Forfatter: Redaktionen
Dato:
Læsetid: 5 min.

Underholdende pitstop i Tyskland

Det bugner med oplevelser i Nordtyskland. Overalt bliver der spillet, festet og gøglet i absolut verdensklasse.

Tag på bilferie til Nordtyskland, hvor du kan smutte forbi Hamborg og nyde lækker jazz i de smukkeste omgivelser, når sommerfestivalen Elbjazz løber af stablen start juni.

kør selv ferien til Nordtyskland  kan du også lægge vejen forbi Berlin og smage en verden af øl til årets store ølfestival den første weekend i august.

Hvis du har børnene med på bagsædet, kan vi klart anbefale en tur i cirkus eller måske en cirkusferie, da cirkus i Tyskland er noget ganske særligt.     

Elbjazz

Jazz den af i Hamborg

Koncert i Hamborg

Er du til jazz, må du for alt i verden ikke gå glip af Hamborgs Elbjazz. Et paradis for jazzelskere og et perfekt stop på jeres bilferie i Nordtyskland. Sommerfestivalen finder sted den første weekend i juni og kombinerer havnebyens skibsværfter og dokker som historiefortællende kulisse med over 50 dygtige jazz-kunstnere.

Du kan blandt andre høre Joshua Redman Trio, Snarky Puppy, Agnes Obel og Hildegard Lernt Fliegen. Festlighederne finder sted i Hamborgs nye, imponerende koncertsal i Elbphilharmonie i den gamle industrihavn og Blohm + Voss skibsværftet. Så giv dig hen til nydelse i en by med en rig industriel kulturarv, langs Elbens breder - og kun få timers kørsel fra den danske grænse.

Elbphilharmonie er Hamborgs nye kulturelle vartegn og byder på en lang række koncerter, musicals og oplevelser i verdensklasse. Et sikkert hit på jeres bilferie i Nordtyskland.

Oplev Elbjazz på Platz der Deutschen Einheit 4, 20457 Hamborg

Har du planer om at tage et smut forbi Hamborg? Så bliv inspireret af vores guide til Hamborg.

Berliner Bierfestival

Tag på en munter tur til Berlin

Berliner Bierfestival

Tyskland har en solid tradition for at fejre øl, og den internationale ølfestival i Berlin er en del af denne tradition. Om det hænger sammen med, at berlinerne ikke kan vente til Oktoberfesten, eller det er en form for tyvstart, vides ikke, men den første weekend i august er der hvert fald dømt ølfestival i Berlin.

Hele Karl Marx Allee forvandles til verdens længste biergarten, når hele 86 nationaliteter dækker op og præsenterer mere end 2.000 forskellige øl fra over 300 bryggerier fra hele verden. Vil du med, hvor der for alvor danses på bordene, skal du bestille plads på Hofbräu lige bag Alexanderplatz.

Her er plads til 4.000 gæster i lederhosen og masser af skum – både på gulvet og på toppen af øllene, der naturligvis bliver serveret i 2 liters glas. Prost!

Tag til Berliner Bierfestival på Karl Marx Allee, mellem Strausenbergerplatz og Frankenfurter Tor

Læs mere om den fantastiske by i vores guide til Berlin.

Cirkus Cabuwali

Stuhr, stuhr zirkusnummer

Cirkus_cabuwali

Tyskland er kendt for at have noget videre rammer for cirkus. Slår I et smut forbi et cirkus på jeres bilferie til Nordtyskland, kan I være heldige at opleve både løver og tigere. Der er således dømt ekstra gys og åndeløs spænding for både børn og voksne.

Der er ofte et cirkus at finde i de større tyske byer, så læg mærke til plakater i gadebilledet. Det er som regel ikke nødvendigt at bestille billetter, så tag bare chancen og mød op. Hvis I ikke kan få nok af cirkus, kan I også tage på cirkusferie. Cirkus Cabuwali er en cirkusskole for børn i Berlin - og alle kan være med. Fyr en dag af sammen med ungerne og bliv bedre til at jonglere, lave akrobatik eller trylle.

Inden I planlægger et stop på jeres bilferie i Nordtyskland, så check deres hjemmeside ud først, så I er sikre på at få en plads på den populære cirkusskole. Udover cirkus er Tyskland leveringsdygtig i kæmpe omrejsende tivolilande i nærheden af motorvejen og i de større byer i løbet af året. En oplagt mulighed for at gøre jeres ferie ekstra forunderlig og eventyrlig.

Besøg Cirkus Cabuwali på adressen Bouchéstraße 74, 12435 Berlin