Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Alt du skal vide om Nordtysklands skønne skiområde

Selvom Harzen kun ligger små fire timers kørsel fra den danske grænse, er det ofte overset som skiferie-destination. Det er en skam. For Nordtysklands højeste bjerg har 35 km pister fordel på flere skiområder, hvor du både kan stå på ski, snowboard, langrend og kælke. Pisterne er både blå, røde og sorte, så der er udfordringer til begynderen og den erfarne. Dertil er mange af pisterne oplyste om aftenen.

Harzen og dets smukke bjerglandskaber er en oplagt destination til jeres næste skiferie med vennerne eller familien. Læs her alt om skiområderne, liftkort, hoteller mv.


Tre tillokkende grunde til at tage på skiferie i Harzen

  • Mere plads på pisterne
    Tyskland er mindre kendt for sine skiområder end naboerne Østrig, Frankrig og Italien. Det betyder, at her er mere plads på pisterne og kortere kø ved liftene. 
  • Kom hurtigt ud og hjem
    Det tager kun fire timers kørsel i bil fra den danske grænse at komme til Harzen. Jo kortere transporttid, des mere tid har I til at stå på ski.  

  • Hyggeligt og en smule billigere
    Harzen er et hyggeligt og smukt område med mange pister, lifte og langrendsruter, og så er liftkort, skileje og skiskole en smule billigere end i nabolandene.

Skiområder i Harzen 

Harzen har 35 km pister fordelt på flere mindre skiområder, der ligger tæt på hinanden. Området har en del blå pister, der gør området velegnet for børn og nybegyndere, men også den rutinerede kan blive udfordret på de mange røde pister eller prøve kræfter med en af de sorte bakker. 

De forskellige områder sørger for en varieret skiferie, hvor I kan besøge et nyt område hver dag og prøve de forskellige pister. Har I bil med, er det især let at komme rundt.

Wurmberg - Braunlage

Mand og barn på ski på vej på ad bjerget

Wurmberg er det største skiområde i området og trækker mange gæster til hver sæson. Det ligger ca. 6 km fra byen Braunlage og er det største bjerg i delstaten Niedersachsen. Der fem pister er tilsammen ca. 13 km lange. De fleste pister er blå, men du finder også røde og sorte pister. Der er syv skilifte, hvoraf den ene også har åbent om aftenen.

Bocksberg - Hahnenkle

Skiløber i Harzen, Bocksberg

Bocksberg (eller Bloksbjerg på dansk) og Hahnenkle er et smukt område 20 minutters kørsel fra byen Goslar. Her er 4,3 km pister til ski og snowboarding, der fordeler sig på både blå og røde pister samt en enkelt sort. Der er ligeledes en 1,5 km lang kælkebakke, der er oplyst om aftenen. Der er fem lifte bl.a. en charmerede lille gondollift, en stolelift og træklifte.

Winterberg

Mand på skiferie slapper af i bjergene

Winterberg ligger 843 km oppe midt i Sauerland. Det er 30 pister, der giver 34 km alpint skiløb, men også mange langrendsruter og en lang kælkebakke. Her er både blå og røde pister, men også en sort bane. Mange af pisterne og kælkebakken er også lyst op om aftenen. Området har 20 skilifte og en del snekanoner, der sørger for sne på pisterne igennem hele sæsonen.

St. Andreasberg - Sonnenberg - Matthias-Schmidt-Berg

Skiløber på stejl skiløjpe

Der er ligger to mindre skiområder i St. Andreasberg.

Matthias-Schmidt-Berg ligger 1,3 km fra St. Andreasberg og har 6 pister, der tilsammen er 3,5 km lange og udfordrer den rutinerede skiløber og snowboarder såvel som begynderen. Området har fire skilifte, der er åbne fra kl. 9 - 17.

Sonnenberg ligger 6 km fra St. Andreasberg og har to skilifte og 2,6 km pister fordelt på blå, rød og sort sværhedsgrad. Selvom området ikke er stort, er det billigere, og der er ofte kort kø ved lifte.

Langrendsløbere kan prøve den 44 km lange rute, der går gennem begge områder.

Skisæsonen og sneforhold

I Harzen skal du stå på ski fra december til marts. Det er det sted i Tyskland med størst chance for sne - især i Wurmberg. Takket være snekanoner langs pisterne kan du være sikker på gode ski- eller snowboardforhold. 

Lej ski i Harzen

Når du lejer ski, slipper du for at transportere dit grej ned igennem Tyskland, og det er let at få det ombyttet eller repareret. 

Du kan leje ski i alle skiområderne bl.a. hos Liftstation Skiverleih i Winterberg (Remmeswiese 5, 59955 Winterberg) eller hos Gipfelstürmer "Sportartikel-Verleih" i Braunlage (Hinrich Bothe, Am Amtsweg 4, 38700 Braunlage).

Skiskoler i Harzen – også på dansk

Harzen er et godt sted at lære at stå på ski eller snowboard, da der er mange blå pister. Du kan vælge mellem forskellige skiskoler, der tilbyder undervisning i hold eller som enetimer til flere niveauer. Skiskolerne underviser både børn, voksne nybegyndere samt den rutinerede skiløber, der vil forbedre sin teknik.  

Priserne går fra 30 EUR for 1,5 times gruppeundervisning til 100 EUR for en times privatlektion. 

Nogle af de mere kendte skiskoler er:

Hoteller og ferielejligheder 

Der er flere fremragende skihoteller at vælge imellem. Prøv f.eks. det hyggelige Hotel Achtermann eller Hapimag ferielejligheder, hvor bussen til St. Andreasberg stopper lige ude foran. Skal det være lidt finere, er der også Maritim Berghotel Braunlage med fire stjerner, der ligger i kort gåafstand fra gondolliften.  

Ingen skitur i Harzen uden afterski 

Afslut en actionfyldt dag på pisterne med en omgang afterski. Der er især festlig stemning ved de større steder som Braunlage og Wurmberg, men ofte er der en skibar ved alle de store lifte. 

Transport ud og hjem

Den nemmeste måde at komme til Harzen er med bil. Køreturen tager omkring fire timer fra den danske grænse. Tyskland har gode motorveje, men du kan også vælge at køre en smukkere rute ad landevejen og gøre flere spændende stop ned igennem Tyskland.