Dato:

Kom i fortryllende tysk julestemning – hjemme hos dig selv

Mmmm. Duften af brændte mandler, julekager og varm glühwein. Der er ikke noget så hyggeligt som de charmerende og stemningsfulde julemarkeder i Nordtyskland. Men hvis du ikke kan komme afsted i år, kan du bringe julestemningen hjem til dig selv.

Vi har samlet opskrifterne på 5 vaskeægte tyske juleklassikere, som (næsten) med garanti vil få jer til at føle, at I står midt i et juleklædt Lübeck eller i juleeventyrlige Schwerin.

Så læs med og bliv inspireret til at skabe den helt perfekte hyggelige tyske julestemning – hjemme hos jer selv.

Glühwein - ægte tysk julestemning på glas

Gluhwein

Hvad siger tysk jul mere end et glas varm glühwein? Og selv om I i år ikke kan nyde den traditionelle tyske juledrik, mens I slentrer rundt mellem de farverige boder på jeres favoritjulemarked i Tyskland, så behøver I ikke undvære den herlige drik helt. Her får I nemlig opskriften, så I kan lave den derhjemme og komme den hyggelige tyske julestemning et skridt nærmere.

Find opskriften på glühwein

Lebkuchen - kan du sige honningkager på tysk?

Lebkuchen honningkager

Kender I lebkuchen – den tyske udgave af honningsmåkager? De er nemme at lave og giver en liflig og krydret duft af jul i køkkenet. Saml din familie og server kagerne med et glas varm kakao eller glühwein, sæt julesangen ’O Tannenbaum’ på højtalerne, og så er det næsten som at være på julemarked i Nordtyskland! 

Læs opskriften på lebkuchen

Stollen - bag en ægte tysk juleklassiker

Stollen

Den traditionelle julekage Dresdner Stollen kan dateres omkring 700 år tilbage i tiden og er en af de mest kendte og elskede tyske juleklassikere. Blød, lækker og aromatisk – og sætter med garanti det tyske julehjerte i brand. Her får I opskriften på den tyske juledelikatesse, så I kan nyde smagen af tysk jul derhjemme. 

Gå til opskriften på Dresden Stollen

Marzipankartoffeln - en anderledes kartoffel

Lille pige bager med sin far

Ingen jul uden marcipan – heller ikke, hvis julen gerne må smage tysk. Det er nemt selv at lave disse fortryllende marzipankartoffeln og forkæle dem, man holder af med herlig tysk julestemning, når det er bedst.

Find opskriften her

Kandierte Äpfel - når dine æbler skal smage af ren julehygge!

Kandierte æbler

Det er ikke kun til jul, at man kan sætte tænderne i denne lækkerbisken, men der er nu noget ganske særligt julehyggeligt over at gå og holde i pinden, mens man nyder det dejlige, sprøde sukkerglaserede æble. Heldigvis er det nemt at lave derhjemme også, så I behøver ikke undvære den sprøde juleklassiker.

Læs opskriften

Currywurst - en vaskeægte tysk (jule)klassiker

Currywurst med pomfritter

Hvis I har været i Tyskland, har I sikkert også spist en curry wurst – også når turen er gået til julemarkedet. For denne smagfulde tyske klassiker kan heldigvis nydes på alle tider af året – også når det er jul. Og det bedste er, at den også smager godt hjemme.

Prøv selv med denne lækre opskrift