Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Slesvig-Holsten er den nordligste delstat i Tyskland og dermed også den delstat, der grænser direkte op til Danmark. Her får I maritim kultur, smukke landskaber og kyststrækninger til begge sider, da den smalle delstat er omgivet af Nordsøen til vest og Østersøen mod øst.

Måske I kender området helt nord mod grænsen fra grænsehandlen, som mange danskere besøger for et godt tilbud, men faktisk gemmer Slesvig-Holstein på så meget mere. Vi har samlet et par gode bud på, hvordan I kan tilbringe en forlænget weekend.

Strand Travemünde

Sol, strand og følelsen af at være langt sydpå

Strand Travemünde

Kun en lille times kørsel fra Puttgarden ligger den lækreste strandpromenade, Strand Travemünde. Med den smukkeste strand, masser af butikker, italiensk is og den enormt lange promenade, får du hurtigt følelsen af at være helt nede sydpå. 

Det imponerende er, at du ikke skal længere, for at finde steder som dette. Og der er noget i alle prisklasser – og for enhver smag. Om du er til en gåtur langs stranden, hotelovernatning med havudsigt eller blot et hurtigt frokost-stop inden turen går videre, så er det bestemt et stop værd.

Hvis du er til det lidt mere eksklusive, finder du Villa Mare fra 1904 lige ned til strandpromenaden – ikke til at overse. Stedet er designmæssigt holdt stilrent, og her kan du få en lækker 3-retters, nyde drinks i haven med udsigt til stranden og endnu bedre - holde store begivenheder som fx bryllup eller reception, hvis du ønsker. Vi er jo ikke langt fra Danmark. 

Hvis du trænger til at komme lidt væk, er Strand Travemünde et perfekt spot.

www.villa-mare-ostsee.de

Hemmelsdorfer See

Surf og sejlads i bølgen blå

Surfer vec Hemmelsdorfer See

Når I ankommer med færgen til Puttgarden, er det helt oplagt at starte ferien ud med et besøg ved søen Hemmelsdorfer See. Her kan I nyde naturen til vands og til lands, og om aftenen kan I slappe af i hyggelige omgivelser hos de charmerende Bed & Breakfasts, I finder i lokalområdet.

Er I mere til surf og sejlads, ligger Slesvig-Holstens længste sandstrand, Timmendorfer strand, ikke langt derfra, og her kan I springe en tur i bølgen blå eller lære at surfe som de lokale.

Hold øje med vejret og de perfekte surf-forhold her.

Lübeck

En by af marcipan

Lübeck i Schleswig-Holstein

Efter strand og natur er det tid til storbyens mange indtryk og muligheder, og ikke langt fra Hemmelsdorfer See ligger handelsbyen Lübeck. Byen har både kirke, museer og masser af forretninger, der alle er et besøg værd, og trænger I til en lille pause, kan I gå på jagt i byens varemærke, marcipan. Lübeck har nemlig en stolt og flere hundrede år gammel tradition for at lave marcipan, og rundt omkring i gaderne ligger der flere gode marcipan-butikker.

Når sukkeret har lagt sig, kan I fortsætte til byens helt store attraktion, St. Petri Kirken. Kirken er ikke længere i funktion, men danner i stedet ramme om events, udstillinger og forskellige markeder, og fra kirketårnet har I udsigt over hele byen.

Læs mere om kirkens mange muligheder.

Brugernes billeder på Instagram #lübeck

McArthurGlen Designer Outlet

Rabat på tøj til hele familien i Neumünster

Kvinde shopper i McArthurGlen Designer Outlet

Ikke nok med at McArthurGlen Designer Outlet har alt, hvad garderobeskabet kan begære – så er der også et kæmpe udvalg af tilbehør, sko og sportstøj. Og så kan du også finde alt til en stilfuld boligindretning. Det er kort sagt designershopping fra sin bedste side - fuld af de vigtigste trends, tendenser og mærker. Så forkæl dit tøjskab og tag turen til det ultimative designer outlet!

www.mcarthurglen.com

Vadehavet

Tønning og det imponerende vadehav

Barn ved Vadehavet

I kan ikke besøge Slesvig-Holsten uden at slå et smut forbi Vadehavet ved vestkysten. Området, der kom på UNESCOs verdensarvliste i 2009, bærer præg af, at landet er helt fladt og vandet så lavt, at I kan gå på havbunden fra et græsdige til et andet. Mærk samtidig ferieroen sænke sig over jer, mens I kigger udover det unikke landskab.

Overnat på øerne, der ligger i Vadehavet eller find et sted i den charmerende by Tønning, der har rødder helt tilbage i 1100-tallet og dermed gemmer på masser af nordtysk historie.

Læs mere om Tønning.