Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 3 min.

Kører tilværelsen i samme rille? Tag bilen på ferie, og gas op under nye, spontane eventyr.

Et roadtrip giver dig friheden til at kunne holde ind, hvor det passer dig og rive pløkkerne op, når det er tid til at opleve noget nyt. Det kan dog være smart at udstikke en form for kurs, så du undgår, at rejsen kører fuldstændig i automatgear.

Dyk ned i denne inspirationsrute, der guider dig til nye oplevelser ned gennem Tyskland og spændende seværdigheder i Leipzig som slutstop.

Schwerin

Store slotte og smukke søer i Schwerin

Schwerin slot

Kun en times kørsel fra Rostock finder du eventyrbyen Schwerin. Det er hovedstaden i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

Den gamle handelsby emmer af middelaldermagi og er i dag internationalt kendt for sit enorme udbud af kulturelle attraktioner og begivenheder året rundt.

Byens vartegn er det fortryllende Schwerin Schloss, der omkranses af søerne Schweriner See og Burgsee.

Den berømte fæstning prydes af tårne, kupler og dekorationer i overflod. Det siges endda, at slottet ”hjemsøges” af en lille, godhjertet husalf kaldet ”Petermännchen”.

Den flotte, barokke slotshave er naturligvis også et besøg værd. Herudover byder Schwerin på museer og historiske bygninger samt barer, ægte, tyske kneiper og sæsonbestemte begivenheder som festivaler og julemarked. Det er også oplagt at gå en tur langs søerne eller shoppe i den indre bydel.

Undersøg hvad der sker, når du skal afsted, og husk et kamera.

Lennéstraße 1, 19053 Schwerin

Potsdam

Preussisk kongeby og Tysklands “Hollywood”

Filmstudiet Babelsberg i Potsdam

Gem Berlin til en anden god gang, og kør i stedet 25 km syd for den ellers populære metropol til Potsdam - en gammel kongeby med parker, slotte, museer, en Michelin-restaurant og masser af gå-ud muligheder.

Er du filmelsker, bør du som det første lægge vejen forbi filmparken Babelsberg. Gå på opdagelse i de gamle filmstudier og kulisser, mens du lytter til historiske beretninger om film- og tv-verdenen før og efter krigen. Det var her både Marlene Dietrich og den danske Asta Nielsen fik deres gennembrud.

Babelsberg fungerer stadig som filmstudie i dag, så det er tilmed muligt at få et unikt indblik i, hvordan det foregår ”bag scenen” med rekvisitter, optagelser, kostumer, filmtricks og meget mere.

Efter et besøg med masser af filmhistorie, vil appetitten højst sandsynligt have meldt sin ankomst. Tyskland er kendt for gode spiseoplevelser til et væsentligt lavere beløb, end det man skal af med i Danmark.

Besøg Potsdams eneste Michelin-restaurant, Friedrich Wilhelm, der hører til hotellet, Bayrisches Haus. En oplagt mulighed da prisniveauet er væsentligt lavere end i Danmark.

Her møder du i sandhed gourmet i romantiske omgivelser, da den ligger et lille stykke uden for Potsdam i en skov. En unik chance for at få en god spiseoplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Velbekomme og god tur!

Großbeerenstraße 200, 14482 Potsdam-Babelsberg

Leipzig

Kultur og legende kunst i Leipzig

Gågade i Leipzig

Det tager ikke meget mere end knap to timer at komme fra Potsdam til Leipzig. Det er ikke ”det nye Berlin”, men et oplagt rejsemål, hvis man ønsker et alternativ.

Byen er blomstret op de seneste år, og de spændende seværdigheder i Leipzig har i stigende grad fanget turisternes nysgerrighed. Der er spækket med både spændende historie og kultur samt god mulighed for at opleve masser af kunst i både etablerede rammer og nye, eksperimenterende byrum.

I Leipzig ligger Tysklands næstældste universitet, og byen er da også præget af et ungt, kreativt og entreprenant miljø.

En af de anbefalelsesværdige seværdigheder i Leipzig indenfor kunst er Spinnerei: En gammel bomuldsfabrik, der i 90’erne blev til omdrejningspunkt for kunstnere og kreative sjæle. I dag huser det flere gallerier, designbutikker, udstillinger samt restauranter og butikker. Et rammende symbol for Leipzig med sin historie i industrien og fremtid som kreativt og kunstnerisk samlingspunkt.

Derudover er Leipzig en billig by både at spise, drikke og være i. Tip: Er der ekstra energi på hjemturen, kan man jo altid snuppe en dag eller to i Berlin. Gute Reise! 

Verwaltungsgesellschaft mbH, Spinnereistraße 7, 04179 Leipzig

Brugernes billeder på Instagram #Schwerin