire skilifte. De fleste pister er blå, men der er også et par røde. Området er særligt populært hos snowboardere, da der er en separat piste og funpark til tricks og hop.

Fra toppen af bjerget kan man desuden nyde den smukke udsigt over hele Berchtesgaden og på en klar dag, kan man se helt til Salzburg.

Tip: Parker bilen i Oberau og tag bussen til Rossfeld, så kan I stå på ski ned til bilen (Busturen er inkluderet i liftkortet). 

Skiskoler i Berchtesgaden

Der ligger flere skiskoler i området, hvor både børn og voksne, nybegyndere og erfarne kan få undervisning i alpin ski, langrend og snowboarding. Vælg at deltage på et hold eller book en privattime. De fleste skoler har desuden gratis afbestilling af timer.

Lifterne

Et liftkort giver adgang til alle lifter i området. Den største lift, Jennerbahn, blev renoveret for få år siden, så nu kommer I hurtigt op på toppen af den 1800 meter høje bakke.

Afterski

Berchtesgaden har ikke samme tradition for afterski som fx Østrig. Her foregår det på hotellerne, hvor man samles og spiser god og bundsolid tysk mad. Hvis du skal have en vildere aften, bør du tage over grænsen til Østrig.

Hoteller

Som den alpeby Berchtesgaden er, finder du flere charmerende hoteller i tyrolerstil spredt ud over områderne. Mange af hotellerne er familieejede, hvilket giver en hyggelig stemning. 

Tip: Ofte kan du købe hotelpakker, hvor både skileje og liftkort indgår i prisen. 

Til og fra

Kvinde holder pausen på skiferien

Den nemmeste måde at komme til Berchtesgaden er med bil. Der er ca. 950 km fra Rostock, hvilket tager omkring ni timer. Det er dejligt fleksibelt at have sin egen bil med. I kan nemt køre til de forskellige skiområder hver dag og dermed udforske hele området.

Hvad kan du ellers lave i Berchtesgaden?

Har benene brug for en pause fra pisterne, har området meget andet at byde på, uanset om I er til historie, shopping eller svømning. 

Spadser ned af den hyggelige gågade og find fine ting i butikkerne. I kan også besøge den gamle saltmine eller pakke badetøjet og tage en tur i badelandet Watzmann Therme.

Området er også kendt for Kehlsteinhaus, eller Hitlers Ørneborg, som det også kaldes. Det er i dag en stor turistattraktion, da det er en af de få nazi-bygninger, som ikke blev ødelagt efter krigen. 

Skulle I have lyst til at besøge en lidt større by, ligger Salzburg i Østrig kun 20 minutters kørsel væk. 

 

Få flere skioplevelser i Tyskland

Tyskland er ikke et lige så kendt skiferie-land, som naboerne i øst, syd og vest, hvilket er en skam. Vores naboland har 16 skønne skisportssteder, der inviterer til sjove oplevelser for både de mindste, nybegyndere og de garvede skiløbere og snowboardere. Prøv eksempelvis at tage til Harzen, som ligger kun fire timer i bil fra den danske grænse eller træn din teknik hele året i Hamborgs to indendørs skihaller