Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 2 min.

Tag turen til de bedste second hand shops syd fra grænsen

Er du vild med vintage?

Så vil du elske vores guide til genbrug i Tyskland og oplev gode genbrugsbutikker, hvor stativerne svajer og hylderne bugner med det bedste tøj og tilbehør fra 50’erne til nu.

Glæd dig til et farvekoordineret udvalg fordelt på flere etager, fjer, glitter, nitter og denim fra top til tå. For i Tyskland er genbrug det nye – og her kører du ikke forgæves tilbage i tiden.

Er du på jagt efter loppeguld? Så findes der også et utal af hyggelige loppemarkeder i Tyskland, som er et besøg værd.

Pick’n’Weight

Til dig, der lægger vægt på godt genbrug

Pick & weight butik

Det er let at shoppe løs hos genbrugskæden, Pick’n’Weight, hvor du finder alt fra palietbroderede havfruekjoler til skulderpuder og kassebukser. Og når du har hænderne fulde af fashion, kaster du blot det hele på vægten og betaler per kg. Prisen afhænger af kategorien, men du bliver godt klædt på for under 100€. Læg vejen forbi i Hamburg eller Berlin, og fyld bilen med genbrugsguld. 

Find vej til vægten:

Picknweight - München Altstadt, Tal 15, 80331 München
Picknweight - München Schwabing, Schellingstraße 24, 80799 München
Picknweight - Hamburg, Beim Grünen Jäger 16, 20359 Hamburg
Garage - Schöneberg, Ahornstraße 2, 10787 Berlin
Made in Berlin - Berlin Mitte, Neue Schönhauser Straße 19, 10178 Berlin
Picknweight - Berlin Mitte, Alte Schönhauser Straße 30, 10119 Berlin
Picknweight Concept Store – Berlin KreuzbergBergmannstraße 102, 10961 Berlin

…og kommer snart i Køln

Vintage and Rags

Til dig, der vil skrue op for fortiden

Tøj i Vintage and Rags

Savner du de farverige, festlige 80’ere? Eller vil du sætte krydderi på dit liv, som Spice Girls gjorde det i 90’erne? Så er genbrug i Tyskland lige noget for dig. Smut forbi Vintage and Rags. Her finder du alt hvad der nogensinde har været smart fra 50’erne til nu. Der er fuld knald på tøjet og tilbehøret med farver, glitter og nitter.

Og var du vild med Sporty Spice, er du helt sikkert ikke kørt forgæves. Der er nemlig et stjerneudvalg af store amerikanske sportsmærker, så du kan se ekstra smart ud bag rattet mens du synger med på Wannabe.

Kurze Mühren 6, 20095 Hamburg

Vallintage

1. klasses second hand

Vallingtage genbrugsbutik i Hannover

Genbrug i Tyskland er noget helt særligt, og i Hannover får second hand en helt ny betydning, når du træder indenfor i Vallintage, som gemmer på genbrug i verdensklasse. Den lille butik byder på et stort udvalg af tøj og sko, hvor alt er nøje udvalgt og nydeligt præsenteret.

Den industrielle indretning med store pendellamper, rullende tøjstativer og kig til de rå murstensvægge får da også Vallingtage til at minde mere om en konceptstore i New York end en vintageshop i Niedersachsen. 

Engelbosteler Damm 49, 30167 Hannover