Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 4 min.

Delstaten Mecklenburg-Vorpommern danner ramme om Tysklands østkyst, hvor smukke strande og imponerende naturområder ligger side om side.

Her kan I både nyde en dag ved vandet, vandre i de hvide kridtklinter eller lade jer synke ned i den tyske kulturs mange indtryk og gode oplevelser.

Alt sammen kun få timer fra jeres hoveddør og med bilens fleksibilitet og muligheder som eneste makker.

Rügen

Møns Klint på tysk

Kalkklitter på Rügen

Det er svært at besøge Mecklenburg-Vorpommernm uden at slå et smut forbi øen Rügen. Her er alt, hvad et feriehjerte begærer, og mange tyskere fra de store byer tager da også troligt dertil, når de trænger til afslapning og ro langt væk fra byens pulserende hverdag.

Med sine knap 1.000 kvadratkilometer er der nok at tage sig til på øen. Udover de gamle, smukke badehoteller, der ligger langs strandkanten, er Rügen dog allermest kendt for sine imponerende kalkklinter, der rejser sig langs kysten. Når I besøger dem, kan I med fordel også tage forbi det 40 meter høje udsigtstårn Naturerbe Zentrum, der giver jer panoramaudsigt over området.

Se åbningstider og priser for at besøge tårnet

Brugernes billeder på Instagram #Rugen

Schwerin

Den eventyrlige hovedstad

Schwerin

Schwerin er hovedstaden i Mecklenburg-Vorpommernm, og minder mest af alt om en eventyrlignende landsby med et gyldent slot og skæve, farverige huse. I byen får du derfor også en bid af den tyske historie serveret på nært hold.

Der bor under 100.000 mennesker i den lille hovedstad, hvilket gør Schwerin til Tysklands mindste delstatshovedstad – men bestemt også en af de hyggeligste. Udover museer og historiske bygninger, kan I shoppe, spise god mad og besøge de lokale barer, der emmer af tysk stemning og godt humør.

Besøg det gamle museum i slottet, Schweriner Schloss.

Brugernes billeder på Instagram #Schwerin

Mecklenburgske Sølandskab

Enhver vandhunds paradis

Müritz Nationalpark

Er I ikke til hav eller strand, er der heldigvis mange andre gode muligheder for en kølig dukkert i delstaten. Det Mecklenburgske Sølandskab er, som navnet antyder, et landskab fuld af søer, floder og kanaler, hvor små, farverige huse holder til langs søbredden. Der er derfor lagt op til et stop med masser af vandsport på programmet, ligesom I kan tage en tur på alt fra motorbåde og kajakker til en simpel tømmerflåde, der får jer til at geare helt ned, men i stille flyder afsted.

Og når I får nok af vandet, kan I fortsætte til lands, hvor vandre- og cykelture fører jeg gennem landet og den flotte natur, der både gemmer på nationalparker og små hyggelige landsbyer.

Tag på opdagelse i Müritz Nationalpark.

Leipzig

Lad dig inspirere af kunsten

Leipzig

Slut ferien af med et besøg i storbyen Leipzig, der modsat Schwerin byder på masser af moderne kultur og liv. Her har mange unge kunstnere valgt at slå sig ned og skabe anderledes og nytænkende udstillinger i det, der tidligere var gamle DDR-bygninger.

Er I interesseret i kunst og kultur, er Spinnerei et besøg værd, når I ikke har travlt med at drikke kaffe og spise god og billig mad i solen. I den gamle bomuldsfabrik finder I flere gallerier, designbutikker og udstillinger, der samler kreativiteten og giver plads til nye indtryk og måder at forstå kunsten på.

Se hvornår Spinnerei har åbent.